Organize mektuplar tek adresten | " /> Organize mektuplar tek adresten | "/>

En Sıcak Konular

Organize mektuplar tek adresten

13 Mayıs 2009 08:24 tsi
Organize mektuplar tek adresten Yaşar Büyükanıt’a “Üretilmiş haberler” dedirten gerçek: “Genç subaylar rahatsız” haberlerinin kaynağı mektuplar tek merkezden.

Eruygur’dan çıkan CD’de, hakaret içeren mektuplar vardı.

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın "Genç Subaylar Rahatsız" haberleri ile ilgili söylediği "Genç subaylar rahatsız haberi, üretilmiş bir haberdir. Genelkurmay üzerinde baskı oluşturur mu düşüncesiyle üretilmiştir... Bunu bu kadar açık söylediğime göre itimat buyurun böyledir" açıklamasının arkasındaki gerçek ortaya çıktı. 2003'te gazete manşetlerine yansıyan "Genç Subaylar Rahatsız" haberlerine delil olarak gösterilen ve altında "genç subay" imzaları taşıyan mektuplarının belirli bir merkezde hazırlandığı belirlendi. Bu mektupların kademeli olarak dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök başta olmak üzere, kuvvet komutanları, bazı AK Parti ve CHP milletvekillerine, basın mensupları ve rektörlere gönderildiği tespit edildi. Ergenekon ikinci iddianamesinin eklerinde yer alan ve Eski Jandarma Genel Komutanı emekli orgeneral Şener Eruygur'a ait 13 nolu CD'den çıkan bir dosyada "genç subaylar rahatsız" yorumuna neden olan mektuplardan bazılarına yer verildi. 13 nolu CD içindeki bölümünde Özkök ve kuvvet komutanlarına yazılan mektuplar, Eruygur'un kuvvet komutanları ve eski KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'a yazdığı mektuplar da bulunuyor. 600 adet yazıldığı belirlenen mektuplar, "Bir Grup Genç Subay", "Bir Grup Subay", "Genç Subaylar Adına", "33 Subay ve Astsubay Adına", "1986 Mezunu Subaylar", "Kuleli'li Subaylar", "Harbiyeliler", "Denizin Aslanları", "Ata'nın Askerleri", "Fikri Hür Subaylar" imzalarını taşıyor.

ÖZKÖK'E: ONURUNUZLA BIRAKIN
Özkök'e gönderilen mektuplarda çok ağır ifadeler yer alıyor. "Bir Grup Genç Subay" imzasını taşıyan ve Özkök'e gönderilen bir mektup "Komutanım, Zat-ı Alinizin son bir yıldır izlediği pasif, ürkek ve güya demokrat tavır, TBK'nın itibarını ve kamuoyu önündeki saygınlığını iki paralık etmiştir" sözleriyle başlıyor. Mektup, "Komutanım, siz bu işi götüremiyorsunuz, lütfen istifa ediniz... Lütfen bir kere de şahsınızdan bekleneni yapıp, onurunuzla istifa ediniz" sözleriyle bitiyor. İddianamenin eklerinde mektupların servis edilmesinden sonra başta Cumhuriyet gazetesinin 23 Mayıs 2003'te "Genç Subaylar Tedirgin" manşeti ile diğer haberlerin kupürleri de yer alıyor. "Genç Subaylar Rahatsız" haberi Başbakan Erdoğan'la dönemin Genelkurmay Başkanı Özkök'ün 20 Mayıs 2003'te görüşmeleri sonrasında çıkmıştı.

Komutanlardan şu an ifade alınmayacak
Ergenekon davası ile ilgili dün ortaya atılan "bazı kuvvet komutanlarının ifade vereceği" iddiası, soruşturmayı yürüten savcılık kaynakları tarafından yalanlanırken "böyle bir durumun şu an için gündemde olmadığı belirtildi. Anadolu Ajansı'nın, "Ergenekon soruşturmasını yürüten Cumhuriyet savcılığı kaynaklarına" dayanarak verdiği bilgiye göre,"emekli Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özden Örnek, emekli Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aytaç Yalman ve emekli Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İbrahim Fırtına'nın ifade vermesi'' yönünde bir girişim başlatılmadı. Aynı kaynaklar, eski kuvvet komutanlarının ifadelerinin alınmasının şu an için gündemde olmadığını bildirdi

Drej Ali: Çatlı'nın çantasını almadım
Ergenekon davasında örgüt üyeliğinden tutuksuz yargılanan 'Drej Ali' lakaplı Ali Yasak, Susurluk kazasında Abdullah Çatlı'nın çantasını kendisinin almadığını belirtti. İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dünkü duruşmada savunmasını yapan Yasak, "Kaza mahalline gitmişliğim, araçtan çanta almışlığım yoktur. Beni Sedat Bucak'ın şoförü Gani arayarak 'Aga kaza geçirdi. Gelebilirseniz gelin' dedi. İstanbul'daydım, telefon üzerine hastaneye gittim. Orada olduğumu gören yok" dedi.

'Bu kadar açık söylüyorum'
Eski Genelkurmay Başkanı emekli orgeneral Yaşar Büyükanıt, bir süre önce yaptığı açıklamada "Genç Subaylar Rahatsız" haberleri ile ilgili "Genç subaylar rahatsız haberi, üretilmiş bir haberdir. Genelkurmay üzerinde baskı oluşturur mu düşüncesiyle üretilmiştir... Bunu bu kadar açık söylediğime göre itimat buyurun böyledir..." değerlendirmesinde bulunmuştu.

sabah



Bu haber 462 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,507 µs