En Sıcak Konular

Akyazı'da çok tehlikeli tırmanış

20 Mayıs 2009 11:18 tsi
Silahlı kavgada Doğu kökenli 2 kardeşten 1'i öldü, diğeri yaralandı. 10 gün önce de biri Ülkü Ocakları Başkanı iki kişi ölmüştü

Sakarya'nın Akyazı İlçesi'nde tartıkları Z.B adlı kişinin silahlı saldırısına uğrayan Doğu kökenli 2 kardeşten 1'i öldü, diğeri yaralandı. Saldırı ile ilgili zanlı Z.B. aranırken, ilçede 10 gün önce meydana gelen bir başka silahlı çatışmada ise birbirlerine tabancayla ateş açan Ülkü Ocakları Başkanı Talip Aksoy ile Doğu kökenli olduğu belirtilen Tarık Ekinci yaşamını yitirmişti.

Olay, saat 17.30 sıralarında Yeni Cami Mevkiinde meydana geldi. Ada Caddesi üzerinde lahmacun ve pide salonunda çalışan Doğu kökenli oldukları bildirilen Savaş Güler ve kardeşi Recep Can Güler, henüz belirlenemeyen bir nedenle ilçe halkından Z.B. ile tartıştı. Kısa sürede silahların da çekildiği, kavgaya dönüşen olayda 2 kardeş, çevredeki onlarca kişinin dehşet dolu bakışları arasında tabanca ile vuruldu. Zanlılar kaçarak izlerini kaybettirirken, kanlar içinde yere yığılan Güler kardeşler Akyazı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Hastanede ilk müdahaleleri yapıldıktan sonra Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilen yaralılardan başından vurulan Savaş Güler, hayatını kaybetti. Sağ kolundan vurulan Mehmet Can Güler'in ise tedavisi sürdürülüyor.

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, zanlılar S.A ve Z.B’nin yakalanması için ilçede geniş kapsamlı arama başlattı. Bu arada ilçede yeni bir olayın yaşanmaması için Adapazarı'ndan takviye çevik kuvvet ekipleri istendi. Polis, ilçe genelinde geniş kapsamlı önlem aldı.

10 GÜN ÖNCE 2 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ
İlçede 10 Mayıs gecesi Yenicami Mevkii'nde meydana gelen olayda, Ülkü Ocakları Başkanı Talip Aksoy, otomobiliyle giderken Yanına yaklaşan Doğu kökenli Tarık Ekinci'nin silahlı saldırısına uğramıştı. Vurulmasına rağmen Aksoy'da silahını çekerek ateş açmıştı. Çıkan çatışma sonucu Aksoy ve Ekinci yaşamını yitirmişti.
Bu olay nedeniyle ilçe halkı ile göç eden özellikle Doğu kökenli gençler arasında gerilim artmış ve Adapazarı'ndan ilçeye takviye polis ekipleri sevk edilmişti. Son çatışmadan sonra gönderilen polis sayısı arttırıldı. İlçe giriş ve çıkışları kontrol altına alındı.

ZANLININ DAYISI DA ARANIYOR
Sakarya'nın Akyazı İlçesi'nde Doğu kökenli iki kardeşten birinin öldüğü, diğerinin de yaralandığı saldırıyla ilgili olarak soruşturmaya sürdüren polisin, olay sırasında Z.B.'nin yanında bulunduğu anlaşılan dayısı S.A.'yı da aradığı belirtildi. S.A.nın daha önce de ilçede birçok silahlı saldırı olayına karıştığı bildirildi.
Olayın, yaklaşık 10 gün önce meydana gelen Ülkü Ocakları Akyazı Şube Başkanı Talip Akçay ile Doğu kökenli olduğu belirtilen Tarık Ekinci'nin yaşamını yitirdiği olayla ilgili bağlantısı olup olmadığı polis tarafından araştırılıyor

Radikal



Bu haber 813 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,152 µs