"Ertuğrul Özkök de Irkçı" -Video | " /> "Ertuğrul Özkök de Irkçı" -Video | "/>

En Sıcak Konular

"Ertuğrul Özkök de Irkçı" -Video

13 Mayıs 2009 13:57 tsi
Ruşen Çakır önce Hürriyet'ten bir yazarı ırkçılıkla suçlamıştı. Savunma geldi. Çakır, şimdi de çalıştığı grubun tepe yöneticisi Ertuğrul Özkök'ü ırkçılıkla suçladı.

“Mardin’deki katliam oldu çünkü onlar Kürt’tü” tartışması sürüyor..

Irkçılık tartışması büyüyerek devam ediyor.. Bir kaç gündür süren tartışma bugün Ertuğrul Özkök’ün köşe yazısı ve Ruşen Çakır’ın ona verdiği yanıtla sürüyor.

HÜRRİYET YAZARI IRKÇILIK MI YAPTI ?

Hürriyet yazarı Hadi Uluengin bir yazısında “Mardin’deki katliam oldu çünkü onlar Kürt’tü” şeklinde özetlenebilecek ifadeler kullanmıştı.

RUŞEN ÇAKIR TEPKİ GÖSTERMİŞTİ !

Vatan gazetesinden Ruşen Çakır, Uluengin’in bu yazısını “ırkçı” olarak tanımlamıştı. Uluengin de kendisine yönelik bu eleştirilere yine çeşitli yazılarla yanıt vermeye çalışmıştı.

BUGÜN ÖZKÖK ARAYA GİRDİ; “ESAS ONLAR IRKÇI”

Bugün de Ertuğrul Özkök “Bizim mahalleye sığın Hadi’ciğim” başlıklı bir yazı ile Hadi Uluengin’e sahip çıktı. Özkök, başta Ruşen Çakır olmak üzere Uluengin’e karşı çıkan bir kaç yazarı ırkçı olmakla suçladı:

“Töre cinayetleri ‘B-i-r K-ü-r-t m-e-s-e-l-e-s-i-d-i-r.’ Ben bunu daha iki yıl önce yazdım ve Kürt kesiminde epey çarmıha gerildim. Ama ne oldu, sonradan bazı Kürt kuruluşlarında bile, ‘Evet bunda doğruluk payı var’ diye özeleştiriler yapıldı. Töre cinayeti yüzde yüz bir Kürt meselesidir.. Nasıl ki, ‘vendetta’ bir zamanlar Sicilya’nın sorunu idiyse, töre cinayetleri de, Türkiye’nin güneydoğusundan ülke sathına yayılan bir sorundur..”

RUŞEN ÇAKIR: ERTUĞRUL ÖZKÖK DE IRKÇI

Bu sabah NTV’deki canlı yayında konuşan Ruşen Çakır, Uluengin’e sahip çıkan Özkök için de “ırkçı” dedi.

(Çakır’ın bu sözleri sarfettiği kişiye dikkat çekelim; bulunduğu medya grubun en tepe isimlerinden biri)

Çakır, Özkök için şunları söyledi:

“Aslında bu konuda pek bir şey söylemek istemiyorum, yazmayı tercih ediyorum. Son anda vazgeçmezsem yarın bunu yazmayı düşünüyorum. Ama şunu söyleyebilirim ki, böylelikle Ertuğrul Özkök’ün de ırkçı olduğunu görmüş olduk. Yani ırkçılığın yanlış bir şey olduğunu görüyor, kabul ediyor. O zaman bende kendisine ırkçı diyorum, o bana diyorsa bende ona diyorum.

Batı basınında Hadi Uluengin’in yazdığı gibi yazılar yazılamaz. Eğer yazılırsa o gazetelerin yönetimleri kendilerini çok ciddi bir şekilde uyarır. Burada bu yazı yazılıyor ve bu gazetenin yöneticisi de buna sahip çıkıyor. Burada çok ciddi şekilde batı standartlarından ve evrensel insan hakları standartlarından uzak bir şey görüyoruz.

Hatta şöyle söyleyeyim; bir sosyal bilimciye bu yazıları tercüme ettirip verelim.. Mesela bugünlerde Galatasaray Üniversitesi’ne çok önemli bir Fransız sosyolog gelecek. Hadi Uluengin’in iki yazısını çevirtip, verelim. Ve ondan tarafsız bir bilirkişi olarak soralım.

En ters olanı da şu; bu yazılarda bütün Kürtler linç ediyor. Bunu uyarıyorsun, bunun yanlış olduğunu söylüyorsun.. O zaman ben ve benim gibiler Ertuğrul Özkök’ün deyimiyle ‘Uluengin’i linç ediyor’ oluyoruz. Tahmin ediyorum ki bu, Ertuğrul Özkök’ün unutmak ve unutturmak isteyeceği bir yazı olacak..”

ŞİMDİ NE OLACAK ?

Şimdi Ertuğrul Özkök'ün yarınki yazısı merak ediliyor. Özkök'ün Çakır'a yanıtı nasıl olacak? Bekleyip görelim..




Bu haber 905 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,901 µs