deli numarası | " /> deli numarası | "/>

En Sıcak Konular

Alparslan Arslan'dan deli numarası

19 Mayıs 2009 08:57 tsi
Alparslan Arslan'dan deli numarası 
Danıştay ve Cumhuriyet gazetelerine saldırı davasının dünkü duruşmasına tetikçi Alparslan Arslan'ın şovu damgasını vurdu.

Yargıtay'ın bozma kararının ardından Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden görülen, Danıştay ve Cumhuriyet gazetelerine saldırı davasının dünkü duruşmasına tetikçi Alparslan Arslan'ın şovu damgasını vurdu. Ergenekon davası ile birleştirmeye karşı çıkan diğer sanıklar da 'Danıştay saldırısının talimatını Ergenekon verdi' diyen sanık Osman Yıldırım'a saldırdı.

SALONDA ARSLAN ŞOV

Duruşma öncesi salona alınan Arslan'ın kelepçelerini jandarmalar çözmek istedi. Ancak Arslan kendini yere attı. Yüzükoyun yatan Arslan, daha sonra Mahkeme Başkanı Hasan Şatır'ın talimatı ile nezarete götürüldü. Arslan'ın jandarmalar tarafından yerde sürütülerek nezarete götürülmesine ailesi tepki gösterdi. Bu sırada anne Arslan jandarmalara "Amerikan askerleri bile sizin yaptığınızı yapmaz" deyince mahkeme başkanı tarafından salondan çıkarıldı. Ağabeyinin jandarmalar tarafından zorla salondan çıkarılmasına üzülen kızkardeşi Hilal, "Canım benim, canım" diye bağırdı. Baba Arslan ise, "Yapmayın vurmayın oğluma" diye jandarmaları uyardı. Verdiği ifadelerle Danıştay'ın Ergenekon'la birleştirilmesinde önemli bir rol oynayan sanık Osman Yıldırım, konuşurken diğer sanıklar üzerine yürüdü.

TANIĞA SALDIRDILAR

Ergenekon'un gizli tanığı Yıldırım soruşturmanın savcıları Zereriya Öz ve Mehmet Ali Pekgüzel'i "Kahraman savcılar" diye niteledi. Yıldırım, "Her ikisine de selam ve saygılarımı sunuyorum. Ergenekon Cumhuriyeti Atatürk Cumhuriyeti'ne Haçlı Seferi ilan etti" dedi. Yıldırım'ın sözlerine Mahkemesi Başkanı Şatır müdahale etti. Yıldırım'a "Sen sanık mısın, yorumcu musun, eleşti yapma" diyen Şatır daha sonra Yıldırım'a "Davalar birleştirilsin mi birleştirilmesin mi?" diye sordu. Buna rağmen konuşmasına devam etmesi üzerine Şatır, Yıldırım'ı salondan attı. Duruşmaya verilen arada ise birleştirmeye karşı çıkan sanıklar Yıldırım'ın üzerine yürümek istedi. Jandarmalar sanıkları güçlükle engelledi.

Silivri yolunda

Olaylı geçen duruşmada Mustafa Yücel Özbilgin mirasçılarının avukatı Hüseyin Avni Karabeyoğlu, iki davanın birleştirilmesini ancak yargılamanın Ankara'da görülmesini istedi. Danıştay tetikçisi sanık Alparslan Arslan ve ile sanık İsmail Sağır'ın avukatları ise birleştirmenin reddini talep etti. Kısa bir ara veren Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, Danıştay ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırılarla ilgili davanın, Ergenekon davası ile birleştirilmesine ve dava dosyasının İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine karar verdi. Silivri Cezaevi'nde görülen Ergenekon davasında mahkeme birleştirilme yönünde Ankara'ya görüş bildirmişti.

samanyoluhaber



Bu haber 455 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,601 µs