Maliki'den PKK'yı bitirme sözü | " /> Maliki'den PKK'yı bitirme sözü | "/>

En Sıcak Konular

Maliki'den PKK'yı bitirme sözü

17 Mayıs 2009 09:57 tsi
Maliki'den PKK'yı bitirme sözü 
Irak Başbakanı Nuri El Maliki, Türkiye ile aralarındaki işbirliği ve anlayış sonucunda PKK terör örgütünün eylemlerini durduracak ve bu örgütü bitirecek yolları bulacaklarını söyledi.

Kerbela'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Maliki, güvenlik ve terörle mücadele alanında işbirliğine ilişkin bir soru üzerine, Türkiye'nin dost bir ülke olduğunu ve terörle mücadele konusunda değişik düzeylerde Irak'a yardım ettiğini belirtti.

Özellikle terör örgütü olarak kabul ettikleri PKK ile mücadelede işbirliğinin devam ettiğini kaydeden Maliki, terör örgütü PKK'nın kuzey Irak'taki karmaşık coğrafi yapıdan ve sarp dağlardan istifade ederek Irak topraklarında bulunduğuna işaret etti.

Maliki, "Bu terör örgütüne (PKK) ve dost olan komşu ülkelere zarar vermek isteyen diğer örgütlere son vermek için Türkiye ile güvenilir bir işbirliğimiz var. Türkiye'nin kuzey Irak'ta olası müdahalesine gelince, olay sanıldığından daha büyük ve karmaşıktır. Büyük bir işbirliğine ihtiyaç var. PKK'nın sığındığı dağları biliyorum, sarp dağlardır. Türkiye ile aramızdaki işbirliği ve anlayış sonucunda bu terör örgütünün eylemlerini durduracak ve bu örgütü bitirecek yolları bulacağız" dedi.

Türkiye ile Irak arasında ilişkilerin gelişmiş durumda olduğunu, bu ilişkileri daha da geliştirme fırsatlarını araştırdıklarını bildiren Maliki, "dost" olarak nitelendirdiği Türk hükümetinin aracılığıyla Türk şirketlerine bütün alanlarda Irak'ta bulunmaları çağrısı yaptıklarını belirtti.

Irak Başbakanı, "Türk şirketlerine azimleri, işi erken bitirme, işte gösterdikleri özen ve dikkat konusunda güveniyoruz. Hastanelerin yapımında Türkiye'nin payının daha fazla olması için çok gayret ettik. İlk etapta 10 hastanenin yapımına karar verdik. Bunlardan en az 5'inin yapımını Türk şirketlerine verme konusunda ısrar ettik. Bu, işin sonu değil, bilakis başlangıcıdır. Temennimiz, iki ülke arasındaki iyi ve gelişmekte olan ilişkilere binaen Türk şirketlerinin Irak'ın imarında daha fazla rol almasıdır" dedi.

cnnturk



Bu haber 599 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,755 µs