En Sıcak Konular

Hafta sonu sıcaklık 30 derece

13 Mayıs 2009 10:51 tsi
Türkiye, bu hafta artık yazı yaşamaya başlıyor. Türkiye'de bu hafta sıcaklık yükselişini sürdürecek ve çarşambadan sonra batıdaki kentlerde 30 dereceye yaklaşacak.

Sıcaklık gün gün daha da artacak; hafta sonu İstanbul, Ankara ve İzmir 30 dereceyi görecek.

Libya ve Cezayir üzerinden gelen sıcak hava dalgası, Balkanlar ve Türkiye genelinde sıcaklığı yükseltiyor. Bu hafta geceler de daha sıcak geçmeye başlayacak. Sıcaklık gece Marmara’da 13-16, Ege’de 11-17, İç Anadolu’da ise 7-10 dereceye çıkacak.

Haftanın ikinci yarısı Türkiye genelinde hava daha da ısınıyor. Çarşamba’dan itibaren sıcaklık Marmara’da 32, Ege’de 35, İç Anadolu’da 30 dereceye çıkacak. Zayıf esecek rüzgar da hissedilen sıcaklığı yüksek tutacak.

Bahar yağmurları ise kuzey ve doğu kesimlerde kısa süreli olarak görülmeye devam edecek.

Salı günü Erzurum, Kars, Van arasında; Çarşamba günü Marmara’nın kuzeyindeki kentlerde (Edirne, Kırklareli ve Kocaeli); Perşembe günü Batı ve Orta Karadeniz’de (Bolu, Zonguldak, Kastamonu ve Samsun) yağmur geçişleri devam edecek.

Ancak bu hafta Ege ve Akdeniz Bölgesi’nde yağış beklenmiyor.

BÖLGE BÖLGE DURUM

Türkiye'de bu hafta sıcaklık yükselişini sürdürecek ve çarşambadan sonra batıdaki kentlerde 30 dereceye yaklaşacak. Kısa süreli bahar yağmurları ise doğuda devam ediyor.

Türkiye'nin beş büyük kent merkezinin hava koşulları şöyle: İstanbul güneşli, sıcaklık çarşambadan sonra daha yüksek, hafta ortası hafif yağmur olasılığı var. Ankara güneşli ve artık daha sıcak, İzmir'de sıcaklık 25 dereceyi de geçiyor, rüzgar çeşmede sert. Adana sıcak ama düşük nem oranı var. Bugün İstanbul 23, Ankara 20, Bursa 24, İzmir ve Adana 26 derece

Marmara'da hava yazı aratmıyor, bol güneşli, 25 dereceye yaklaşan sıcaklık çarşambadan sonra daha da yükselecek. Salı günü hava daha bulutlu, hafta ortası bahar yağmuru olasılığı var.

İç Anadolu’nun batısında güneş daha sık görülüyor. Yozgat, Sivas, Niğde boyunca bugün de öğleden sonra yağmur var. Sıcaklık bu hafta her gün biraz artacak ve çarşambadan sonra 25 dereceye çıkacak.

Ege Bölgesi’nde güneş 3 gün parlamaya devam edecek, yağış yok, sıcaklık kıyılarda 25 dereceyi geçiyor, rüzgar Çeşme, Kuşadası, Bodrumda boyunca sert.

Güney Doğu Anadolu ve Akdeniz’in kıyılarında bu hafta sıcaklık 30 dereceye yaklaşıyor, ancak nem oranı Adana ve Antalya merkezde düşük, Mersin ve alanyada biraz artıyor, bugün ilerleyen saatlerde Kahramanmaraş ve Osmaniye’de yağmur görülebilir. Antalya 26, Diyarbakır 22 derece.

Doğu Anadolu'da kısa süreli bahar yağmurları ara vermiyor, iki gün daha Erzurum- Ağrı-Van arası sağanak yağmurlu. Çarşamba hava daha açık, bugün Erzurum 15, Malatya 21 derece.

Karadeniz'de Bolu-Zonguldak çevresinde güneş ara ara görülse de Kastamonu’dan, Samsun’a yağmur var, Trabzon ve Rize de hafif yağışlı. Yarın tüm bölge kıyılar boyunca güneşli olacak, hafta ortası bolu çevresine sağanak yağmur geliyor.

METEOROLOJİ: HAVA SICAKLIKLARI ARTACAK

Hava sıcaklığının hafta ortasından itibaren ülke genelinde 3-5 derece artacağı belirtildi.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan meteorolojik değerlendirmede, hava sıcaklığının hafta ortasından itibaren güney ve batı kesimlerden başlayarak ülke genelinde 3-5 derece artmasının beklendiği bildirildi.

Sıcaklık değerlerinin Akdeniz kıyıları ile Güney Ege'de 30-31 derece, iç ve batı kesimlerde 24-26 derece, kuzey ve doğu kesimlerde ise 20-22 derece olacağı tahmin ediliyor.




Bu haber 708 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,811 µs