Ergenekon operasyonu | " /> Ergenekon operasyonu | "/>

En Sıcak Konular

İki partide Ergenekon operasyonu

15 Mayıs 2009 08:20 tsi
İki partide Ergenekon operasyonu Hafta sonunda yapılacak DP ve DSP kongreleri, 'siyaset zemini' arayışında olan Ergenekon yapılanması açısından önem taşıyor.Bazı kesimler için bu iki partinin kongresi genel başkanlık yarışından öte "Ergenekon hesaplaşması"na sahne olacak...

29 Mart seçimlerinin özellikle seçimlerden istedikleri sonuçları alamayan partilerde ortaya çıkan genel başkanlık tartışmaları, siyaset arenasında "derin bir kavgayı" da beraberinde getirdi. Siyasi partilerin hafta sonunda yapılacak kongreleri son zamanlarda "siyaset zemini" arayışında olan Ergenekon yapılanmasını da harekete geçirdi. Ergenekon Operasyonu'nda gözaltına alınan isimlere yakınlıkları ile bilinen bazı kesimler için özellikle DP ve DSP'de hafta sonu yapılacak kongreler genel başkanlık yarışından öte "Ergenekon hesaplaşması" na sahne olacak.

Soylu bırakacağım dedi

DP lideri Süleyman Soylu'nun seçimin ardından yaptığı genel başkanlığı bırakacağı yönündeki açıklamalar üzerine son zamanlarda yeni oluşum arayışında olan bazı isimler yönlerini DP'ye çevirdiler. 29 Mart seçimlerinde adres olarak CHP'yi ve solu gösteren Hüsamettin Cindoruk, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, eski Başbakan Mesut Yılmaz gibi isimlerin desteği ile DP Genel Başkanı adaylığını açıkladı.

Özellikle 28 Şubat sürecinde DYP'den ayrılan milletvekilleri ile Demokrat Türkiye Partisi'ni kuran ve Anasol-D Hükümeti'nde iktidar ortağı olan Cindoruk seçimlerde aldığı başarısız sonuç üzerine genel başkanlıktan ayrılmıştı. Cindoruk'un yeniden siyasete dönmesi ve genel başkan adayı olması bazı soru işaretlerini de beraberinde getirdi.

Eski hesaplar açıldı

DP'nin 16 Mayıs'ta yapılacak kongresinde Cindoruk'un aday olması ile birlikte eski bir hesaplaşma da yeniden gün yüzüne çıktı. 28 Şubat ve cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde yaşanan ayrışma 16 Mayıs'taki kongrenin taraflarını da belirledi. Demirel Cindoruk'a, eski Başbakan Tansu Çiller ve Aydın Menderes de Soylu'ya desteklerini açıkladı. DP Kongresi'nde yaşanacak Soylu ve Cindoruk yarışı, partide yıllardır süren Çiller - Demirel kavgasının da ilk kez açıktan açığa yansıması olacak. Cindoruk ile Soylu yarışına Mehmet Ali Bayar da adaylığını açıklayarak katıldı.

DSP de ilgi odağı

DP'de yaşanan genel başkanlık yarışına benzer bir kavga da DSP'de yaşanıyor. Genel başkanlığı bırakan Zeki Sezer, pazar günü yapılacak olan olağanüstü kurultayda yeniden aday olacağını açıkladı. Sezer de Soylu gibi "partiyi başka yerlere taşıma girişimlerine izin vermeyeceğini" açıkladı. DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız ve 55 il başkanı ise Sezer'e destek bildirisi yayınladı.

Yağız, yazılı açıklamasında "Pazar günü yapılacak yarışa Sezer'in katılması kaçınılmaz olmuştur. Çünkü, partimiz bazı güçler tarafından yine kuşatılmak istenmektedir. Dolayısıyla bu yarış, partimiz açısından yaşamsal derecede önemlidir" görüşlerine yer verdi. Zeki Sezer, kurultayda Rahşan Ecevit destekli Alemdar Yalçın'ın yanı sıra Masum Türker ve Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli ile yarışacak.

bugün



Bu haber 401 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,526 µs