İşini bitirin ! | " /> İşini bitirin ! | "/>

En Sıcak Konular

İşini bitirin !

18 Mayıs 2009 09:46 tsi
İşini bitirin ! "Sezer'in işini bitirin. Masum'un lehine çekilin” talimatı...

Olağanüstü Kurultay'da 431 oy alan Masum Türker DSP'nin yeni genel başkanı oldu. Türker, Zeki Sezer'in istifasından sonra aday olmaya karar vermişti. Sezer, yeniden aday olmaya karar vermiş ancak Türker adaylığını çekmemişti.

DSP'de Genel Başkanlık yarışının Rahşan Ecevit'in desteklediği Alemdar Yalçın ile Zeki Sezer arasında geçmesi bekleniyordu ancak yarışı sürpriz bir biçimde Masum Türker kazandı. İlk iki tur oylamada adaylar gerekli olan salt çoğunluğu sağlayamayınca üçüncü turda en yüksek oyu Türker başkan oldu. 855 delegenin oy kullandığı seçimlerin ilk turunda Masum Türker 363, Zeki Sezer 357, Alemdar Yalçın 87, Tayfun İçli 23 oy aldı. 2. turda Türker 415, Sezer 380, Yalçın ise 38 oy aldı. Türker, 3. tur oylamada 834 oyun 431'ini alarak başkan seçildi. Sezer 375 oy alırken, Yalçın ancak 20 oy alabildi.

16 ADAYLA BAŞLADI

Sezer'in 29 Mart yerel seçimlerinde başarılı olamadığı gerekçesiyle genel başkanlık görevinden istifa etttiği için yapılan Olağanüstü Kurultay dün Büyük Anadolu Oteli'nde yapıldı. Kurultayda sadece adaylara söz hakkı verileceği söylendiği için 16 kişi aday oldu. Daha sonra 9 kişi çekildi ve 7 aday yarıştı. Aday çokluğu gerginlikleri de beraberinde getirdi. Öte yandan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, DSP genel başkanlığına seçilen Masum Türker'i tebrik etti.

YUMRUK YUMRUĞA

Türker'in konuşması sırasında bazı delegeler yumruk yumruğa kavga etti. Zeki Sezer konuşmasında 2002'de DSP'yi siyasetten silme kampanyası başlatıldığını, bugün de bu kampanyanın hâlâ devam ettiğini söyledi. Sezer'in Türker'den az oy aldığının görülmesiyle birlikte bazı delegelerin ağlaması dikkat çekti.

Sezer'in işini bitirin

İlk turda 357 oy alan Sezer, kendisine destek sözü veren İstanbul delegeleri kongrede Türker'i destekleme kararı alınca ikinci tur öncesinde çekilmek istedi. Ancak partililer tarafından ağzı kapanarak çekilmesi engellenen Sezer yarışa devam etti. Üçüncü oylama öncesi Ecevit devreye girdi ve Alemdar Yalçın'a “Sezer'in işini bitirin. Masum'un lehine çekilin” talimatını verdi. Yalçın resmen çekilmedi ama oylarının büyük bölümü Türker'e kaydı.

Adayı erken havlu attı

Rahşan Ecevit, delegelerin sloganlarıyla salona girdi. Ecevit kendisi için protokolde yer ayrılmasına rağmen delegeler arasında oturmayı tercih etti. Desteklediği aday Alemdar Yalçın yanına gelerek Ecevit'i selamladı. Ecevit, Sezer'le ise selamlaşmadı. Ecevit'in adayı Yalçın'ın kurultayda çok az oy alması şaşırttı.

YENİŞAFAK



Bu haber 720 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,590 µs