PKK açılımı | " /> PKK açılımı | "/>

En Sıcak Konular

DTP'li Türk'ten PKK açılımı

13 Mayıs 2009 18:36 tsi
DTP'li Türk'ten PKK açılımı 
DTP lideri Ahmet Türk, katılmış olduğu TV programında Kürt meselesinin çözüm yollarına ilişkin ilginç açıklamalarda bulundu...

CNN TÜRK'e konuşan DTP lideri Ahmet Türk, "Kürt meselesinde çözüm yolunda niyet ortaya çıktı, sadece niyet bile önemli" dedi; ama çözüm için acele etmemek gerektiğini söyledi. Ahmet Türk'e göre PKK da değişti, değişmek zorunda kaldı.

Tam da bir şeyler oluyor denildiği zaman konuştu... Üstelik PKK'nın başka bir noktaya geldiğinin mesajını verdi hem de açık açık. Murat Karayılan, "Bağımsız devlet istemiyoruz. Üniter devlet yapısını bozmayan bir çözümden yanayız " dedi ve akıllara aynı soru düştü: Ne oldu, ne değişti ve neden şimdi söyledi?

Ahmet Türk, "PKKnın sorunların demokratik siyasetle çözüleceğine olan inancını ortaya koymuş olması, diyalog sürecine kapı aralaması gereken önemli bir adımdır" dedi.

DTP'li Türk  önce "Önemli bir adım" dedi,  sonra açıkladı: "PKK değişti, PKK kendini yeniledi. Kimse değişimden kendisini uzak tutamaz, tutmamalı."

Neden değiştiğini hatta kendi ifadesiyle değişmek zorunda kaldığını da anlattı. Ahmet Türk, "Dünya değişti" dedi, İngiltere'den İspanya'dan örnek verdi, ayrılıkçı akımların artık destek bulamadığına dikkat çekti.

Sadece bu da değil. DTP liderine göre artık herkes bıktı. Kimsenin tahammülü kalmadı ve herkeste ortak bir niyet var.

Başbakan 'sosyal kriz' dedi: "Kurumlar bir uyum içerisinde çalışmalarını sürdürüyor. Krizi fırsata dönüştürmenin gayreti içinde olacağız. Bu da sosyal bir krizdir."  Bu sosyal krizi çözmek için kurumların uyum içinde çalıştığının altını çizdi.

DTP lideri de çözüm yolunda "sadece niyetin ortaya çıkmasının" bile önemli olduğunu söyledi.

Türk, " Kurumlar arası uzlaşı bir sorunun çözümü için önemlidir. Asker, sivil toplum örgütleri, siyasiler herkes üzerinde duruyor. Ne yapabilirizi tartışıyoruz. Niyet önemli. Bugün bu niyet ortaya çıkmıştır" diye konuştu.

Ahmet Türk'e göre, mutfağın hazırlanması gerekiyor.  Ama çözüm sürecini de çok basamaklı bir merdivene benzetiyor. Yavaş yavaş çıkılması gereken basamakları olan bir merdiven.

Ahmet Türk, "Çok acele etmemek lazım " dedi, ama bu süreçte diyaloğun önemli olduğunu da söyledi. DTP'ye göre, o diyalog yolundaki en önemli adım ise Başbakan'la bir araya gelmek.

DTP şimdi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın randevu talebine evet demesini bekliyor.

cnnturk



Bu haber 610 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,612 µs