En Sıcak Konular

Cem Uzan, Erdoğan'dan randevu bekliyor

20 Mayıs 2009 10:18 tsi
Başbakan’a hakaret ettiği gerekçesiyle kitap okuma cezası alan Cem Uzan, 10 milyar dolarlık Libananco davasında uzlaşma için Başbakan’dan randevu istedi. Erdoğan, henüz yanıt vermedi.

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle mahkeme tarafından ‘beş kişisel gelişim kitabı okuma cezasına’ çarptırılan Genç Parti Lideri Cem Uzan, tahkim davaları konusunda uzlaşmak için Başbakan Erdoğan’dan randevu talebinde bulundu. Erdoğan’ın, Uzan’ın randevu talebine henüz onay vermediği bildirildi.

SADECE BAŞBAKAN İLE GÖRÜŞÜRÜM

GÜNEY Kıbrıs merkezli Libananco şirketi aracılığı ile Türkiye aleyhine 10.1 milyar dolarlık tahkim davası açan Uzan Ailesi’nin, hükümet ile uzlaşma çalışmaları sürüyor. Daha önce, bakanlarla birlikte tahkim konusunda uzlaşma için bakanlarla ve bürokratlarla masaya oturan Cem Uzan, bu kez de konuyu görüşmek üzere Başbakan Erdoğan’dan randevu talebinde bulundu. Cem Uzan’ın, hükümete ‘Tahkim konusunda sadece Başbakan ile görüşürüm. Bakanlarla görüşmem’ mesajı ilettiği de öğrenildi. Randevu talebinin bir süredir Başbakan Erdoğan’ın masasında bulunduğu, ancak Erdoğan’ın, randevu talebine henüz bir cevap vermediği belirtildi. Başbakan Erdoğan’dan randevu talep eden Cem Uzan, daha önce de bakanlar ve bürokratlarla tahkim konusunda uzlaşmaya varmak için görüşmüştü. Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Maliye eski Bakanı Kemal Unakıtan ile Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Hilmi Güler’in ve bazı bürokratların katıldığı toplantılarda, Cem Uzan ile üç kez masaya oturuldu. Bu görüşmelerde, Cem Uzan tahkim davasını geri çekme karşılığında ÇEAŞ ve Kepez’in kendisine verilmesini istemişti. Ancak görüşmelerde bir sonuç alınamadı.

REST ÇEKMİŞTİ

ÜÇ bakan ve bazı bürokratların katıldığı son tahkim toplantısında Cem Uzan’ın, uzlaşmaya varılamaması üzerine tepki gösterdiği ve bu tahkim davasından Türkiye’nin zararlı çıkacağını söylediği öğrenildi. Cem Uzan’ın toplantıdan ayrılırken, bakanlara ‘Uzlaşma süreci bitmiştir. Bir yıl sonra Başbakanlığa, 10.1 milyar dolarlık çekimi almaya bizzat geleceğim’ dediği öğrenildi.

Öfke kontrolü cezası almıştı

BAŞBAKAN Erdoğan ile tahkim konusunu görüşmek için randevu isteyen Genç Parti Lideri Uzan, Başbakan Erdoğan’a yönelik sözleri nedeniyle ilginç bir ceza almıştı. Mahkeme, Bursa mitingindeki sözleri nedeniyle Cem Uzan’a, üç ay öfke kontrol ve 5 kişisel gelişim kitabı okuma cezası vermişti.


Star gazetesi

 



Bu haber 612 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,964 µs