En Sıcak Konular

Öymen: One minute nerede kaldı?

13 Mayıs 2009 22:24 tsi
Mayın temizleme ihalesinin İsrail firmalarına verileceğini belirten CHP'li Öymen, "Davos'ta esip gürlüyordunuz. One minute nerede kaldı?" diye sordu.

TBMM Genel Kurulunda, Türkiye ile Suriye sınırındaki mayınların temizlenerek toprakların tarıma açılmasını öngören tasarının maddelerinin açık oturumda görüşülmesine başlandı.

TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, kapalı oturumda yapılan görüşmenin ardından görüşmelere açık oturumda devam edileceğini bildirdi. Mumcu, tasarının 1. maddesini okutarak, parti gruplarına söz verdi.

CHP Grubu adına söz alan Onur Öymen, 2001 yılında mayınları temizleme işinin Genelkurmay Başkanlığına verildiğini ifade ederek, "Genelkurmay Başkanlığının böyle bir işi yapamayacağını ilan ettiğine inanmıyoruz. Yazı var diyorsunuz, getirip kürsüden gösterin. CHP'yi TSK'nın kendi döşediği mayınları temizleyemeyeceğine inandıramazsınız" dedi.

Öymen, "Daha önce açtığınız 2 ihaleye teklif veren firmalardan anlaşıldığı gibi bu işi, İsrail firmasına veya İsrail ortaklı firmalara ihale edeceksiniz. One minute nerede kaldı? Davos'ta esip gürlüyordunuz... Hükümet karar vermiş, sofrasını kurmuş, şimdi tezgahlıyor. Biz bunu reddediyoruz. Derhal tasarıyı geri çekin" dişe konuştu.

MHP Grubu adına söz alan İzmir Milletvekili Erdal Sihapi ise "TSK'nın 'biz yapamayız' dediğine yönelik evrak getirin, kanıt gösterin" dedi.

Türkiye-Suriye sınırının temizletilerek kullanılması işinin yabancılara verilmemesi gerektiğini kaydeden Sipahi, "Hudut kutsaldır, milli namus ve şerefin korunduğu yerdir; bu nasıl namus ve şereftir ki 44 yıllığına yabancıya havale ediliyor" ifadesini kullandı.

aa

 

 



Bu haber 748 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,053 µs