En Sıcak Konular

Sarışın cephe Obama'ya savaş açtı!

18 Mayıs 2009 12:21 tsi
Bush yönetiminin ardından derin bir liderlik krizine giren Cumhuriyetçi Parti’de iki tanıdık sarışın, Obama’nın muhtemel rakipleri olarak öne çıkıyor.

ABD tarihinin en tartışmalı dönemlerinden birine imza atan Bush yönetiminin ardından derin bir kimlik krizi yaşayan Cumhuriyetçi Parti’de değişimin başını iki sarışın çekiyor. Eski Başkan Yardımcısı Dick Cheney’nin kızı Liz Cheney (42) ile Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı John McCain’in kızı Meghan McCain (24), ‘Obama çağında’ partiyi yeninden ayağa kaldırmak için kolları sovadı. Görüşleri farklı olsa da iki sarışın, partideki liderlik yarışında şimdiden öne çıkan isimler haline geldi.

ABD siyaset çevrelerinde sesi giderek daha fazla işitilen Liz Cheney, Başkan Obama’nın, Bush döneminin işkence sicilini açıklama kararına yönelik sert eleştirileriyle öne çıktı. Katıldığı bir programda, ‘Bu günlerde teröristlerden yana tavır almak moda oldu’ diyen Liz, Obama’nın tahminlerin çok ötesinde sola kaydığını ve Cumhuriyetçilerin, ABD’de bir Thatcher devrimi gerçekleştirebileceğini belirtti. Siyasette ilerleme hedefini de açıkça ortaya koyan Liz, ‘Bu çok şerefli bir meslek. Çocuklarımı ikna edebilirsem, bu yapmak istediğim bir iş’ diye konuştu.

LİBERAL CUMHURİYETÇİ

McCAIN’İN kızı Meghan da, blog yazılarıyla siyasi görüşlerini kamuoyuyla paylaşıyor. Eşcinsel evliliği ve kök hücre araştırmalarına destek vermesi nedeniyle medyada geniş ilgi gören Meghan’ın, parti içinde Liz kadar ilgi görmediği belirtiliyor. Meghan, bu görüşlerini, partinin değişime ihtiyacı olduğu eklinde savunuyor. Partide liderliğe oynayacak diğer bir kadın ise seçimlere başkan yardımcısı adayı olarak giren Sarah Palin. Geçtiğimiz günlerde bir yayıneviyle anlaşarak anılarını yazma kararı alan Palin’in, ‘ailesindeki dramın’ imkan vermesi durumunda yarışta öne çıkmaya çalışacağı bekleniyor.

star



Bu haber 736 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,542 µs