En Sıcak Konular

Ömer Ulusoy'dan 'devlete millete' küfür

12 Mayıs 2009 13:50 tsi
Akdeniz Üniversitesinde olaylarla ilgili açılan davada sanık Ömer Ulusoy'un tutukluluk halinin devamına karar verildi. mahkeme salonundan çıkarılan Ulusoy, 'devlete de, millete de küfretti.

Akdeniz Öğrenci Yurdu'nda 4 Nisanda, yerleşkede 6 Nisanda karşıt görüşlü öğrenciler ile öğrenci olmadığı halde yerleşkeye giren kişiler arasında yaşanan olaylarla ilgili davanın duruşmasına devam edildi.

Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tek tutuklu sanık Ömer Ulusoy, tutuksuz sanıklardan Ahmet Çuhadar, Tahir Kara ve Mesut Göçük ile avukatlar katıldı.

Mahkeme Başkanı Süleyman Teke, İstanbul Adli Tıp Kurumu Fizik Balistik İhtisas Dairesinden sanıklardan İsmail Ahmet Turgut'ta ele geçirilen tabancayla ilgili raporun geldiğini bildirdi.

Teke, raporda, incelenen tabancanın 6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun kapsamına girip girmediğine yönelik takdirin İstanbul Adli Tıp Kurumu Fizik Balistik İhtisas Dairesince mahkemeye bırakıldığını söyledi.

Söz alan bazı sanık öğrencilerin avukatlarından Münip Ermiş ve Emine Harputlu, raporu kabul etmediklerini belirterek, sanık İsmail Ahmet Turgut'ta ele geçirilen tabancanın 6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'a muhalefet suçu kapsamına girdiğini öne sürdü.

Tutuklu sanık Ömer Ulusoy'un avukatı Ayhan Atasayar da rapor doğrultusunda müvekkili hakkında suç vasfının silaha yönelik kanun yönünde değişebileceğini iddia ederek tahliye talebinde bulundu.

-''BU SİLAHIN ÖMER'LE İLGİSİ YOK''-

Atasayar'ın sözleri üzerine, raporun sanık Ömer Ulusoy'a ait değil sanık İsmail Ahmet Turgut'a ait tabancaya yönelik verildiğini belirten avukat Emine Harputlu, Ayhan Atasayar'ın bu gerçeğe rağmen yanlış yönlendirmeye çalıştığını savundu.

Mahkeme Başkanı Süleyman Teke, bu sözler üzerine avukatlara ''Raporu gelen silahın Ömer'in silahıyla hiç ilgisi yok'' dedi.

Mahkemenin bir heyet üyesi de Ömer Ulusoy'un kullandığı tabancanın tespitinin yapıldığını, bu nedenle hakkında balistik rapor istenmediğini bildirdi.

Bazı öğrencilerin avukatı Nizamettin Sağır da bir yıl önce yaşanan olaylarla ilgili yargılama aşamasında da delillerin toplandığını savunarak, mahkemenin karar vermesini talep etti.

-''KASTIM OLSA ÖLÜ VE YARALI OLURDU''-

Avukatların taleplerinin dinlenmesinin ardından söz isteyen sanık Ömer Ulusoy, üniversite yerleşkesinde yaşanan olaylarda öldürme kastı olmadığını savunarak, ''Kastım olsa ölü ve yaralı olurdu. Grupların karşı karşıya gelmesini istemedim. Basında söylendiği gibi provokasyon yapsaydım köşeye saklanır, alenen ateş etmezdim'' diye konuştu.

Yerleşkedeki olayların kendisinden önce başladığını, kendisinin de bu sırada tabancasıyla kaçarken yerleşkeden uzaklaşmak amacıyla ateş ettiğini iddia eden Ulusoy, tutukluluğu nedeniyle maddi ve manevi bakımdan mağdur olduğunu belirterek tahliyesini istedi.

Avukat Ayhan Atasayar da Ulusoy'un tahliyesi ile geçen yıl 6 Nisanda yaşanan olaylarla ilgili olarak mahkeme heyetince üniversite yerleşkesinde keşif yapılmasıyla ilgili taleplerini yineledi.

Bu sırada sanık Ulusoy, mahkeme heyetine bir kez daha seslenerek ''Tahliyemi istiyorum'' dedi.

-SALONDAN ÇIKARKEN KÜFRETTİ-

Mahkeme Başkanı Süleyman Teke, tarafların taleplerinin dinlenmesinin ardından verdiği ara kararda, mahkeme heyetinin, öğrenci yurdu ve yerleşkesinde yaşanan olaylarla ilgili görüntülerin yer aldığı CD'leri 25 Mayısta izleyeceğini bildirdi.

Avukat Ayhan Atasayar'ın keşif talebinin daha sonra değerlendireceğini bildiren Teke, hakkındaki suçlamanın niteliği nedeniyle sanık Ömer Ulusoy'un tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 27 Mayısa erteledi.

Jandarma tarafından duruşma salondan çıkarılmaya çalışılan Ömer Ulusoy, mahkum giriş kapısında ''Devletin de, milletin de...'' diye küfretti.

aa



Bu haber 873 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,429 µs