En Sıcak Konular

Erdoğan'dan Müzeler Haftası açıklaması

18 Mayıs 2009 11:12 tsi
Başbakan Erdoğan, ''yurdun tarihi değerlerine ve eski eserlerine sahip çıkmanın, bunun için de müzeleri yaşatmak ve yaygınlaştırmanın herkesin görevi'' olduğunu belirtti.

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Erdoğan, Müzeler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajında, Türkiye'nin arkeolojik değerler açısından dünyada ilk sırada yer aldığını belirten Erdoğan, en eski medeniyetlere ev sahipliği yapan Türkiye'nin, sinesinde bu kültürlerden binlerce iz barındırdığını ifade etti.

Müzelerin, bu zengin tarihsel birikimin sergilendiği ve geçmişle bugün arasında kurulan önemli bir kültür köprüsü olduğunu vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

''Müzeler, binlerce yıldır farklı kültür, din ve kavme kucak açan Anadolu'nun geçmişini öğrenerek bugününü anlamamıza yardımcı olmaktadır.

Hükümet olarak, eşsiz kültürel hazinelerimizin korunması, saklanması ve sergilenmesi hizmetlerinin sürdürüldüğü müzelerin yaygınlaştırılmasına büyük önem veriyoruz.

Türk turizminin gelişmesinde ve canlanmasında da etkin rol oynayan müzelerimizde, artık modern müzecilik anlayışı dönemi başlamış, birçok il ve ilçemizde yeni modern müzeler açılmıştır.

Elbette bu konuda devletin çabaları yanında vatandaşlarımıza ve sivil toplum örgütlerimize de büyük sorumluluklar düşmektedir.

Yurdumuzun tarihi değerlerine ve eski eserlerine sahip çıkmak, bunun için de müzelerimizi yaşatmak ve yaygınlaştırmak hepimizin görevidir.

Bu düşüncelerle, Müzeler Haftası'nı kutluyor, tarih ve kültür mirasımızın korunması görevini başarıyla üstlenen müzelerimizin tüm çalışanlarını sevgiyle selamlıyorum.''

aa



Bu haber 629 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,554 µs