ilginç isimler | " /> ilginç isimler | "/>

En Sıcak Konular

Mitinge katılan ilginç isimler

17 Mayıs 2009 14:10 tsi
Mitinge katılan ilginç isimler 

ADD'nin düzenlediği mitinge ilginç isimler katıldı. Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından düzenlenen miting için katılımcılar Tandoğan Meydanı'na geldi. Ergenekon soruşturması protesto edildi. Konuşmacılar soruşturmayı eleştiren açıklamalar yaptı.

ETÖ SANIKLARI TOLON VE ERUYGUR'UN EŞLERİ MİTİNGDE

Mitinge katılan tüm vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları taşırken, bazı vatandaşların da AKP lehine sloganların yer aldığı pankartlar taşıdığı görüldü. ADD tarafından geçekleştirilen Cumhuriyet Mitingi saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ses araçlarından yükselen Onuncu Yıl Marsı ile vatandaşların tek bir ağızdan attıkları “Tandoğan Meydanı demokrasi şöleni” sloganları coşkuya neden oluyor. ADD öncülüğünde düzenlenen miting alanına 27 Mayıs Milli Devrim Derneği, 68’liler Birliği Vakfı, Atatürkçü Düşünce Vakfı, Başkent Üniversitesi Öğrenci Konseyi, CUMOK, Biz Kaç Kişiyiz Hareketi’nin yanı sıra, Ergeneson davasında yargılanan Emekli 1. Ordu Komutanı Hurşit Tolon ile eski Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur’un eşleri de katıldı. CHP’li milletvekilleri Onur Öymen, Hakkı Süha Okay, İsa Göktürk, Muharrem İnce ve Ejder Özdemir’in yanı sıra bağımsız milletvekili Kamer Genç, YARSAV Başkanı Ömer Faruk Ağaoğlu, Gazeteci -Yazar Emin Çölaşan ve Ressam Bedri Baykam da miting alanında bulunuyor. Çok sayıda sanatçının da katıldığı gözlenen mitingde, Edip Akbayram da bir konser verdi.

-“BİZ ÇILGIN TÜRKLERİZ”-

ADD Genel Sekreteri Suay Karaman ise mitingte konuşan Karaman, konuşmasında Türkiye’nin ekonomik ve siyasi olarak ağır şartlar altında olduğu bugünlerde mitinge katılan vatandaşlara alanı doldurdukları için teşekkür etti. Tam bağımsızlığın 90’nıncı yılında AB ve ABD’nin belirlediği politikalar soncu tam bağımsızlığın yok edildiğini savunan Karaman AKP hükümetinin politikalarını da eleştirdi. Karaman, “Hukuk adına hukuk katledilmektedir. Türkiye’nin aydınlarına karşı yapılan hukuksuzluklar vatandaşlarda derin yaralar bırakmaktadır. Atatürk’ün aydınlık Cumhuriyeti Ortaçağ karanlığına çevrilmek istenmektedir. Laiklik ve Cumhuriyet tehdit altındadır” diye konuştu.

Atatürk’ün altı ilkesinin dün olduğu gibi bugünde kendilerine yol göstereceğini söyleyen Karaman, “Bizler Atatürk’ün aydınlık yolunu bulmak için ulusal birliğe, tam bağımsızlığa sahip çıkmak için bu alanları doldurduk. Bizler Kuva-i Milliye ruhundan gelen çılgın Türkleriz. Bu alanı dolduran bizler hepimiz Mustafa Kemaliz” dedi.

-ERGENEKON TUTUKLULARINA PLATFORMDAN GÖNDERİLEN SELAM-

Karaman’ın konuşması sırasında alanı doldular vatandaşlar, “Türkiye laiktir, laik kalacak” sloganları atarken, platformdan Ergenekon Soruşturması kapsamında halen tutuklu bulunan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay ve Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal ile diğer Öğretim üyelerine selam gönderildi.

bugün

 



Bu haber 1,133 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,944 µs