En Sıcak Konular

Hürriyet, Yeni Şafak'a mı dönüyor?

20 Mayıs 2009 16:16 tsi
Önce 'Öteki Mahalle' başlığını düşünmüşler, sonra 'Bizim Mahalle' başlığında karar kılmışlar… Kiminle kafa buluyorlar bu başlıkla acaba?

Hürriyet'in tepe ismi Ertuğrul Özkök yeni bir yazarla anlaştı. Önceden islami bir dergide yazan bu isim ortalığı karıştırdı. Birileri Ahmet Arsan'ın Ahmet Hakan olduğunu iddia etti, kimileri Özkök'ün İslami yazılar kaleme alan birisine ihtiyacı olduğunu söyledi.

Yeni Şafak yazarı Fehmi Koru ise olaya farklı bir taraftan baktı, "Hürriyet'i Yeni Şafak'a dönüştürme yönetimi mi bu yoksa?" diye sordu... Fehmi Koru Taha Kıvanç manşeli yazısında Atılgan Bayar'ın, Özkök'le ilgili yazdığı ilginç yazısına da yer verdi...

- (...) Her yeni yazar beni heyecanlandırır: Hürriyet okuru kısıtlı İslâmi bir dergide yazan birini bulmuş. Yönetmenin “Bize yazar mısın?” sorusuna cevap olumlu gelmiş. “Gerçekten de İslâmi kesimde neler oluyor, o kesimin moda olan, demode hale gelen şeyleri nelerdir, kimler yükseliyor, kimler gözden düşüyor, neler okuyor, neler dinliyorlar öğrenmek herhalde eğlenceli olurdu” diyor yönetmen.

Önce 'Öteki Mahalle' başlığını düşünmüşler, sonra 'Bizim Mahalle' başlığında karar kılmışlar…

Kiminle kafa buluyorlar bu başlıkla acaba? Yazarla mı, okurlarıyla mı, yoksa patronlarıyla mı?

Yavaş yavaş Hürriyet'i Yeni Şafak'a döndürme yöntemi mi bu yoksa?

Birkaç kıdemli yazarla Hürriyet'i konuşurken herkesin gelişmeleri ağzı açık izlediğini fark ettim. Özellikle de gazetenin yönetmeni de olan en cerbezeli yazarının sütunu bir 'deney kabı' gibi görülüyor orada neler olup bittiğini anlamak için... En kıdemlimiz, “Patronuna, 'Ben sana karşı isyan bayrağı açtım' mesajını veriyor her gün” dedi.

Geçenlerde ellerine kalem tutuşturduğu bazı yazarları 'sit-com' oyuncularına benzettiği, “Ben Babıali'ye devrim yapmaya geldim, basındaki Abdi Pekçi-Uğur Mumcu çizgisini yıkmaya...” ilânını yaptığı bir yazı yazdı yönetmen... Tek kelimeyle 'ilginç' bir yazıydı.

Akşam gazetesinde günlük yazmaya başlayınca kendi sesini bulan Atılgan Bayar'ın bugünkü yazısı Hürriyet'in 'sit-com' olarak görülmesine ayrılmıştı. Dikkatten kaçmasını istemediğim bir yazı bu. Okuyalım:

“Öyleyse... / Hürriyet bir sitcom ise... Ertuğrul Özkök'ün dediği gibi... / Ertuğrul Özkök'ün Hürriyet'e eklediği isimler de, yazar değil, oyuncudur. / Hürriyet'te adı Ertuğrul Özkök olan bir tane yazar olsun isteniyor. / 'O köşeler babalarının malı değil,' tabii. Ne zannediyorsunuz? / O köşeler Ertuğrul Özkök'ün her bir farklı role yazdığı tirad'lardır. / Hürriyet'ten transfer olan her 'Ertuğrul Özkök yazarı'nın, başka bir gazetede niçin ancak 'yabancılaştırma efekti' kadar tesiri bulunabildiği anlaşılıyor mu şimdi?”

 



Bu haber 739 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,202 µs