En Sıcak Konular

Galatasaray'a esrarengiz kurtarıcı

15 Mayıs 2009 09:35 tsi
Divan Kurulu'nda Başkan Adnan Polat'ın, "Bir hafta 10 güne kadar güzel gelişmeler olacak" diye müjdelediği olayın ayrıntıları ortaya çıktı.

Sarı- Kırmızılı yönetim, PAG Proje Alfa Grup İnşaat Turizm Taahhüt A.Ş ile başta Riva olmak üzere birçok proje konusunda görüşmelerini büyük gizlilik içinde yürütüyor. İnşaat şirketinin yetkilileri, dün önce Clup 29'daki UEFA şampiyonluğu kutlamasına katılıp burada eski başkan Faruk Süren, yöneticiler ve o dönemin önemli isimleriyle tanıştı. Ardından projelerin detayları üzerinde görüşmeler yapmak üzere Başkan Adnan Polat'ın ofisinin yolunu tuttular.

AYRINTILAR ORTAYA ÇIKTI

PAG Proje Alfa Grup İnşaat Turizm Taahhüt A.Ş yetkilileriyle G.Saray yönetiminin yürüttüğü anlaşmanın ayrıntıları son derece önemli. Buna göre söz konusu şirket Riva projesini hayata geçirecek. Bu proje için PAG, bankaya 300 milyon dolar civarında bir para bloke edecek ve projenin bitmesinin ardından Sarı-Kırmızılı yönetim parayı dilediği gibi kullanacak. Ayrıca burada yapılacak villa ve konutlardan da kulübe belli bir yüzde verilecek.

ASLANTEPE’YE DESTEK

PAG ayrıca, Eren Talu'nun başladığı ancak ekonomik kiriz nedeniyle aksaklıklar yaşanan Seyrantepe Projesi'ne de katkıda bulunacak. Yapılacak anlaşma kapsamında şirketin buraya 100 milyon dolar dolayında bir katkı yapacağı bildiriliyor. Ancak Seyrantepe projesindeki karmaşık anlaşmalar yüzünden bunun biraz zaman alması bekleniyor.

Başkan Adnan Polat'ın çok önem verdiği bu şirketin, ekonomik krize rağmen nakit vaadinde bulunması en büyük avantajı olarak dikkat çekiyor. Şirket yetkililerinin birkaç günden beri İstanbul'da eski yönetici Bülent Tulun, Galatasaray A.Ş Genel Müdürü Adnan Sezgin ve Başkan Adnan Polat arasında mekik dokuduğu biliniyor. Anlaşmanın bir hafta içinde tamamlanması halinde Galatasaray uzun süredir yaşadığı ekonomik darboğazı da aşmış olacak.

MUHALEFET KARŞI ÇIKIYOR

Ancak daha önce de kamuoyuna aktardığım gibi, muhalif kanat bu gelişmelerden büyük rahatsızlık duyuyor. Eski bir başbakan ve onun işadamı arkadaşının yanı sıra eski bir bakan ve eski bir başkanın da işadamını vazgeçirmek için her türlü taktiğe başvurduğu biliniyor.

Geçtiğimiz çarşamba günü Divan Kurulu'nda eski bakanlardan Mükerrem Taşcıoğlu'nun, "Galatasaraylılık parayla satılmaz. Bu ne, salatalık mı?" şeklindeki çıkışı da bu anlaşmayı yapmaya çalışan taraflara bir mesaj olarak algılanıyor. Ancak bütün bu engellemeleri aşmaya çalışan Başkan Adnan Polat'ın da sözleşmeyi imza aşamasına getirmek için uzmanlarla üzerinde çalıştığı belirtiliyor.

MERCEDES’İN MÜTEAHHİDİ

PAG, Türkiye'de özellikle Mercedes'in projelerini yürüten şirket olarak biliniyor. Şirket hakkında internetten de bilgi toplamak mümkün. Mercedes'in yüzde 70 inşaat işlerini yürüten PAG’ın ayrıca, Malatya Üniversitesi, Gediz Üniversitesi, Bodrum Mavi Otel, Afyon Ömer Termal ve Yerleşim Kompleksi ile çok sayıda inşaat projesini hayata geçirdiği biliniyor.

Şirketin şu anda devam eden önemli projeleri arasında İstanbul Hadımköy Mercedes Servis ve Showroom, Malatya Mercedes Servis ve Showroom, Hadımköy ISUZU Servis ve Showroom, Van İş Merkezi inşaatı gibi yerler bulunuyor.

bugün




Bu haber 630 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,791 µs