En Sıcak Konular

İSKİ'de büyük operasyon

15 Mayıs 2009 16:51 tsi
İstanbul İl Jandarma Komutanlığınca çeşitli ilçelerde eş zamanlı yapılan operasyonlarda gözaltına alınan ve aralarında İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresinde (İSKİ) çalışanların da bulunduğu 16 kişi, “rüşvet almak”, “rüşvet vermeye aracı

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, İSKİ çalışanı bazı kişilerin “rüşvet aldıkları ve rüşvet vermeye aracılık ettikleri” yönünde bir ihbarı değerlendirerek çalışma başlattı.

İstihbari çalışmalar neticesinde, aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 16 kişinin, “Organize şekilde rüşvet aldıkları, rüşvete aracılık ettikleri ve usulsüz olarak evrak takibi yaparak evrakları işleme koymadan yok ettikleri” tespit edildi. Bunun üzerine harekete geçen jandarma, 11 ilçedeki 15 ayrı adres belirledi.
Sivil giyimli jandarma ekipleri, “şebekenin elebaşı” olduğu ileri sürülen Avni A. ve Saniye Ş. ile irtibata geçti. Bir hafriyat işi için yapılacak “usulsüzlük” karşılığında 2000 TL'ye anlaşan ekipler, bu kişilerle randevulaştı.

Sivil giyimli jandarma ekipleri, bir kafeteryada bu kişilerle buluştu. Jandarma ekipleriyle anlaşan Avni A. ve Saniye Ş, seri numaraları alınmış paraları aldıkları sırada, resmi kıyafetli jandarma ekipleri tarafından suç üstü yakalandı.

Adli makamlardan gerekli izni alan jandarma ekipleri, daha önceden tespit edilen 16 adrese de eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda, Hidayet A, İbrahim Y, Nurettin U, Zafer K, Eyüp T, İsmail Ç, Özcan Mustafa Ö, Hasret D, Mehmet K, Lütfü A, Celal T, Nihat Ö, Gökalp A. ve Atilla E'yi gözaltına aldı.
Bu kişilerle birlikte 1 av tüfeği, 1 kuru sıkı tabanca, 24 tabanca fişeği, 23 av tüfeği fişeği, 9 kuru sıkı tabanca fişeği, 1 dizüstü bilgisayar, 1 masa üstü bilgisayar kasası, 1 harici bellek, 1 flash bellek, 2 banka hesap cüzdanı, 6 ajanda, 2 not kağıdı, 1 klasör evrak, 12 cep telefonu, 15 sim kart ele geçirildi.

Avni A. ve Saniye Ş'nin, İSKİ'de su havzası şefliği görevlerinde bulundukları, diğer 3 kişinin de İSKİ'de harita mühendisi olarak görev yaptığı bildirildi.

Gözaltındaki 16 kişi, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

A.A.



Bu haber 629 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,304 µs