En Sıcak Konular

''PKK'lı olmaktansa ölmeyi tercih ederim''

15 Mayıs 2009 19:49 tsi
Doğu Ekspresi'ne bomba konulması olayının faili olduğu iddiasıyla yargılanan 4 sanık esas hakkındaki savunmalarını yaptı.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasına, tutuklu sanıklar Ömer Sain, İbrahim Sain, Turan Erdoğan ve Lokman Körhan ile avukatları katıldı.

Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili, önceki celse sunduğu esas hakkındaki görüşü doğrultusunda karar verilmesini talep etti.

Savcı Bilgili, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini de istedi.

Duruşmada, sanıklar ve avukatları, esas hakkındaki savunmalarını yaptı.

Sanık Lokman Körhan'ın avukatı Mehmet Torgut, ''müvekkilinin, terör örgütü ve trene konulduğu iddia edilen bomba ile hiçbir ilgisinin bulunmadığını'' ileri sürdü. Avukat Torgut, ''Kendisi elektrik tamircisidir. Ele geçtiği iddia olunan kablo ve benzeri eşyalar da mesleği ile ilgilidir'' dedi.

Torgut, müvekkilinin tahliyesine ve beraatına karar verilmesini talep etti.

Sanıklar Ömer Sain ve Turan Erdoğan'ın avukatı Cafer Atalar da ''her iki müvekkilinin de suçsuz olduğunu'' savunarak, bu kişiler hakkında tahliye ve beraat talebinde bulundu.

Sanık İbrahim Sain'in avukatı Mehmet Sever de müvekkilinin bilerek ve isteyerek suça katılmadığını iddia ederek, İbrahim Sain hakkında TCK'nın 28. maddesinin uygulanmasını istedi.

''TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESİ OLMAKTANSA ÖLMEYİ TERCİH EDERİM''
Sanık Ömer Sain, terör örgütü ile hiçbir ilgisi bulunmadığını ileri sürerek, ''Aksine bu örgüte lanet ediyorum. Terör örgütü üyesi olmaktansa ölmeyi tercih ederim'' diye konuştu.

Sanık Lokman Körhan da terör örgütünü lanetlediğini belirterek, mahkemenin takdirine sığındığını söyledi.

Sanık Turan Erdoğan ise hakkındaki suçlamaların doğru olmadığını iddia ederek, terör örgütü ve bomba ile hiçbir ilgisi olmadığını ileri sürdü.

Sanık İbrahim Sain de diğer sanıkların trene bomba konulması ile hiçbir ilgilerinin olmadığını öne sürerek, terör örgütü mensubu kişilerin tehditleri sonucu bombayı kendisinin yerleştirdiğini söyledi.

Çok korktuğu için güvenlik güçlerine bu konuda başvuramadığını iddia eden İbrahim Sain, beraat ve tahliye talebinde bulundu.

Mahkeme Başkanı Hasan Şatır, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildiğini açıkladı.

Uzman bir bilirkişi tarafından tape kayıtları üzerinde inceleme yaptırılıp rapor aldırılmasına karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

DAVA KONUSU
Siirt/Kurtalan-Sivas-Ankara hattında yolcu taşıyan trenin bir çekicisinin altında, Ankara'daki TCDD Behiçbey-Marşandiz Lokomotif Bakım Atölyesinde 10 Ekim 2007'de ''şüpheli paket'' bulunduğu polise bildirilmiş, uzman ekiplerin incelemesinde pakette ''cep telefonuyla irtibatlandırılmış elektrikli fünye ve plastik patlayıcıdan oluşan tahrip gücü yüksek bomba'' tespit edilerek, etkisiz hale getirilmişti.

İddianamede, sanıkların, ''devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmaları talep edilmişti.

Sanıkların, ''silahlı örgüt üyesi olmak'', ''patlayıcı madde bulundurmak'' ve ''patlayıcı madde kullanmaya teşebbüs etmek'' suçlarından da değişik sürelerle hapis cezasına çarptırılması talep edilen iddianamede, cezada yarı oranında artırım öngören 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun 5. maddesinin uygulanması da istenmişti.

aa



Bu haber 1,145 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,891 µs