-Video | " /> -Video | "/>

En Sıcak Konular

Ölüm nedeni ve son sözleri -Video

18 Mayıs 2009 14:21 tsi
Ölüm nedeni ve son sözleri -Video ÇYDD Genel Başkanı Türkan Saylan'ın sabah saatlerinde hayatını kaybettiği hastanenin önünde, doktorları basın açıklaması yaptı. İşte Saylan'nın son anları:

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı Türkan Saylan'ın sabah saatlerinde hayatını kaybettiği İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Onkoloji Hastanesi önünde, doktorları basın açıklaması yaptı. Saylan'ın 19 senedir meme kanseri tedavisi gördüğünü belirten doktorları, bilincinin son 24 saatte kadar açık olduğunu belirtti. Doktorları Seylan'ın ölüm sebebini ise "vücuttaki organların genel yetersizliği" olarak açıkladı.

ÇYDD Başkanı Türkan Saylan'ın tedavi gördüğü İstanbul Tıp Fakültesi önünde hayatını kaybetmesi üzerine doktorları hastane önünde basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını okuyan Uzman Dr. Yavuz Dizdar, Saylan'ın 19 senedir Onkoloji Hastanesi'nde meme kanseri tedavisi gördüğünü belirtti.

Sürecin 7 yılının ilerlemiş hastalık tablosu şeklinde seyrettiğini belirten Dizdar, "Tedavi konusunda tıbbın sunduğu bütün olanaklar kullanılmıştır. Buna karşılık son 2 haftalık süreçte vücut fonksiyonlarının tedrici olarak bozulması üzere onkolojik tedavi sonlandırılmış, destek tedavisi ise sürdürülmüştür. Sayın Saylan bütün girişimlere rağmen bu sabah 04.45'de hayata gözlerini yummuştur." diye konuştu.

Açıklamanın ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Saylan'ın doktorlarından Pınar Saip ise, Saylan'ın bilincinin son 24 saate kadar açık olduğunu aktardı.

Saylan'ın son 24 saate kadar suyunu içip dondurmasını yediğini belirten Saip, basın mensuplarının soruları üzerine Saylan'ın, "Ben bütün randevuları tamamladım. Bana düşen bütün görevleri yerine getirdim ölüme hazırım." mesajını verdiğini belirtti.

Saip, Saylan'ın vücuttaki organların genel yetersizliği sonucu hayatını kaybettiğini sözlerine ekledi.



Bu haber 891 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,016 µs