En Sıcak Konular

Saldırının sebebi hâlâ Türban (!)

18 Mayıs 2009 10:49 tsi
Saldırının sebebi hâlâ Türban (!) Danıştay saldırısının 3. yılı nedeniyle yapılan törende konuşan Danıştay 5. Daire Başkanı Er, Yargıtay ve Ağır Ceza mahkemelerinin kararını yok saydı.

Saldırgan avukat Alparslan Arslan tarafından Danıştay 2. Dairesi’ne düzenlenen silahlı saldırının 3. yılında, Danıştay’da düzenlenen törende saldırının ‘türban kararı’ nedeniyle yapıldığının iddia edilmesi şaşkınlık yarattı. ‘’Danıştay’a Yapılan Saldırının Yıldönümü ve Yargı Şehidi Mustafa Yücel Özbilgin’i Anma Günü’’ dolayısıyla Danıştay binasında düzenlenen törende, Yargıtay ve Ağır Ceza Mahkemelerinin ‘Ergenekon’la birleştirilmeli’ kararının görmezden gelinmesi birçok soru işaretini de beraberinde getirdi.

SLAYT GÖSTERİSİ AĞLATTI

Danıştay Başkanı Mustafa Birden, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok, Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay’ın bazı üyeleri ile Danıştay mensuplarının hazır bulunduğu tören Özbilgin’i anlatan ve fotoğraflarından oluşan sinevizyon gösterisi ile başladı. Bu sırada Özbilgin’in eşi Sema Özbilgin, Danıştay Başkanı Mustafa Birden ve bazı Danıştay mensuplarının gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.

‘TÜRBAN KARARI NEDENİYLE...’

Daha sonra kürsüye Danıştay 5. Daire Başkanı Salih Er geldi. Özbilgin’in eşi Sema Özbilgin, oğulları Gökhan ve Serkan Özbilgin’in de hazır bulunduğu toplantıda Salih Er, Danıştay 2. Dairesi’nin ‘’türban konusunda aldığı kararla şeriatçı basının baş hedefi durumuna gelmesi’’ nedeniyle saldırıya uğradığını iddia etti. Danıştay katili avukat Alparslan Arslan’ı ‘karanlık bir adam’ olarak nitelendiren Salih Er ‘Neden Danıştay?’ diye sordu ve cevabını verirken de Başbakan Erdoğan ve AK Parti iktidarını hedef gösterdi.

HEDEFİ BAŞBAKAN VE SAVCILAR

‘Türkiye'de türban sorunu yokken bu konuyu kaşıya kaşıya günümüze taşıyanlar, bu saldırı karşısında bugün de düşünmelidirler’ diyerek saldırının sorumlusu olarak iktidarı gösteren Er, ‘Yargı mensupları yerine ulemayı koyanlar, onlara danışarak hareket edenler, bulundukları makamın ağırlığını, sorumluluğunu duymaktan uzak olanlar yeniden düşünmeli’ diyerek Başbakan Erdoğan’ı hedef seçti. Er, ‘dün bir düş gördüm’ diyerek, Başbakan ve Ergenekon savcılarına göndermeler yaptı.

ER BU SÖZLERLE NE DEMEK İSTEDİ?

5. Daire Başkanı Er’in ‘Katilin geçmişi, söylemleri üzerinden sonuca varmayı yeterli görenler bilgi kirliliği ve yönlendirmeler karşısında düşünce pencerelerini biraz daha aralamalıdırlar’’ sözlerinin hedefi ise anlaşılamadı. Katil’in geçmişi ve söylemleri üzerine ‘saldırının nedeni türban kararı’ denilmişti. Ancak daha sonra bu saldırının Ergenekon’un ‘kaos çıkararak darbeye zemin hazırlamak için’ düzenlediği bir eylem olduğu ortaya çıkmıştı.


Üç ayrı tören yapıldı

Özbilgin için, Danıştay, Anıtkabir ve mezarı başında tören düzenlendi. Yüksek yargı mensupları ve ailesi Özbilgin için dua edip hatırasını andı.

Mustafa Yücel Özbilgin için mezarı başında da bir tören düzenlendi. Buradaki törene Özbilgin’in eşi Sema ve oğulları Gökhan ve Serkan Özbilgin’in yanı sıra Danıştay Başkanı Mustafa Birden, Danıştay Başsavcısı Yılmaz Çimen ile Danıştay mensupları katıldı. Mezar başında toplananlar, Özbilgin için dua okudu, mezarına karanfiller bıraktı. Özbilgin’in eşi Sema, çocukları Serkan ve Gökhan Özbilgin, taziyeleri kabul etti.

Birden de hiç değinmedi

Danıştay'daki anma töreninin ardından hain saldırıda yaralanan Danıştay Başkanı Mustafa Birden ve beraberindeki heyet cübbeleriyle Anıtkabir’i ziyaret etti. Törene Birden, saldırıda hayatını kaybeden Danıştay 2. Dairesi Üyesi Mustafa Yücel Özbilgin’in eşi Sema Özbilgin, oğulları Gökhan ve Serkan Özbilgin, saldırıya uğrayan Kamuran Erbuğa, Ayfer Özdemir, Ayla Günenç ve Ahmet Çobanoğlu ile YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu ve Danıştay mensupları katıldı. Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayan Başkan Birden, saldırının arkasındaki güçlere hiç değenmeden saldırıyı ‘demokratik ve laik cumhuriyete’ yapılmış bir eylem olarak niteledi.

‘Birleştirme’ için son karar bugün verilecek

Yargıtay 9. Ceza Dairesinin ‘Ergenekon terör örgütü iddiasıyla başlatılan soruşturma sonucu açılan davayla birleştirilmesinde zorunluluk bulunduğuna’’ işaret ederek bozma kararı verdiği Danıştay üyelerine saldırı davasının görülmesine Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinde bugün devam edilecek. Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet gazetesinin bombalanmasıyla ilgili Ankara 11. Ağır Ceza’nın verdiği kararı oy birliğiyle bozmuştu. Daire ‘Ergenekon davası ile bu dava arasında hukuki ve fiili irtibat bulunduğunun iddia edilmiş olması karşısında, öncelikle davaların birleştirilmesinde zorunluluk bulunduğuna’’ işaret etmişti.

13. AĞIR CEZA’DAN GÖRÜŞ İSTENDİ

Bozma karınının ardından yapılan ilk celse de Ankara 11. Ağır Ceza, Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza’ya bir yazı yazarak, Yargıtay’ın bozma kararı ve birleştirme konusunda görüş istedi. Ancak 13. Ağır Ceza, birleştirme konusunda önce Ankara’nın görüş bildirmesini istedi. İkinci duruşmada Ankara 11. Ağır Ceza, bozma kararına uyarak davanın Ergenekon davasıyla birleştirilmesine, birleştirmenin Ergenekon davasının görüldüğü 13. Ağır Ceza’da yapılmasına karar verip İstanbul’dan muvafakat istedi.

DOSYAYI VE SANIKLARI BİZE GÖNDERİN

Ergenekon davasına bakan 13. Ağır Ceza da birleştirmenin İstanbul’da olması için muvafakat verdi ve dosyanın İstanbul’a gönderilmesini istedi. Bugünkü duruşmada Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nin son kararını vermesi ve dosyayı İstanbul’a göndermesi bekleniyor. ANKARA star

Ergenekon’a giden 9 yol

SALDIRGAN İLE YAKIN İLİŞKİ: Alparslan Arslan hem Ergenekon tutuklusu Muzaffer Tekin ile Hüseyin Görüm’ün avukatlığını yapıyordu. Kuvayı Milliye Derneği’nde ve Muzaffer Tekin’in bürosunda Arslan’ın kartvizitleri bulundu.

TELEFON TRAFİĞİ: Katil Arslan’ın Muzaffer Tekin’le 35, Raif Görüm’le 2, Osman Yıldırım’la 691, Yusuf Görüm’le 11, Ayhan Parlak ile 108 kez konuştuğu belirlendi.

KÜÇÜK-ARSLAN YAN YANA: Alparslan Arslan’ın Veli Küçük’le İsveç’teki Azerbaycan kongresinde yan yana çekilmiş resimleri çıktı. Fotomontaj iddialarını çürütüldü.

OSMAN YILDIRIM ANLATTI: Danıştay hükümlüsü Osman Yıldırım, Ergenekon savcılarına verdiği ifadede ‘Veli Küçük ile Alparslan Arslan’ın İstanbul Üsküdar’da bulunan Katibim Restoran’ın yanındaki çay bahçesinde buluştuklarını biliyorum, zaman zaman ben de yanlarında bulundum’ dedi.

BOMBALARI TEKİN VERDİ: Yıldırım ‘Ataşehir’deki villada Muzaffer Tekin, Cumhuriyet’e atılan 3 bombadan ikisini bana birini Alparslan Arslan’a verdi. İş bitince sana 500 bin dolar para vereceklerdi’ dedi.

EMEK’İN KARDEŞ BOMBALARI: Ergenekon tutuklusu emekli Binbaşı Fikret Emek’in el bombalarıyla Cumhuriyet gazetesine atılan bombalar aynı kafile numarası taşıyor..

BANKA HESAPLARI COŞTU: Saldırının ardından Alparslan Arslan’ın anne ve babası ile Osman Yıldırım’ın akrabalarının ve İlhan Parlak’ın banka hesaplarında toplam 300 bin YTL artış tespit edildi.

GÜLALTAY’IN SEKRETERİ: Semih Tufan Gülaltay’ın sekreteri Feride Gökçimen, ‘Gülaltay’ın ofisine Muzaffer Tekin ve Alparslan Arslan sık sık gelip giderdi’ dedi.

İLİŞKİNİN İMZASI: Ek klasörlerde yer alan 15 Nisan 2004 tarihli ‘Belgedir’ başlıklı dökümana göre Hüseyin Görüm’ün süt fabrikasını yönetmesi için yeğeni Rasim Görüm’ü 600 dolar ücretle ‘vekil’ tayin ettiği belgede avukat olarak Alparslan Arslan’ın imza ve kaşesi var.

STAR



Bu haber 515 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,195 µs