En Sıcak Konular

''Sınır açılması kararı alınmalı''

17 Mayıs 2009 13:40 tsi
''Sınır açılması kararı alınmalı''
Nalbandyan, Türkiye ile normalleşme süreci ile ilgili olarak açıklama yaptı.

Ermenistan Dışişleri Bakanı Edward Nalbandyan, Türkiye ile normalleşme süreci ile ilgili olarak "Şimdi top, Türk tarafında ve son ve belirleyici adım atmak için akıl ve cesaret bulacaklarını umuyoruz" dedi.

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ise, Türkiye ile ilişkileri "ön koşul olmadan" normalleştirmek istediklerini vurgularken Türkiye'nin Karabağ sürecine "karışma çabaları"nın olumsuz etkilerinin olabileceğini öne sürdü.

Edward Nalbandyan, Kafkas güvenliğine ilişkin olarak Erivan'da düzenlenen bir uluslar arası konferansta yaptığı konuşmada Ermenistan için güvenlik alanında iki meydan okumanın çok büyük önem taşıdığını belirterek bunları Karabağ sorunu ve Türkiye ile ilişkilerin normalleşmesi olarak sıraladı.

Bu iki zorlukların farklı olduğunu, aralarında bir bağ bulunmadığını savunan Nalbandyan, Azerbaycan'ın Karabağ sürecinde gerekli "siyasi irade" göstereceği umudunu dile getirdi.

Ermenistan devlet radyosuna göre, Nalbandyan, Türkiye ile normalleşme sürecine değinirken, son bir yılda "Avrupa'nın kapalı olan son birkaç sınırdan birinin açılması ve ilişkilerin on koşulsuz normalleşmesi yönünde ilerleme sağladık. Şimdi top Türk tarafında ve son ve belirleyici adım atmak için akıl ve cesaret bulacaklarını umuyoruz. Gerekli siyasi iradenin sonunda geçmişin zihniyetini geride bırakacağından emin olmak istiyoruz."

Nalbandyan, uluslar arası toplumun kendilerini çok cesaretlendirdiğini belirtirken de "Ermenistan ile Türkiye arasında ilişkilerin tesis edilmesinin ve sınırın açılmasının bölgenin güvenlik ve istikrarı için temel ve olumlu etkilerinin farkındayız" şeklinde konuştu.

Diğer Ermeni medya kuruluşlarına göre de, Nalbandyan konuşmasında "Halen, Ermeni-Türk sınırının açılmasına ilişkin nihai kararının alınması gereken aşamadayız. Bizim motivasyon açıktır: bu sorunun gelecek nesiller için bir yük oluşturmasını arzu etmiyoruz" dedi.

SARKİSYAN: ÖNKOŞULSUZ BİR NORMALLEŞTİRME İSTİYORUZ

Bu arada, Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan da, Erivan'a bir çalışma ziyaretinde bulunan Rusya Başbakan Yardımcısı Sergei İvanov ile yaptığı görüşme sırasında Karabağ sorunu ve Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin normalleşmesi süreci de ele alındı.

Ermenistan Cumhurbaşkanlığınca yapılan açıklamaya göre, Sarkisyan, görüşmede ülkesinin Türkiye ile ilişkileri "ön koşul olmadan" normalleştirmek istediğini vurguladı. Sarkisyan, Türkiye'nin Karabağ sorununa "Karışma çabalarının Karabağ süreci için olumsuz etkileri"nin olabileceğini de söyledi

ajanslar



Bu haber 640 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,677 µs