En Sıcak Konular

Medvedev'den hükümete beş günlük süre

15 Mayıs 2009 10:08 tsi
Medvedev'den hükümete beş günlük süre Ekonomik krizle mücadelede küçük ve orta ölçekli işletmelerin doğrudan desteklenmesini isteyen Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev destek paketin hazırlanması için hükümete beş günlük süre tanıdı.

Krizle mücadelede çok yavaş hareket edildiğini ifade eden Rusya lideri, özellikle işini kaybeden insanların kendi işletmelerini kurmaları için sağlanacak kredi ve paket program konusunda kabineyi sert bir dille eleştirdi.
Rusya'nın Kirov bölgesinde eski muhaliflerden, yeni bölge valisi Nikita Belih ve kabine üyeleri ile birlikte incelemelerde bulunan Rusya lideri, işini kaybeden insanların kendi işletmelerini kurmaları için kararlaştırılan 60 bin rublelik (yaklaşık 2 bin dolar) kredi desteği ile ilgili çalışmaları sordu. Belih'in sadece 18 bin ruble alabiliyorlar demesi üzerine kızan Medvedev, "Konu ile ilgili çalışmaların beş gün içinde tamamlanmasını istiyorum." dedi.

Rusya artan işsiz ordusuna çözüm için herkesin kendi küçük işletmesini kurması yönünde bir çalışma başlatmıştı. Sağlanacak kredilerle 1 milyondan fazla işsizin kendi işletmesini kurması hedefleniyor.

Belih özellikle fakir bölgelerde halkın refah seviyesinin artırılması için federal seviyede desteğin zorunlu olduğunu, mevcut küçük işletme programının ertelenmesinin bunu zorlaştırdığını söyledi. Belih'in haklı olduğunu kaydeden Ekonomi Bakanı Elvira Nabiullina, herkesin bu düşünceleri desteklediğini ifade etti. Bunun üzerine müdahalede bulunan Medvedev, "Herkes destekliyor, ama ortada hiç bir doküman yok." eleştirisi getirdi.

Kabineyi fırçalamaya devam eden Rusya lideri, bankaların yatırımlara destek sağlaması konusunda da ilerleme sağlanamadığını kaydetti. Medvedev, "Bankalara yatırımlara destek amacı ile 300 milyar ruble (yaklaşık 10 milyar dolar) kredi sağlandı. Ancak hiç kimseye tek ruble verilmemiş. Bu çok kötü." ifadelerini kullandı.

 

(CİHAN)



Bu haber 581 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,900 µs