En Sıcak Konular

Başbakan'la ilgili kararı Türk milleti verecek

20 Mayıs 2009 12:21 tsi
AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir dönem sonrasında milletvekili olmayacağı yönündeki açıklamalarıyla ilgili olarak, "Zannediyorum bunun kararını Türk milleti verecektir." dedi.

Bozdağ, AK Parti Genel Merkezi'ndeki milletvekilleri toplantısına gelişinde basın mensuplarının Başbakan Erdoğan'ın bir dönem sonra milletvekili olmayacağı yönündeki sorusunu cevapladı.


Başbakan'ın açıklamasını dün duyduğunu belirten Bozdağ, "Bununla ilgili parti tüzüğünde bir hüküm var. Ona istinaden böyle bir açıklama yapmış olabilir. Zannediyorum bunun kararını Türk milleti verecektir. Tayyip beyin bu millete çok hizmeti var. Bunun kararını Türk milleti vermiştir. Millet Tayyip beyin bırakmadığı zaman hiç bir yere gidemez." diye konuştu.


Bozdağ, DTP'li milletvekillerinin durumuyla ilgili bir soruya ise, " Biz daha önce de açıkladık. Anayasanın 83. maddesi gayet açık. Milletvekilleri için dokunulmazlık esastır, bunun istisnaları var. Bir tanesi de 14. madde kapsamına giren durumlar. Anayasanın 14. maddesi kapsamına giren durumların ne olduğu bellidir, ceza mevzuatında da bellidir. Burada bir boşluk var. Bu noktada bunu kim dolduracak o da belli değil." cevabını verdi.


Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün de, Başbakan Erdoğan'ın parti tüzüğünü açıkladığını ifade ederek, "Dolayısıyla bu süreler parti tüzüğünde bulunduğu sürece herkesin uyacağı sürelerdir. Zaten biz partimizin kuruluşunda milletvekilliğini ve genel başkanlık sürelerini belki de Türkiye'de ilk defa sınırlayan bir parti olarak ortaya çıkmakla kamuoyuna kendimizi takdim ettik. Bugünde bu kurallar geçerlidir. Başbakan'ımız da onu hatırlatmıştır." şeklinde konuştu.


Eski Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin ise, parti tüzüğünü hazırlayan komisyonda yer aldığını, bir genel başkanın kaç kez üst üste genel başkanlık yapacağının parti tüzüğünde yazılı olduğunu hatırlatarak şunları söyledi: Sanıyorum sayın Genel Başkan'ımız tüzüğün hükmünü açıklamıştır. Bu yeni bir durum değildir. 2001 yılı 14 Ağustosu'nda partimiz kurulurken zaten bu hükümler partimizin tüzüğünde yer almıştı. Gayet tabi belirli bir süre bizim partimizde genel başkanlık yapmak mümkündür. Genel başkanımızda 2015'de tekrar büyük kongrelerde seçilme hesabını genel başkanımız yapmıştır. Bu parti tüzüğünün gereğidir."


Şahin, Erdoğan'ın görev süresi bittikten sonra Çankaya'ya çıkıp çıkmayacağına dair öngörüsünün sorulması üzerine, "Ne bileyim ben. Ben kendimle ilgili bilgiye sahip değilim ki başkalarını bileyim." ifadesini kullandı.


AK Parti Kırıkkale Milletvekili Vahit Erdem de, "Başbakan'ın takdiri. Diğer parti liderlerine her halde örnek olmak istiyor. Kimse bir yerde ebediyen kalacak diye bir şey yok." dedi.

cihan



Bu haber 640 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    34,870 µs