En Sıcak Konular

Rus basını: Türkler herkesi toz duman etti

13 Mayıs 2009 12:42 tsi
Moskova'da dün gerçekleşen Eurovision şarkı yarışması yarı finalinde Türkiye'yi temsil eden Hadise'nin finale çıkması Rus basınında geniş yer aldı.

Rus basını Hadise'nin final gecesinin favorileri arasında yer aldığını yazdı.

MOSKOVSKİ KOMSOMOLETS: HADİSE'NİN ŞANSI DAHA DA ARTTI

Moskovski Komsomolets gazetesi, "Kendi pop numarası 'Düm Tek Tek' ile Türkiye'nin temsilcisi Hadise'nin zafer şansı daha da arttı. Hadise gazetecilerden kendi kıyafetini uzun süre sakladı, sonuçta da göbek dansına özgü klasik kıyafette çıktı. Fakat şarkıyı bu sefer ses kayıtlarından daha kötü seslendirdi. Türk kökenli Belçikalı kızın gıcırdamaklı sesi tam şarkı havasında değildi. Hadise, sahnede yüzünü daha güler yüzü de gösterebilirdi."

Rus Ria Novosti haber ajansı ise dünkü Eurovision-2009 şarkı yarışmasıyla ilgili haberde Hadise'nin fotoğrafını yayınladı. Haberde, "Finale çıkan yarışmacılar arasında Türk sanatçı Hadise de var. Seyircilerin ve profesyonel jürinin oylaması sonucunda ismi belirlenen Hadise 18 numarayla Düm Tek Tek şarkısıyla yarışacak. Hadise yarışmanın favorilerinden biri sayılıyor." denildi.

KOMSOMOLSKAYA PRAVDA: "TÜRKLER ERMENİ BAYRAĞI, ERMENİLER DE TÜRK BAYRAĞI SALLADI."

Komsomolskaya Pravda ise haberinde ilginç yorumlarda bulundu. Rus gazete, Eurovision şarkı yarışmasının Türk-Ermeni barışına katkı sağlayacağını belirtti. Hadise'nin iki fotoğrafının yer aldığı haberde şu ifadeler kullanıldı: "Olimpiyski stadı tıklım tıklım dolu idi. Misafirler hem kendi hem de başka ülke sanatçılarını da destekledi. Çok ilginç: Ermeni sanatçılar sahneye çıktığında Türk bayrakları göklerde sallandı. Hadise'yi ise Ermeni bayraklarla selamladılar. İnanılmaz ve aynı zamanda da hoş bir manzara, çünkü 1915 olaylarından bu yana iki ülke arasında eski düşmanlık devam ediyor. Anlaşılan Eurovision şarkı yarışması bu eski düşmanlığın giderilmesine katkı sağlayacak." Gazete, yarışma sırasında en çok sallanan bayraklardan birinin de ay yıldızlı Türk bayrakları olduğunu belirtti.

ARGUMENTI İ FAKTI: "TÜRKLER HERKESİ TOZ DUMAN ETTİ."

Argumentı i Faktı gazetesi ise, dünkü yarışmada Hadise'nin tüm katılan sanatçıları toz duman ettiğini belirtti. Gazete, "Hadise'nin ismi ilk 10'un lideri durumunda." dedi.

Rus haber portalı Vzglyad da Hadise'nin yarışmanın favori isimlerinden biri olduğunu belirtti.

cihan



Bu haber 714 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,922 µs