En Sıcak Konular

Aydın Menderes'e Köşk jesti !

15 Mayıs 2009 10:04 tsi
Cindoruk'un adaylığını sert bir şekilde eleştiren Aydın Menderes, “Cindoruk'un 367 kararına ve 27 Nisan'a tavrı ortada. Herkes gayretlerini biliyor” dedi.

Eski milletvekillerinden Aydın Menderes'in Demokrat Parti (DP) Genel Başkanlığı'na adaylığını açıklayan Hüsamettin Cindoruk'a yönelik eleştirileri sürüyor. Cindoruk'un günümüz darbecilerine bir lojistik destek sunan onların önünü açmak isteyen yeri geldiğinde açıkça destekleyen bir tavır ortaya koyduğunu dile getiren Menderes, "Cindoruk bir dönem Hürriyet Partisi içerisinde DP'yi bölmek için çalıştı. Günümüzde manipülasyonlara, operasyonlara toplum mühendisliklerine daha çok rastlıyoruz, Hürriyet Partisi ilk öncülerinden birisidir" dedi. Türkiye'de AK Parti'ye karşı olanların yeni bir darbe peşine düştüğünü ve 27 Mayısçılığı ve 9 Martçılığı hortlatmak için gayret içine girildiğine dikkat çeken Menderes, Cindoruk'un Cumhurbaşkanlığı seçiminde ortaya atılan 367 kararını, 27 Nisan açıklamasını ve Anayasa Mahkemesi'nin başörtüsü kararını desteklediğini hatırlattı.

Menderes'e anlamlı günde davet

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Aydın Menderes'i Köşk'te kabul ederek bir öğle yemeği yedi. 14 Mayıs 1950'de yapılan ve Demokrat Parti'nin kazandığı seçimlerin 58. yıldönümünde Gül-Menderes görüşmesi gerçekleşti. Görüşmeyle ilgili olarak Yeni Şafak'a bilgi veren Menderes, "Bu davet 15 gün önce yapıldı. Sayın Cumhurbaşkanımız parti liderleriyle görüşmelerinin ardından benimle de görüştüler. Bugünün seçilmiş olması bizim için de bir jest oldu “dedi.

YENİŞAFAK



Bu haber 537 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,693 µs