fişleme aşkı! | " /> fişleme aşkı! | "/>

En Sıcak Konular

Mustafa Balbay'ın fişleme aşkı!

17 Mayıs 2009 12:28 tsi
Mustafa Balbay'ın fişleme aşkı! 

Mustafa Balbay'ın bilgisayarında ele geçirilen belgelerde birçok kişinin özel hayatına ilişkin bilgiler yer aldı. Balbay'ın STK temsilcileri ve bilim adamının aşk hayatına ilişkin mailleri arşivlemesi dikkat çekti.

Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay'da ele geçirilen belgeler arasında başka kişilere ait aşk mailleri de yer aldı. İlk başta Balbay'ın bu mailleri neden arşivlediği tam olarak anlaşılmazken, maillerini topladığı kişilerin Kıbrıs sorunu gibi birçok sosyal konuda Ergenekonculardan farklı bakan isimler olması dikkat çekiyor. Balbay'ın bu belgeleri toplayarak bu kişileri etkilemeyi planladığı tahmin ediliyor.

SAVAŞ KARŞITLARINA MARKAJ

Balbay'ın, ikinci Ergenekon iddianamesinin ek 207. klasörüne konan mailleri başkalarına ait bilgisayara girerek kopyaladığı tahmin ediliyor. Fişlenen kişilerin savaş karşıtları olması da dikkat çekiyor. Balbay'ın özellikle Savaş Karşıtı Kadın Platformu üyesi E.K. ile Kıbrıs üzerinde çalışmaları olan bir sosyoloğun özel hayatlarına ilişkin yazışmalarını şantaj için arşivlediği belirtiliyor.

ÖZEL BİLGİLER ŞANTAJ İÇİN Mİ

Balbay'ın arşivinde tuttuğu maillerden hiçbirisinin siyasi içeriği olmaması da dikkat çekiyor. Özellikle bilim adamı ve dernek yöneticilerinin maillerini arşivleyen Balbay'ın aşk yazışmaları ve kişiye özel bilgileri elde etmesindeki amacın şantaj olabileceği belirtiliyor. Balbay'ın fişlediği kişilerin liberal düşünceye sahip olması ve Kıbrıs gibi sorunlarda Ergenekonculardan farklı düşünen isimler olması şantaj ihtimalini güçlendiriyor.

Balbay'ın bilgisayarında ele geçirilen günlükler, darbe hazırlıkları yapan emekli Orgeneral Şener Eruygur ve ekibiyle birlikte hareket ettiğini ortaya koymuştu.

İşte iki örnek

Balbay'da ele geçirilen aşk maillerinden E.K.'nin sevgilisi A.Ç.'ye yazdığı mesaj şöyle: "Sana menekşe göndermiştim ya; ketum aşk anlamına geliyordu. Gizli gibilerinden. Mor olmasını istemiştim 'dul' kalan birinden olduğu için ama beyaz gitmiş sansina, yani saf ve masum anlamında olmuş. Ne yapalim çiçekçi öylesini uygun gormüş..." E.C.'nin C.'ye yazdığı mail ise Balbay'ın arşivinde şöyle yer aldı: "Sen aramızdaki onca güzelliği adîm adim berbat ettin. Bunu anlaman için ne yazık ki bir başkasının sana ayni şeyleri yapmasını beklemen gerekecek...'

yenişafak



Bu haber 606 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,671 µs