-Video | " /> -Video | "/>

En Sıcak Konular

Yeni terör birimi açıklandı -Video

11 Mayıs 2009 12:53 tsi
Yeni terör birimi açıklandı -Video İçişleri Bakanı Beşir Atalay, medyanın karşısına geçti ve yılan hikayesine dönen Terörle Mücadele Müsteşarlığı'yla ilgili ayrıntıları açıkladı.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, terörle mücadelede yeni müsteşarlık kurulmasına ilişkin bir açıklama yaptı. Türkiye'de istihbarat birimlerinin dağınık bir yapı sergilediğini belirten Atalay, yetkisi ve gücü yüksek tutulmuş, tüm istihbarat birimlerini bir arada tutacak bir müsteşarlık kurduklarını söyledi

Tüm dünyada barış ve güvenliği tehdit eden en önemli unsurun terör olduğu artık kabul görmüştür. Terörün hedefi hepimizin hayatları, özgürlükleri, demokratik kazanımlarıdır. Terörizmin zaferi özgürlüğün yenilgisidir.

Bu fikirden hareketle, terörle mücadelede en sağlam yöntem olarak insan haklarına dayalı olandır.

Nitekim kurucusu olduğumuz Avrupa Konseyi’nin kılavuzunda da belirtildiği gibi insan hakları uymak terörle mücadelede şarttır.

Demokrasinin olgunlaşmasının bir gereği olduğu için özgürlük alanlarını genişlettik. Demokrasi, özgürlük ve insan haklarını merkeze alarak adımlar attık.

Güvenlik alanında sivil katkılara açığız. Sosyal bilimler bize sosyal politikalarda tek yönlü, indirgeyici yöntemlerin eksik olduğunu gösterdi. Bu konuda her kesimin desteğini bekliyoruz. Bu destek için çalışmalar yapacağız. Akademik araştırmalara, gazetelere önem verdik, vereceğiz.

Konunun ekonomik, sosyal, kültürel ve diplomatik boyutu var. Terörle mücadele sağlam bir iktidar gerektirir. İktidarımız bu anlamda devletle vatandaşı aracısız buluşturmuştur.

Tüm dünya devletleri teröre karşı işbirliği yolları ararken, Türkiye öncü bir rol oynadı.

YENİ MÜSTEŞARLIK

Bakanlığıma bağlı olarak hizmet verecek olan Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı için gerekli çalışmaları tamamladık. Kısa sürede Meclis komisyonlarında görüşülüp yasalaşmasını diliyorum. Geniş bir mutabakat sağlamak için tüm imkanları kullandık. Hem bakan arkadaşlarım hem de kurum temsilcileri arasında uzun süre görüşüldü, çalışıldı. Ciddi bir insan birikimi kullanılacak. Türkiye’nin mahalli ve bölgesel yapısı doğru tespit edilecek.

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı metotları ve araçlarını sürekli yenileyecek. Analizler bir havuzda toplanılarak bir stratejiye dönüştürülecek. Koordinasyon kavramını bu yeni kuruluşla en başa aldık.

Yeni oluşturulan yapı koordinasyonu sağlayacak, birimlerimizin analizlerini güçlendirmeyi, kısa sürede tepki vermeyi hedefliyor.

Yeni müsteşarlığın görevleri ana hatlarıyla şöyle:

- Terörle mücadelede politikalar ve stratejiler üretmesi
- İstihbaratın koordinasyonu. Ülkemizde bu konuda bir dağınıklık biliniyor
- Gerekli analiz ve çalışmaların yapılması, ilgili kurumlara sunulması
- Kamuoyunun bilgilendirilmesi. Hem insanımızın teröre bulaşmasını önlemek, hem teröre şu veya bu şekilde katılan insanımızı kazanmak için
- Uluslar arası gelişmelerin incelenmesi, değerlendirilmesi, rapor hazırlanması.
- Bütün istihbarat bir birimde toplanacak

Jandarma, Emniyet ve diğer birimlerle ilişkisi koordinasyon şeklindedir. Operasyonel bir faaliyeti olmayacaktır. Kadrosu az ama uzman biriminin fazla olduğu bir yapı olacak. Şu anda bina üzerinde de çalışıyoruz.

Yeni müsteşarlık olarak Başbakanımızın Diyarbakır’da yaptığı son konuşmanın arkasındayız.
Biz ilelebet terörle yaşamayı değil, terörsüz bir hayatı istiyoruz. Güçlü bir siyasi iradeyle bu mümkündür diyoruz. Terör dahil Türkiye’nin meseleleri çözümsüz değildir. İnsan hayatını korumak adına ne gerekiyorsa yapacağız.

 



Bu haber 424 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,321 µs