En Sıcak Konular

Türk askerine korkunç tuzak

12 Mayıs 2009 12:29 tsi
Türklerin Kore'de büyük kayıplar vermesinin nedenin Amerikalıların görev verdiği Ermeni tercümanlar olduğu iddia edildi.

Los Angeles'ta yapılan bir anma toplantısında, Türklerin Kore'de büyük kayıplar vermesinin nedenin Amerikalıların görev verdiği Ermeni tercümanlar olduğu iddia edildi.

ABD'nin Los Angeles şehrinde düzenlenen bir toplantı, yıllar sonra Kore'de en önde savaşan Türk birliğinin tamamına yakının nasıl şehit olduğunu ortaya çıkardı. Los Angeles'ta yaşayan Kore gazisi emekli albayların katıldığı toplantıda Türklerin kayıplarının çok olmasının, Ermeni tercümanlardan kaynaklandığı bildirildi.

Los Angeles'ta yaşayan ve kurdukları Kore gazileri derneğinin yöneticiliğini yapan Kore'de savaşan Koreli 3 emekli albay, Amerika Müslümanlar Birliği Los Angeles Şubesi ile Los Angeles ve Kaliforniya'daki Türk toplumu haber sitesi Turkla.com'un ortaklaşa düzenlediği ''Kore Şehitlerini Anma' programında Türklerin savaştaki kahramanlıklarını anlattı.

Turkla.com köşe yazarı tarihçi Ahmet Önerbay'in yönetiminde gerçekleşen anma gününde bilinmeyen bazı gerçekler su yüzüne çıkarken, Türklerin özellikle Kaechon savunmasındaki kahramanlıkları ele alındı.

Toplantıda, söz alan Koreli Kore savaşı gazileri, mermileri biten Turk askerlerinin kılıç ve süngüleriyle hatta bir ara yumruklariyla Çinli askerleri harap ettiklerini ve çemberi yarmayı başardığını ifade etti.

Türk asklerlerinden kimsenin Korece ve İngilizce bilmemesinden dolayı Amerikan ordusunun Türkçe bilen Ermeni tercümanlar tuttuğunu bildiren, Turk ordusunu Kore'ye taşıyan gemi murettabatında görev alan Los Angeles'ta yaşayan emekli binbaşı Vedat Aslay, Ermenilerin Türklere verdiği yanlış bilgi yüzünden, büyük kayıplar verildiğini söyledi.

Yıllar sonra ortaya çıkan bu gerçeği doğrulayan Kore gazisi Albay Kwang J. Yang ise, Kaechon savunmasında Türklerin hemen yanındaki Kore birliklerinin komutanı olarak görev yaptığını, Türklerin nasıl cesurca savastığına cok yakından şahit olduğunu ve bunu hayranlıkla izlediğini söyledi. Albay Kwang J Yang'ın da teyit ettiği, Amerikalıların tercüman olarak tuttukları Ermenilerin sebep olduğu ileri sürülen o dönemdeki olaylar şu şekilde gelişiyor:

Kore savaşının bittiği varsayılarak ve ülkelerinde Christmas a yetişmek isteyen Amerikan orudusu geri çekilmeye başlar ancak Çin ordugu 500 bin kişilik bir orduyla saldırır. Amerikan askerleri çekilmek üzereyken Ermeni tercümanlar Türklere haber vermez ve Türkler 5000 kisi ile 500 bin kişilik Cin ordusunu durdurur. Etrafı sarılmış olmasina ragmen 2400'ü cemberi yarmayı başarır. 256 tanesi de esir düşer. Daha sonra, Çinliler, Türk esirleri Komünizm konusunda egitime alır, ancak, başarılı olamaz. Bir süre sonra da, uluslarası anlaşmalarla Türk esirler serbest bırakılır.

Los Angeles'taki Kore Gazileri derneğinin başkanı ve Kore gazisi Hae Soung Kim ise Kore Savaşıyla ilgili şunları söyledi:' Savaş aslında kötüdür, ancak biz Kore'de savaşarak ben ve benim gibi binlerce kisinin bugüne kadar hayatta kalmasını sagladık, yoksa Kuzey Koreliler bizi şimdiye kadar öldürmüştü. Komunizm altında ezilmiştik'' Türkleri sevdiğini Turkiye'ye gittiğini, Türk insanının sıcakkanlı ve cesur olduğunu anlatan Soung Kim, Kore'ye her gittiğinde ise, Kore'deki Türk şehitligini de ziyaret ettiğini ifade etti.

Türk birliklerini savaş devam ederken ziyaret ettiğini bildiren Myong C. Seo da, Türklerin askeri disiplinine hayran olduğunu söyledi. Myong C. Seo, ''Aslında ben kendi ülkem icin savaştım, ancak Türkler sırf bize yardım için geldi ve canlarını verdi. Hatırladıkça gözlerim yaşarıyor. Çünkü ben hayattayım ama bambaşka bir ülkenin insanlari bizim icin canlarini verdi. Türklere ne kadar minnettar olsak azdır'' diye konuştu.




Bu haber 845 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,945 µs