En Sıcak Konular

Haseki'ye bir şüpheli hasta daha getirildi

17 Mayıs 2009 12:11 tsi
Domuz gribi şüphelisi iki kişinin tutulduğu hastaneye bir kişi daha getirildi.

Irak asıllı iki ABD vatandaşının domuz gribi teşhisiyle tutulduğu Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Kliniği'ne bir kişi daha getirildi.

Haseki'de Hastalar Mahsur Kaldı

Öte yandan, Haseki'deki hastalar, domuz gribine yakalanan Irak asıllı ABD'li yolcu ve ailesi sebebiyle hastanede mahsur kaldı.

Menenjit hastası Savaş (18) ile ablası Aygül Çakmaklı, odalarından dışarı çıkmalarına izin verilmeyenlerden sadece ikisi. Abla Çakmaklı, 20 gündür kardeşine refakat etmek için hastanede olduğunu anlatarak, "Dün doktorlar dışarı çıkmamı yasakladı. Burada herkes maskeyle dolaşıyor.Önceki akşamdan beri had safhada güvenlik önlemi alındı." dedi. Zorunlu olmadıkça odadan çıkarılmadıklarını belirten Çakmaklı, yemeklerinin içeri geldiğini söyledi. Bu arada dün akşamüstü Savaş Çakmaklı, ambulansla Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Haseki'de enfeksiyon bölümüne giriş-çıkışlar kontrol altına alınırken polis ekipleri, binanın çevresine güvenlik şeridi çekti. Kimsenin yaklaştırılmadığı klinikteki doktor ve hemşireler, gün boyu içeride kaldı.

Domuz gribi teşhisi konulan turistin bulunduğu yerdeki görevliler, koruyucu elbiseler giydi. Bahçedeki hasta yakınları ve gazeteciler de önlem için maske taktı. Hastanenin güvenlik müdürü, merdivenlerin sık sık yıkandığını, gerekli temizliğin hem içeride hem de dışarıda yapıldığını bildirdi. Bu arada enfeksiyon kaptığından şüphelendiği için doktora başvurmak için gelenler, görevlilerce geri çevriliyor.

Çocuğunun grip olduğundan şüphelenen bir aileye hastalığın belirtilerinin listelendiği kâğıt verildi. Belirtilerden herhangi birine rastlanıldığı takdirde başka bir hastaneye gitmeleri önerildi. Çocuğun babası, "Bizi bir salgın sebebi yüzünden içeri almadılar. Başka hastaneye gideceğiz." diye konuştu.

ajanslar



Bu haber 637 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,853 µs