En Sıcak Konular

Poyrazköy ihbarı 'kurtarıcı'dan

17 Mayıs 2009 09:05 tsi
Poyrazköy ihbarı 'kurtarıcı'dan
Poyrazköy ihbarı Dalan'a 'kaç' diyen MİT elemanından...

Bedrettin Dalan'a 'seni de alacaklar, kaç' bilgisini veren MİT mensubu Ö.Y'nin, kurumdan gelen baskılar üzerine Ergenekon'un Poyrazköy'deki cephaneliğini ihbar ettiği ileri sürüldü. Ö.Y, Dalan'ın arazisine gömülü cephaneliği ihbar ettikten sonra İzmir'e atandı.

Ergenekon firarisi Bedrettin Dalan'a gözaltına alınacağı operasyondan önce 'seni de alacaklar kaç' bilgisini veren MİT eski İstanbul Bölge Başkan Yardımcısı Ö.Y'nin kurum içinden gelen baskıları ve hakkındaki şüpheleri önlemek için İstek Vakfı'na ait Beykoz Poyrazköy'deki araziye gömülü silahları ihbar ettiği ileri sürüldü.

'KAÇ' BİLGİSİ MİT'İ RAHATSIZ ETTİ

MİT eski İstanbul Bölge Başkan Yardımcısı Ö.Y'nin, hakkında Ergenekon kapsamında soruşturma başlatılacağı sırada, İzmir Bölge Başkanlığı'na terfi ettirilerek atandığını ortaya çıkaran Yeni Şafak, Poyrazköy'deki cephaneliği ihbar edenin de aynı MİT elemanı olduğunu tespit etti. Ö.Y'nin, Yeditepe Üniversitesi ve İstek Vakfı'nın sahibi Bedrettin Dalan'a 7 Ocak 2009'da yapılan 10. dalga operasyonda gözaltına alınacağını aylar önce haber vermesinin, MİT içinde rahatsızlığa neden olduğu öğrenildi.

SORUŞTURMAYA KARŞI İHBAR

Yeni Şafak'ın güvenilir kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Dalan'a 'kaç' bilgisini veren Ö.Y, MİT içindeki rahatsızlığı dengelemek ve kendisi hakkındaki kuşkuları yok etmek için Dalan'ın Beykoz Poyrazköy'deki arazisine gömülü silahları ihbar etti. Ö.Y'nin İstek Vakfı'na ait arazideki mühimmatları ihbar ederek Ergenekon savcılarının hakkında soruşturma başlatma ihtimaline karşı da önlem aldığı ileri sürüldü.

Ö.Y'nin Dalan hakkında Ergenekon soruşturmasına yön verecek önemli bilgileri de bu kapsamda MİT'e aktardığı da iddia edildi. Poyrazköy'deki arazide mühimmat bulunduktan sonra Ö.Y'nin İzmir Bölge Başkanlığı'na atamasının yapıldığı belirtildi.

BİLGİ DALAN'IN ÖZEL KALEMİNDEN

MİT elemanı Ö.Y'nin Poyrazköy'deki araziye gömülü silahlar ve Dalan'la ilgili birçok önemli bilgiyi Ergenekon soruşturmasının 10. dalgasında gözaltına alınan Dalan'ın Özel Kalem Müdürü İlhami Ümit'ten aldığı ileri sürüldü. Ö.Y'nin, İlhami Ümit gözaltına alınınca Ergenekon soruşturmasını yürüten Savcı Zekeriya Öz'e 'Bu adam bize çalışıyor. MİT Müsteşarı'nın haberi var. Bırakın' dediği iddia edilmişti. Durumdan şüphelenen Savcı Öz'ün de Dalan'a 'kaç' bilgisini veren kişinin Ö.Y olduğunu tespit ettiği ileri sürülmüştü.


Cephaneliği ayrıntılı mail ortaya çıkardı

Ergenekon firarisi Bedrettin Dalan'ın İSTEK Vakfı'na ait Beykoz Poyrazköy Keçilik mevkiindeki arazide yapılan kazılarda küçük bir birliğe yetecek kadar silah ve mühimmat bulundu. SAT komandalarının eğitim alanı olarak kullandığı arazide 6 gün süren kazılarda 15'i dolu, 7'si boş toplam 22 lav silahı, 14 el bombası, 24 adet el bombası fünyesi, 450 gram C3 patlayıcı, 7 adet hakem bombası, 3 adet gösteri bombası, 5 adet bubi tuzağı, 2 adet kullanılmış bubi tuzağı, 23 adet işaret fişeği, 45 adet sis bombası, 15 adet aydınlatma fişeği, 30 metre uzunluğunda infilaklı fitili, 38 metre uzunluğunda saniyelik fitil, 3 bin 17 adet çeşitli çaplarda fişek ve 1 adet siyah renkli kamuflaj kremi tüpü ele geçirildi. Cephaneliği İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gönderilen bir ihbar maili ortaya çıkardı. Arazinin hangi noktalarında mühimmat gömülü olduğunun uzun uzun anlatıldığı bu ihbarı MİT mensubu Ö.Y'nin internet kafeden gönderdiği iddia edildi. Mailin ayrıntılı olması, ihbarı yapan kişinin, cephaneliği gömenlere yakın bir isim olduğu şeklinde yorumlandı.

yenişafak



Bu haber 770 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,681 µs