En Sıcak Konular

Bahçeli kapıları kapattı

12 Mayıs 2009 12:28 tsi
MHP lideri Devlet Bahçeli,partisinin grup toplantısında konuştu. Hedefinde yine Erdoğan ve Hükümet vardı.

İşte konuşmasından satır başları:

- Topraktan ekmeğini kazanmak için çırpınan çiftçi kardeşlerimizin çok şikayetleri olduğunu iyi biliyoruz. Bir bakıma siyasi iktidarın ilgi ve destek alanlarında bulunan çiftçilerimiz sadece seçim döneminde hatırlanmaktadır. Seçimler bittikten sonra eski anlayış ısrarla sürdürülmektedir.

- Çiftçilere desteğimizin artarak devam edeceğini bu vesileyle üstüne basa basa söylemek istiyorum. Yeni bir hasat dönemine yaklaşmaktayız.

-İçinde bulunduğumuz yıl yağışların mevsim normallerinin üzerinde gerçekleşmesi sevindirici bir gelişme olmuş, çiftçilerimizin bir nebze de olsa yüzü gülmüştür.

-Borç tuzağına düşen ve kredi kuyruklarındaki çiftçi kardeşlerimiz varlıklarını ipotek ettirerek direnmeye çalışmaktadırlar.

-Bunlar olurken Başbakan Erdoğan ve hükümeti duyarsızlığını ısrarla sürdürülmektedir.

-Geçtiğimiz haftanın en önemli konuları arasında Mardin’de meydana gelen ve aralarında kadın ve çocukların bulunduğu 44 vatandaşımızın öldürülmesiyle ilgili bir olay meydana gelmiştir. Saldırı sonucu yaşanan olayla ilgili olarak hayatını kaybeden vatandaşlar için rahmet diliyorum.- Yaşanan vahşet toplumun her kesiminde tepkiye yol açmıştır.

-Bu sorun mutlaka toplumun desteğiyle aşılmalıdır. Töre arkasına saklanan bu insanlık dışı anlayış yeni katliamlar yapmak için, topluma toplum arasında içten içe yaşamaya devam etmektedir.

-Tartışmaların bir başka boyutunu koruculuk sisteminin eleştirilmesi olmuştur. Çocuk kadın demeden işlenen cinayetin dikkatleri bu konu üzerinde yoğunlaştırmıştır. Terörle mücadelede yöreyi bilen, koruculuk sisteminin ve görev alan korucuların eleştirilecek yönleri elbette olabilir.

-Her kamu görevlisi gibi suç unsuru taşıyan faaliyetlerde bulunabilirler. Ancak bu bütün koruculuk sistemine mal edilmemelidir.

-PKK terörüyle mücadele ederken hayatını kaybeden şehit korucularımızın sayısı 1350’ye ulaşmıştır. Bugün sayıları 50 bine yaklaşan geçici ve 25 bin gönüllü korucular en zor şartlarda görevlerini başarıyla sürdürmektedirler.

-Unutuldu sanılmasın, acılı anılarımızda ve hafızalarımızda sıcaklığını korumaktadır. Aralarında bebeklerin bulunduğu, çoğunluğu çocuk olmak üzere, 20 Haziran 1987’de Mardin ilinde 30 kardeşimiz, 10 Haziran’da Şırnak’ta 27 vatandaşımız, 1 Ekim 1992’de Bitlis’te 30 insanımız, 5 Temmuz 1993’te Erzincan’da 33 evladımız, 24 Ekim 1993’te Erzurum’da masum hayatın söndürüldüğünü ve daha sayacağımız pek çoklarının PKK saldırılarında acımasızca öldürüldüğünü hala hatırlıyoruz.

-Yıllardır terörle mücadelede güvenlik kuvvetlerinin yanında yer alan korucuları kutluyorum. Hayatını kaybetmiş olanlara Allahtan rahmet diliyorum.

- Gerçeklerin konuşulması, ezberlerin bozulması, değişimin gücü, engellerin aşılması gibi sayısız kavramla karşımıza çıkan bu mihraklar maalesef mesafe almaktadır. Maksatları millet vicdanını sarsmaktır.

- Sözde sivil toplum temsilcileri, güdümlü düşünce kuruluşları, siparişle sonuç çıkartan kamu araştırma şirketleri, sözde aydınlar ve yandaş medya bu sürecin başlıca aktörleridir. Millet bekasının tehditlere maruz bırakıldığı son dönemde, dikkatlerin başka yöne çekilmesi sağlanmaktadır.

- Eski MHP’li kontenjanından köşe tutmuş olanların, işi gücü bırakıp MHP’nin siyasetini sorgulamaya çalışmaları dikkat çekicidir.

- Bizim için bu süreçte sayın cumhurbaşkanı’nın rolü önem taşımaktadır. Anayasamıza göre devletin başı olan cumhurbaşkanı Türk milletinin birliğini temsil etmektedir. Göreve başlarken bu sıfatıyla devletin bağımsızlığını koruyacağına yemin etmiştir.

- Cumhurbaşkanı Gül’ün, Kürt sorununun sınır dışından çözülemeyeceği, içerde ve dışarıda iyi işler olacağı ve Türkiye için 2009 yılının fırsat yılıdır sözlerini sorunlu bulduğumuzu belirtmek isterim.

- Cumhurbaşkanı Gül, Çek Cumhuriyet ziyaretinde Bu konuda devlet katında mutabakat bulunduğunu söylemesi

- İddia edilen bu mutabakatın niteliği içeriği bir an önce açıklanmalıdır. Bu mutabakat içinde yer alanları, kendi adlarına açıklamaları gerekmektedir. Kimin kim adına hangi amaçla konuştuğu da açıklanacaktır.

- Başbakan'ın geride kalarak, Cumhurbaşkanı’nın şifreli mesajlar vermesi bir rol paylaşımı yapıldığını ortaya çıkarmaktadır.

-Bizim hangi ihanete katkıda bulunmamız için servis yapılmamız istenmektedir? Cumhurbaşkanı’nın Kürt sorunu tanımıyla ümit dağıttığı bu ortamda, Türk devletinin mutabık kaldığı zemin nedir? Kimlerle anlaşılmıştır? Süreç kimlerle olgunlaştırılmıştır? Kime sorulmuş kimlerle mutabık kalınmıştır? Kim muhatap olarak alınmıştır? Kaçırılmaması gereken fırsat nedir?

-İçinde MHP’nin görüş ve önerileri olmadığı, hiçbir süreçte partimiz ve partililerimiz yer almayacaktır.

-MHP, Irak’lı aşiret reisleriyle ilgili tanımı, konuya ilişkin kullanacağı dili, Türkçe dışındaki bir dile kapalı eğitim anlayışını değiştirecek değil.




Bu haber 712 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,524 µs