şaşırtan teklif | " /> şaşırtan teklif | "/>

En Sıcak Konular

İsrail'den şaşırtan teklif

17 Mayıs 2009 19:22 tsi
İsrail'den şaşırtan teklif İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, Suriye'ye doğrudan barış görüşmelerini başlatma çağrısında bulundu.

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, Şam'ın yapacağı bir jestin iki ülke arasındaki havanın temizlenmesine yardımcı olacağını belirterek, Suriye'ye doğrudan barış görüşmelerini başlatma çağrısında bulundu.

Ürdün'de Dünya Ekonomik Forumu'nun bir toplantısına katılan Peres gazetecilere yaptığı açıklamada, bazılarının Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun doğrudan görüşmelere başlamasını önerdiğini hatırlattı.

Peres, "Suriyeliler görüşmeye hazır olmalılar. Başkan Esad barış istiyorsa neden ürkek davranıyor? Biz birçok kez doğrudan görüşmelerin yapılmasını teklif ettik. Kendisi doğrudan görüşmelerin İsrail'e bir ödül olduğunu düşünüyor. Bu bir ödül değil. Bu normal birşey" diye konuştu.

İsrail ile Suriye geçen yıl Türkiye'nin aracılığıyla dolaylı görüşmeler yapmış ancak İsrail'in Gazze'ye saldırısı üzerine Şam görüşmeleri askıya almıştı.

Suriye, İsrail'in 1967'de ele geçirdiği Golan tepelerinden çekilmesini istiyor. Netanyahu ise Golan'ı geri vermeye niyeti olmadığını söylemişti.

Peres, Suriye'nin bir jestinin tüm müzakerelerden daha önemli olacağını belirterek, "Değişim havada. Bizden birşeyi geri vermemizi istiyorsunuz ancak kendisi (Esad) bize hiçbir şey vermeyi teklif etmiyor" dedi.

Ürdün'de Kral Abdullah'la yapıcı bir görüşme yaptığını belirten Peres, "Barış istiyoruz. Filistinlileri düşmanımız olarak değil, dostumuz ve komşumuz olarak görüyoruz. İslamı düşmanımız olarak görmüyoruz" dedi.

Netanyahu'nun ABD'de Başkan Barack Obama ile yapacağı görüşme öncesinde Peres, Netanyahu'nun seleflerinin imzaladığı anlaşmalara bağlı kalacağını söyledi.



Bu haber 1,273 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,878 µs