En Sıcak Konular

Türkiye'de 3 domuz gribi şüphesi daha

18 Mayıs 2009 08:01 tsi
Sağlık Bakanlığı, dün itibarıyla farklı uçak seferleri ile Türkiye'ye giriş yapan ve termal kamerada ateşli oldukları tespit edilen 3 ayrı yolcunun müşahade altına alındığı açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, daha önce H1N1 virüsü taşıdığı duyurulan yabancı uyruklu 2 kişinin halen gözlem altında bulunduğu, tedavilerinin sürdüğü belirtildi.

Bu hastaların genel durumlarının iyi olduğu, diğer aile fertlerinde gribe ait herhangi bir belirti olmadığı kaydedilen açıklamada, hastayla birlikte aynı uçakta seyahat eden ve kimlikleri tespit edilen yolcuların büyük çoğunluğuna ulaşıldığı bildirildi.

Bu kişilerin hiçbirinde grip belirtilerine rastlanmadığı, bulundukları şehirlerdeki il sağlık müdürlükleri tarafından günlük olarak izlemlerinin yapıldığı ve koruyucu ilaçların verildiği ifade edildi. Verdiği adreste bulunamayan ve adres bilgilerinde eksiklikler bulunan birkaç yolcuya da ulaşma çalışmasının halen devam ettiği belirtilen açıklamada, bu konuda ilgili ülkelerin Türkiye konsolosluklarından da bilgi talep edildiği kaydedildi.

3 YOLCU MÜŞAHADE ALTINA ALINDI

Açıklamada, 14 Mayıs 2009 günü yerel saatle 09.50'de Amsterdam'dan hareket eden KLM Havayollarına ait ''KL1613'' sefer sayılı uçakla İstanbul'a gelen yolculardan henüz kendilerine ulaşılamayanların bulundukları yerden 112 ücretsiz telefon hattını arayarak ''Ben domuz gripli hastayla aynı uçakla yolculuk yapan kişiyim'' şeklinde kendilerini tanıtmaları ve sağlık ekiplerinin kendilerine ulaşmalarını sağlamalarının önemli olduğu vurgulandı. Açıklamada, ''Bunun dışında bugün tarihi itibarıyla farklı uçak seferleri ile ülkemize giriş yapan ve termal kamerada ateşli oldukları tespit edilen 3 ayrı yolcunun da tetkikleri devam etmekte olup, sonuçlar çıktığında kamuoyu ile paylaşılacaktır'' denildi.

Dünya Sağlık Örgütü'nün bugün sabah itibarıyla, 39 ülkede 8 bin 480 H1N1 gribi vakası olduğunu bildirdiği ifade edilen açıklamada, Bakanlık tarafından daha önce yapılan uyarı ve kişisel korunma konusundaki tavsiyelere uyulması istendi.

''TERMAL KAMERALARIN BEKLETİLDİĞİ İDDİALARI"

Bakanlıktan ayrıca, bazı medya organlarında yer alan ''23 termal kamera, bürokratik işlemler nedeniyle gümrüklerden çekilemiyor'' başlıklı haberlerle ilgili açıklama yapıldı.

Açıklamada, haberlerde yer alan kameraların, Sağlık Bakanlığı Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü tarafından teslim alındığı belirtilerek, termal kameraların gümrüklerde bekletildiği iddialarının doğru olmadığı bildirildi.

BİR YOLCU İSTANBUL'DA

Suudi Arabistan'dan uçakla saat 12.30'da  Atatürk Havalimanı'na inen ve kimliği açıklanmayan 65 yaşındaki bir kadın, evinde rahatsızlanınca Memorial Hastanesi'ne kaldırıldı.

Burada yapılan müdahalenin ardından yaşlı kadın, domuz gribi şüphesiyle Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Hastanede müşahede altında tutulan kadına yapılan tahlillerin sonuçlarının beklendiği öğrenildi.

aa



Bu haber 582 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,099 µs