En Sıcak Konular

Tahliye olan 5 sanığa yurtdışı yasağı

13 Mayıs 2009 07:56 tsi
Tahliye olan 5 sanığa yurtdışı yasağı

Ergenekon davasının bugünkü oturumunda mahkeme heyeti sanık ve avukatlarının 32 ana başlık altındaki 82 ayrı talebini değerlendirdi.

Ergenekon davasının dün görülen oturumunda, sanıklar ile avukatları tarafından yapılan talepler için yaklaşık 3,5 saatlik bir aradan sonra mahkeme heyeti, 32 ana başlık altında 82 ayrı talebi değerlendirdi.

8 Mayıs 2009 Cuma günü tahliyesine karar verilen sanıklar için dün de yurtdışına çıkış yasağı getirildi. Daha önceki oturumlarda Tuncay Güney'in mülakatı sırasında polis istihbarattan herhangi birinin bulunup bulunmadığı sorulmuş ve gelen cevapta bulunmadığı belirtilmişti. Dünkü duruşmada ise tutuklu sanık Kemal Kerinçsiz, daha önceki oturumlarda mahkemeye CD olarak ulaşan ve Tuncay Güney'in ses kaydının yeraldığı mülakat sırasında MİT ve Genelkurmay Başkanlığı mensuplarının bulunup bulunmadığı, haber verilip verilmediğinin sorulmasını talep etti. Mahkeme, bu konunun İstanbul Emniyeti Organize ve İstihbarat Şube Müdürlükleri ile MİT müsteşarlığından sorulmasını karara bağladı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından gönderilen, Ümraniye'de ele geçirilen bombalara ilişkin kamera kayıtlarının, arka planındaki seslerin ayrıntılı dökümünün ve çözüm tutanağının hazırlanması için Adli Tıp Kurumu'na yazı yazılmasına, avukat Mehmet Cengiz'in görevliler hakkındaki suç duyurusu talebinin de bu yazıya gönderilecek cevaptan sonra bir karara bağlanmasına karar verildi.

Önceki oturumlarda kendisine davetiye gönderilmesine rağmen mahkemeye gelmediği belirtilen tutuksuz sanık Zeki Yurdakul Çağman'ın, savunmasının alınabilmesi için bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesi için görevli makamlara yazı yazılması da kararlaştırıldı. Diğer tutuksuz sanıklar Tuğrul Derme, Saipir Debzlelvidze, Ferit İlsever ile İbrahim Benli'nin bir sonraki duruşmada hazır bulundurulmaları için Balıkesir ve İstanbul Emniyet Müdürlüklerine yazı yazılmasına karar verildi. Haklarında kuvvetli suç şüphesi bulunması, suç vasıflarında değişiklik ihtimalinin bulunmaması ve delil durumu gerekçe gösterilerek tutuklu sanıkların tahliye taleplerinin reddine karar verilen duruşma 14 Mayıs 2009 Perşembe günü saat 09.30'a ertelendi.

cihan



Bu haber 371 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,465 µs