En Sıcak Konular

Ortada büyük bir çelişki yok mu?

12 Mayıs 2009 09:44 tsi
Ortada büyük bir çelişki yok mu?
Ergenekon'un yaptığını anlamak mümkün de, "Ergenekon'un avukatıyım" deyip Aleviler'i temsil iddiasında olanların, bundan sonra ne yapacakları merak konusu...

Erhan Başyurt / Bugün

Aleviler’e iftira ve nifak tohumları ekmek

Terör örgütü olduğu iddiasıyla yargılanan "Ergenekon" her gün yeni bir şok belgeyi karşımıza çıkarıyor.

Yüzlerce klasör belgede yer alan binlerce sayfa delil, örgütün korkunç kaos planlarını gözler önüne seriyor.

Ergenekon'un gerçek niyetinin çok farklı olduğunu ortaya koyuyor.

Geçmişte Gazi olaylarını organize ettiği, Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Ali Balkız ve yardımcısı Kazım Genç'e suikast planladıkları ortaya çıkan Ergenekon'un, Alevilik hakkındaki fikirleri de bir o kadar ürpertici.

JİTEM eski Komutanı Emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün bilgisayarında silinmiş olarak bulunan "13. Kabile" isimli dosya inanılmaz iddialar içeriyor.

Atatürk'ün öldürülmesinde parmaklarının olmasından tutun da PKK lideri Öcalan'ın "Kürt-Alevi sentezi" olmasına kadar Aleviler'e atfedilmeyen suç yok gibi.

"13. Kabile, Ali'nin Musevileri=Ale(Musevi)viler" isimli dosyayı Ergenekon'un tutuklu sanığı Ümit Oğuztan kaleme almış.

Raporun kaleme alınış tarihi 29 Mayıs 2000.

Oğuztan'ın raporunun sadece kendi bilgisayarı ve Küçük'te çıkması, dosyanın büyük gizlilik değeri taşıdığının göstergesi.

Bir dönem JİTEM'e yakın yayın organı Strateji dergisini Sisi lakaplı Seyhan Soylu ile birlikte çıkaran Oğuztan, raporun hazırlanma gerekçesini şöyle açıklıyor;

"Türkiye'nin Avrupa Birliği kapısında parçalanma amaçlarının yaşandığı 21. yüzyılda, yurt içinde gelişen etnik, fundamentalist, bölücü, yıkıcı, terör ve giderek büyüyen siyasal, ekonomik sorunlar göz önüne alınarak hazırlanmıştır."

Ergenekon delil dosyasında yer alan rapora göre, Alevi toplumu, tarihin her döneminde Anadolu toprakları üzerinde gelişen her türden muhalefet ve isyan girişimlerinin merkezi olma özelliği taşıyor ve bu nedenle de iç ve dış odakların dikkatini çekmeye devam ediyor.

Başka bir deyişle, Ergenekon'a göre Aleviler, Türkiye'nin bölünmesi veya iç savaşa sürüklenmesi için kullanılacak bir unsur.

 "13. Kabile" dosyası Aleviler'in, Yahudilerin kayıp kabilesi olduğunu iddia ediyor.

Hazar Türkleri'nin Hahamlar tarafından Musevi inancına kazandırıldığı ve Aleviliğin de bu inancın devamı olduğunu iddia ediyor.

Oğuztan iddiasını sıraladığı şu benzerliklerle doğrulamaya çalışıyor;

"Alevi dedelerin kıyafetleri, sakal ve bıyık biçimleri ile Musevi hahamların görünümleri arasındaki benzerlik, Aleviliğin 'sır' vermeme, kendinden olmayana kız verip almama kurallarının Musevi inancıyla aynı olması, 'Musevi olunmaz Musevi doğulur' prensibi ile 'Alevi olunmaz Alevi doğulur' prensipleri, Museviler'in 'ağlama duvarı'nda pişmanlıkla tövbe edişleri ile Alevilerin pişmanlıkla vücutlarından kan çıkana değin kendilerine eziyet edişleri bunun en belirgin ve çok özet kanıtlarıdır."

Ergenekon'un Aleviler'e yönelik şok eden tespitleri bunlarla da sınırlı değil. Aleviler'in "gizli/etnik/ ideolojik" bir topluluk olduğu ileri sürülüyor ve önemli bir kesiminin Türkçe dışında başka bir ana dili olduğu ifade ediliyor.

Yine insanı tanrı ile bir saydıkları, kıyamet ve ahiret yerine ruh göçüne inandıkları iddia ediliyor.

Raporda Aleviler'e yönelik "mum söndü" iftirası tekrarlanıyor ve izinsiz zina hallerinde "recm"e benzer "yok edilme" cezası uygulandığı kaydediliyor.

Ergenekon sanığı Oğuztan'ın hazırlayıp, Ergenekon'un üst düzey yöneticisi olmakla suçlanan Veli Küçük'e verdiği raporun amacı açık şekilde topluma nifak tohumu ekmek.

 "13. Kabile, Ali'nin Musevileri=Ale(Musevi)viler" dosyası, Başbakan ve Cumhurbaşkanı'na da "Musa'nın Çocukları" gibi yakıştırmalarla yıpratma kampanyası yürüten Ergenekon'un sürekli aynı yönteme başvurduğunu gösteriyor.

Ergenekon'un yaptığını anlamak mümkün de, "Ergenekon'un avukatıyım" deyip Aleviler'i temsil iddiasında olanların, bundan sonra ne yapacakları merak konusu...

Sizce de ortada büyük bir çelişki yok mu?

 



Bu haber 430 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,330 µs