En Sıcak Konular

Bakan Eker'in köylere Kürtçe isim görüşü!

15 Mayıs 2009 18:25 tsi
Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, yerleşim birimlerine, köylere Kürtçe isim verilmesi konusunda yasal değişiklik gerektiğini belirtirken, kendi görüşünü açıkladı.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, yerleşim birimlerine, köylere Kürtçe isim verilmesi konusunda yasal değişiklik gerektiğini belirtirken, ''Ama kişisel görüşüm, bence iyi olur'' dedi.

Eker, Diyarbakır'da ''kaburga dolması'' ile ünlü Selim Amca'nın Ankara Çukurambar'daki şubesinin açılışına katıldı. Açılışta basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Eker, iş yerlerine Kürtçe isim verilmesi ile ilgili soru üzerine, bunun için yasal düzenleme gerektiğini belirtti ve ''Ancak kişisel görüşüm, bence iyi olur'' dedi.

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı vakaları ile ilgili soru üzerine de Bakan Eker, bu konuda Sağlık Bakanlığı ile koordineli olarak çalışmaların sürdüğünü hatırlatırken, keneleri ilaçlama ile yok etmenin mümkün olmadığına işaret etti. Bu hastalık konusunda vatandaşların bilgilendirilmesi ve kendilerini kontrol etmelerinin çok önemli olduğunu vurgulayan Bakan Eker, şöyle konuştu:

''Virüs taşıyan kenelerin bulunduğu bölgelerde bulunanlar, kırsal alanlardan evlerine gittiklerinde, mutlaka 24 saat içinde kendi kişisel muayenelerini yapsınlar. Çünkü vücuda gelen kene, bu 24 saat içinde kan emmeye başlamıyor. Bu süre içinde kene bulunup vücuttan uzaklaştırılırsa risk büyük ölçüde bertaraf edilmiş olur. En pratik ve sonuç alınabilecek yöntem bu. Tabiattayken, larva dönemindeyken zaten bunlar genellikle gözle görünmüyor. Kırların, ormanların ilaçlanması söz konusu olamaz. Bu konuda halkın eğitimi ve kendi kendini kontrolü hayati önem taşıyor. Diğer tedbirlerle ilgili zaten bakanlıklar üzerine düşeni yapıyor.''

Bakan Eker, KKKA'ne karşı aşı olup olmadığı yönündeki soru üzerine de bu konu ile Sağlık Bakanlığı'nın ilgilendiğini söyledi.

Daha sonra lokantanın sahibi Selim Nazlıcan ile birlikte mutfağı gezip bilgi alan Eker, tepsi içinde getirilen kaburga dolmasını kesti.

Diyarbakır'da kaburga dolması ile ünlü olan Selim Amca'nın Mardin'de de bir şubesinin bulunduğu, Ankara'da açılanın 3. şubesi olduğu belirtildi. Lokantada, kaburga dolması yanında, içli köfte, çiğ köfte ve bumbar dolması da sunuluyor.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Eker, bugün, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte bugün Suriye'ye gidiyor.

Eker, konu ile ilgili AA muhabirinin sorusu üzerine, Suriye'de Tarım Bakanı ile görüşeceğini, tarım işbirliği anlaşmasına ilişkin görüşeceğini, ayrıca sınır bölgesinde karşılıklı ticaretin artırılması konusunda görüşmelerde bulunacağını söyledi.

aa



Bu haber 582 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,168 µs