En Sıcak Konular

Her 1000 Türk'ten biri dinleniyor

17 Mayıs 2009 13:35 tsi
Her 1000 Türk'ten biri dinleniyor

Newsweek dergisince yayımlanan bir makalede Ergenekon soruşturmasında dinlenme olaylarına dikkat çekildi.

Ergenekon soruşturması "cadı avı" benzetildi.

Newsweek dergisince yayımlanan bir makalede Ergenekon soruşturmasına eleştiriler yöneltilirken dinlenme olaylarına dikkat çekildi. Makalede, "26 Nisan'da Türkiye Adalet Bakanı, polis istihbaratının 70 bin kişinin özel konuşmalarını dinlediğini açıkladı. Bu demek ki bugün binde bir'e yakın Türk, polis incelemesi altında yaşıyor. ABD'de bu oran ise 137 binde bir" yorumu yapıldı.

Newsweek dergisince ABD'deki düşünce kuruluşu Washington Enstitüsü üst düzey uzmanlarından Soner Çağaptay imzasını taşıyan "Türkiye'nin Cadı Avı'nın Arkasında" başlıklı "Ergenekon" soruşturmasına ilişkin bir makale yayımlandı.

"Ergenekon davasının, Türk polisini kontrol eden bir İslamcı tarikatın gücünü gözlerin önüne serdi" iddiasına da yer verildiği makalede ÇYDD dernek üyelerinin gözaltına alınması, kanser olan Prof. Dr. Türkan Saylan'ı kötülemek için çaba gösterildiği belirtildi.

CYDD üyelerinin birçoğunun daha sonra serbest bırakıldığını ancak itibarlarına ve laik eğitim için yaptıkları çalışmalara zarar verildiği kaydedilen makalade dinlenme olaylarına da değinilerek "26 Nisan'da Türkiye Adalet Bakanı, polis istihbaratının 70 bin kişiyi dinlediğini açıkladı. Bu demek ki, bugün her binde bire yakın Türk, polis tetkiki altında yaşıyor. ABD'de bu oran ise 137 binde bir" yorumu yapımdı. Makalede şöyle devam edildi:

"Ergenekon davası bir cadı avı haline geldi. Eğer tereddütleriniz varsa Türkiye'de bir dosta telefon edin ve davaya ilişkin görüşünü sorun. Dostunuz, hava duruman ilişkin detayları vererek yanıtlayacak. Batı'ta insanlar bir davayı tartışmaktan korktukları son defa ABD'deki McCarthy davası sırasında oldu. AB ile katılım müzakerelerini sürdürmesine karşın Türkiye benzer bir korku devletine dönüşmekteydi. Üzücü olsa da bu içinden çıkılmaz durumdan bir çıkış yolu var. Eğer AKP'nin Ergenekon davasını, sadece suç işleyenleri hedef alan bir davaya dönüştürürse ve Gülen tarikatı Türk polisi üzerindeki kontrolden vazgeçerek gerçek bir ruhani hareket hale gelirse."

sabah



Bu haber 610 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,995 µs