En Sıcak Konular

Papa: İsrail'in ördüğü duvar Trajik

13 Mayıs 2009 22:37 tsi
Beytüllahim'i ziyaret eden Papa 16. Benedict, İsrail'in ördüğü utanç duvarı için "Trajik" yoruunda bulundu.

Papa 16. Benedict, Batı Şeria'da bulunan Beytüllahim'de, kenti Kudüs ile ayıran beton duvarları "trajik" olarak adlandırarak, duvarın dibindeki El Aida Mülteci Kampı'na bağışta bulundu.

İsrail ve Filistin topraklarına yaptığı ziyaret kapsamında Batı Şeria'da bulunan Beytüllahim'e tek günlük ziyarette bulunan Papa 16. Benedict, El Aida mülteci kampını ziyaret ederek kendisi için düzenlenen törene katıldı. Kampın BM Okulu avlusunda konuşan Papa, "Dünyada birçok sınır, ticaret, seyahat, kültürel değişim ile kalkmış durumda. Ancak bu duvarın hala daha var olduğunu görmek son derece trajik. Bu duvarın inşa edilmesine neden olan düşmanlıkların sona ermesi için ısrarla dualar ediyoruz" dedi.

Papa, Filistin ve İsrail arasındaki anlaşmazlık konusuyla ilgili uluslararası topluma da, gücünü adalet ve kalıcı çözüm yönünde kullanması çağrısında bulundu.

Kilise desteğiyle yürütülen bir çocuk hastanesi ve El Aida mülteci kampını gezen Papa, sabah saatlerinde de Manger meydanında toplanan kalabalık bir kitleye hitap ederek, "İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ambargoyu kaldırması için" dua ettiğini söylemişti.

5 günlük kutsal topraklardaki ziyareti boyunca siyasi konulara en çok girdiği konuşmasında Filistinlilerin neden sinirli olduklarının anlaşılabilir olduğunu ifade ederek, "Daimi vatanınız olan bağımsız Filistin Devleti'ne olan haklı özleminiz yerine getirilmemiştir" diyen Papa, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve dinleyicilerden büyük alkış aldı. Papa 16. Benedict, tüm evsiz Filistinlilerin doğdukları yere dönmeleri ya da yerleşim yerlerine gelerek burada sürekli yaşamaya devam etmeleri konusunda dayanışma sinyalleri verdi.

Papa'dan önce konuşan Filistin Yönetimi Lideri Mahmud Abbas, "Bu kutsal topraklarda inşa edilen duvarlarla işgal halen sürüyor. Bunun yerine bizi birbirimize bağlayacak köprü inşa edin. Onlar güç kullanarak Müslümanları ve Hıristiyanları göçe zorluyorlar" diye konuştu.

dunyabulteni



Bu haber 719 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    14,910 µs