kayıp | " /> kayıp | "/>

En Sıcak Konular

Yeşil'in CD'si de kayıp

15 Mayıs 2009 08:04 tsi
Yeşil'in CD'si de kayıp 
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na 2006'da gönderilen 'Yeşil' kod adlı JİTEM tetikçisi Mahmut Yıldırım'ın görüntülerinin bulunduğu CD kayboldu.

Savcılık 'Yeşil' gibi akibeti bilinmeyen CD'nin nerede olduğunu araştırıyor.

Oğlu Murat Yıldırım'ın yazdığı kitabın ardından yeniden Türkiye'nin gündemine gelen 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım'ın yaşayıp yaşamadığı tartışılırken, 2006'da Iğdır'da görüntülendiğini gösteren CD'nin kaybolduğu anlaşıldı. Özel Yetkili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na 3 yıl önce bir ihbar mektubuyla gönderilen Mahmut Yıldırım'a ait görüntülerin bulunduğu CD'nin bulunması için savcılık çalışma başlattı.

MAHMUT YILDIRIM IĞDIR'DA İHBARI

2006'da Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen bir ihbar mektubunda, 'Yeşil'in Iğdır'da bir yakınının evinde kaldığı ve burada bazı kişilerle görüşmelerde bulunduğu ifade edildi. İhbar mektubunda ayrıca, bu iddiaları kanıtlandığı öne sürülen 'Yeşil'in görüntüleri ve fotoğraflarının bulunduğu bir adet CD'ye de yer vreldi. İhbar mektubunu dönemin Cumhuriyet Savcısı Muammer Özcan araştırdı. Özcan'ın talebiyle Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığı, ihbar mektubunu yasan kişinin sahte polis kimliği kullanan bir kişi olduğunu tespit etti.

CD ADLİ EMANETTE BULUNAMADI

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı bir süre önce 'Yeşil'in yargılandığı bir dava nedeniyle, CD'yi incelemek istedi. Ancak yapılan araştırmada, CD'nin adli emanetteki kayıtlarda bulunmadığı tespit edildi. CD'nin o tarihte yapılan yazışmalar nedeniyle Iğdır'a gönderildiğini düşünen savcılık, Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan CD'yi sordu. Ancak olumsuz cevap alan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, CD'nin akıbetini araştırıyor.


Emniyet hâlâ arıyor


Yeşil'in Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Terör, İstihbarat ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele birimlerinde kalınca bir dosyası bulunuyor. Mahmut Yıldırım ile ilgili dosyalarda akıbeti için 'kayıp', 'aranıyor' ifadeleri kullanılıyor.

98'DE EVİNE OPERASYON

Kayıtlarda 'Yeşil'in bulunması için çeşitli tarihlerde Ankara, İstanbul, Diyarbakır, Van, İzmir gibi illerin il emniyet müdürlüklerine yazılmış yazıların yanısıra Kıbrıs'a gittiğine dair bilgiler de yer alıyor. Dosyalarda, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün 1998 yılında Mahmut Yıldırım'ı yakalamak için Etlik'teki evine baskın düzenlediği de görülüyor. Yıldırım'ı yakalamak için yapılan operasyonun, halen DTP milletvekili olan

Akın Birdal'a yönelik 12 Mayıs 1998'deki kanlı suikast girişimiyle ilgili olduğu belirtiliyor. Emniyet istihbaratındaki kayıtlarda ise Yıldırım'ın, Musa Anter, Cem Ersever, Ömer Lütfü Topal ve Mehmet Sincar'ın öldürülmeleriyle ilişkilendirilmesi dikkat çekiyor.


Evi 24 saat izleniyor


1996'daki Susurluk kazasının ardından öldürüldüğü ileri sürülen, 13 yıdır Emniyet ve MİT'in bulamadğı 'Yeşil'in Ankara Etlik'teki evinin giriş çıkışı 24 saat izlemeye alındı. Yeşil'in evine gelme ihtimaline karşı apartmanın girişine yerleştirilen iki kameranın kaydettiği görüntülerin 24 gün saklandığı öğrenildi. Bu arada Yıldırım ailesinin bir komşusu 'Yeşil'in 1996'da yemek yerken çektirdiği fotoğrafın, kalorifer boruları, sandalyeler ve perdelerden Etlik'teki evin salonu olduğunun anlaşıldığını söyledi. Bu arada 'Yeşil'in küçük oğlu Nevzat'ın Haziran'da yapılacak düğününün nerede olacağını ailenin en yakınlarından bile sır gibi saklaması dikkat çekiyor.

yenişafak



Bu haber 346 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,193 µs