birbirine güvenmiyor | " /> birbirine güvenmiyor | "/>

En Sıcak Konular

Altaylı: Komutanlar birbirine güvenmiyor

11 Mayıs 2009 12:31 tsi
Altaylı: Komutanlar birbirine güvenmiyor Fatih Altaylı bugünkü köşesinde Ergenekon iddianamesinde yer alan TSK içersindeki darbe tartışmlarına değindi. Ortaya çıkan tabloyu ise bakın nasıl yorumladı...

Fatih Altaylı / Haberturk

Başbakan Erdoğan ve dönemin Genelkurmay Başkanı Özkök'e gönderilen imzasız uyarı mektuplarını yayınlayarak Ergenekon'u başlatan gerçek belgeleri ortaya çıkardık. Şimdi de yine Ergenekon iddianamesinden ilginç bir ayrıntıyı sunuyoruz.
Bu ayrıntıda, Özden Örnek'in günlükleriyle, Şener Eruygur ve Levent Ersöz'de bulunan bazı dokümanların büyük paralellik gösterdiği görülüyor. Ayrıca 2003 yılının Aralık ayında Genelkurmay'da yapılan bir toplantıda ciddi ciddi darbe tartışmaları yapıldığını görüyoruz.
 
ERGENEKON iddianamesinin ek klasörlerinde yer alan, Org. Şener Eruygur ve Levent Ersöz'den ele geçirilen belgeler Örnek'in günlükleriyle birebir örtüşüyor. Örnek'in YAŞ'a hazırlık toplantısında geçtiğini yazdığı konuşmalar, Org. Şener Eruygur'dan ele geçirilen belgelerde de aynı metinle yer alıyor. Komutanların konuşmalarının Ersöz'ün ekibi tarafından toplantı sonrası deşifre edilerek bilgi notu şeklinde dağıtıldığı ve Örnek'in günlüklerine de aynı notlardan aktarıldığı anlaşılıyor. Söz konusu notlarda komutanların AKP'ye yönelik görüşlerini dinleyen Genelkurmay Başkanı Özkök, muhtıra vermeyi düşünmediğini belirterek toplantıyı bitiriyor.

Örnek'in günlüklerinde "AKP hükümetine karşı, bu hükümeti demokratik kurallar içerisinde zayıflatmak için neler yapılması gerekiyorsa hepsi düşünülmüş ve uygulamaya geçmişler. Hayranlıkla dinledim. Alınacak tedbirler içerisinde afiş asmaktan gazetelerde ilanlar vermeye kadar değişen birçok hal tarzları vardı. Bu çalışmaya 'Cumhuriyet Platformu' ismini vermişler" diyerek bahsettiği Cumhuriyetçi Çalışma Grubu'nun Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda yaptığı sunum da Levent Ersöz'den ele geçirilen belgeler arasında.

Sunumda, Jandarma Genel Komutanı'nın emri doğrultusunda kurulduğu ve bizzat kendisi tarafından denetlendiği belirtilen Cumhuriyetçi Çalışma Grubu'nun kuruluş gerekçeleri şöyle açıklanıyor:

Yıkıcı, bölücü ve irticai unsurlara karşı toplumsal refleksi harekete geçirmek,
dezenformasyonla mücadele etmek, özel istihbarat bilgilerini üretmek, kullanmak ve arşivlemek, kurum kimliği altında yapılması mahzurlu olan ve fakat yapılması gereken eylem ve faaliyetleri organize etmek!

Yasal dayanağı olmayan bu kuruluşun Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda yaptığı sunum ve devam eden bölümlerde sivillerle yapılan toplantı notlarıyla netleşen tablo; askerin sivili kullanarak, askeri planlamayla, Cumhuriyetçi çalışma grubu öncülüğünde ve organizasyonuyla hükümeti zayıflatmak amaçlı bir dizi legal ve illegal eylemler planladığı..

Bütün bu bilgiler ortaya dökülünce haklı olarak Böyle bir soru çıkıyor: Bu toplantı yapıldı mı? Ersöz böyle bir sunum yaptı mı? Adı geçen komutanlar kendilerine atfedilen bu konuşmaları kabul ediyor mu? Önceki gün yayınladığımız mektuplarda iddia edildiği gibi, Danıştay saldırısından Hrant Dink cinayetine uzanan eylemlerle bu girişimler arasında örgütsel bağlantı olduğu somut olarak delillendirilirse, Ergenekon Davası demokrasiye karşı yöneltilmiş girişimlere karşı sivil dönemde sivil yargı tarafından açılmış en önemli dava haline gelecek.

ÖZKÖK KARŞI ÇIKMASAYDI DARBE OLACAK MIYDI?

Belgelere dayalı bu süreç dikkatle incelendiğinde anlaşılan, askerin darbe planını eyleme dönüştürememesinin ana nedeni Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök. Darbe yanlısı komutanlar, muhtıra vermeye bile karşı çıkan Özkök’ün kendilerine karşı hükümetle işbirliği içine girebileceğinden endişe ediyorlar.

Aslında komutanların birbirlerine bile güvenmedikleri de anlaşılıyor. Kariyer hesapları (Büyükanıt’ın o dönem darbe olsa Genelkurmay Başkanı olamayacağı vb.) gibi kaygılar da devreye girince “Birşeyler yapmak lazım, geç kaldık” gibi konuşmalar yapan komutanlar hiçbir şey yapamadan doğal
süreç içerisinde eleniyor. Görev süreleri doluyor, emekli oluyorlar vs. Ama onları elemek için yapılan herhangi bir eylem de yok.

Ve emekli olmalarının ardından da ortalık süt liman oluyor. Tabii bir de sürekli olarak ikinci sınıf akademisyenler, ikinci sınıf bürokratlar, ikinci sınıf
siyasetçiler, ikinci sınıf gazeteciler gibi sivil kesim tarafından dolduruşa getirilmişler; ‘siz bir Bey yapmazsanız kim yapacak?’ şeklinde.

ÖNEMLİ NOT: Sarıkız, Ayışığı ve Kadife Eldiven planları, grafikler olarak 2. iddianamenin ekindeki 176’ıncı klasörün 121’inci sayfasından başlayan power point sunumlarda var. Burada kod isimlerle Özkök- Yetim, Erdoğan-Gemi Kaptanı vs adlandırılarak eylem planları grafikle anlatılmış.

HABERTÜRK SORUYOR: KOMUTANLAR KENDİLERİNE ATFEDİLEN BU KONUŞMALARI KABUL EDİYORMU?


ŞÜKRÜ SARIIŞIK MGK Genel Sekreteri
Bizim çok fazla zamanımız kalmadı. Onların icraatlarının demokrasi ile önlenmesi mümkün değil. Alternatif lazım. Kamuoyunun bizden beklentisi var. Çoğunluğun hakkını gasp ediyorlar. Erbakan kararı onları rahatlatmıştır. (Bugün Yargıtay Necmettin Erbakan’ın sahtecilik suçundan
verilmiş olan iki buçuk yıla yakın hapis cezasını onadı.)

İLKER BAŞBUĞ II.Başkan
Tablo kötü ama umutsuz olmaya gerek yok. Mart ayındaki seçimler önemli. Stratejimizin büyük kısmı yerel seçimlerden önce yapılmalı. Aksi halde işimiz zorlaşacaktır. Eylem planımızın tek zorluğu acaba toplum bu konuyu ne kadar biliyor? En önemli nokta bu. Acaba ne kadar insan bu durumun bu kadar vahim olduğunun farkında? Halkın desteğini almaksızın bir eylem planı yapmak önemli değil. Durum tespitini kamuoyuna nasıl yansıtacağız? Çeşitli kişiler ile görüşüyoruz. Ama adamlarımızı iyi seçmeliyiz. Halk daha hazır değil.

İBRAHİM FIRTINA Hava Kuvvetleri Kom.
Eylem planın amacı anayasayı korumaktır. Takdimde TSK’nin eylem planını tek başına yapamayacağını belirtmek bir zafiyettir. Bu cümleler kayıtlardan çıkarılmalıdır. Cumhurbaşkanı ile müşterek hareket edip parlamento Cumhurbaşkanı tarafından feshedilmelidir. Yeniden anayasa yapılmalı ve bu anayasaya kendini koruyacak her türlü imkan konulmalıdır. Ayrıca ABD, Fransız anayasalarında da benzer maddeler var. Bu hükümetle olmaz. Hukuki şartlar müsaittir. Gereken yapılmalıdır. Cumhurbaşkanı’nın yetkileri vardır.

AYTAÇ YALMAN Kara Kuvvetleri Kom.
Söylenecekler söylendi. Kendimi suçlu hissediyorum (Genelkurmay Başkanı bu söz üzerine ‘neden kendini yalnız sorumlu hissediyordun’ diye sordu) Yalnız kendim değil siz de benim kadar sorumlusunuz. Buradaki diğer arkadaşların sorumluluğu bizden sonra gelir. Zamanı boşuna geçirdik. Benim önerim hemen ve gecikmesiz eylem planına başlamak. Seçimden önce muhtıra vermeliyiz.

HİLMİ ÖZKÖK Genelkurmay Başkanı
Teşekkür ederim herkesin aynı- fikirde olması güzel. Ben yüzde 80’i ile aynı fikirdeyim. Ama katılmadığım noktalar var. Açık konuştuğunuz için hepinize teşekkür ederim. Muhtıra vermeye niyetim yok. Bu hükümet gitmelidir. Demokratik yollardan bu işi halledeceğiz... (Bu toplantı bence tarihi bir toplantıydı. Genelkurmay Başkanı’na onunla aynı fikirde olmadığımız mesajı verildi. O da yalnız kaldığını anladı. Görüntüye rağmen direnmekte devam ediyor. Ama artık çok geç. Zira böyle bir toplantı yapmakla kendisi de geri dönemeyecek bir yola girdi.)

ÖZDEN ÖRNEK Deniz Kuvvetleri Kom.
Takdimde yapılan durum tespiti dışında ben de bir durum tespiti yaptım, Burada bulunan herkes aynı fikirde. Bu bence en önemli konuydu, TSK zaman ile zemin kaybetmektedir... Ilımlı İslam diye bir şey Türkiye için mevzuubahis değildir. Sakınmamız gereken en önemli konu bundan sonra aleyhimizde dinsizler propagandasının yapılmasıdır. Böyle bir tutum ile karşılaşırsak süratle ve kararlı bir şekilde cevap vermeliyiz. AKP’nin attığı her adıma aynı şiddette ama çok kararlı olarak cevap vermeliyiz. Ben bunların bölüneceğine inanmıyorum ve bundan sonraki seçimi de kazanacaklardır. O zaman geç olacaktır.

ŞENER ERUYGUR Jandarma Genel Kom.
Söylenecekler söylendi. Sadece bir iki konu ilave etmek istiyorum. Her şey elden gidiyor. Örneğin Emniyet teşkilatı Jandarma ile yarışıyor ve onu kötüleyerek yükselmeye çalışıyor Ayrıca WEB sayfası açmışlar ve başbakanı destekliyorlar. Suriyeli aracılar son olayda emniyete daha sıcak ve yakın davrandılar. Bizden bilgi saklıyorlar.

KOMUTANLAR DARBE PLANI İLE İLGİLİ GÖRÜŞLERİNİ AÇIKLIYOR

HURŞİT TOLON:
Bu iktidar ne olduğunu ortaya koydu. Ancak takiyeye başvuruyor Arkasında ABD, AB var. Bunlar Ortadoğu’yu 1915’te yaptıkları gibi şekillendirmek istiyorlar. Bu hükümetten öncelikli tehdit bölücülük, sonra irticadır. İrtica bunların devlet yapısı içersindeki kinin ifadesidir Seçimden önce ikaz
etmezsem önümüze aşamayacağımız bir engel çıkacaktır. Halk bize sırtını çevirmez. Bu iktidarın alternatifi var mı? Şu anda yok gibi görünüyor. Muhalefete bu konu anlatılmalıdır.

YENER KARAHANOĞLU
Pozitif eylem için neredeyiz. Acaba geç mi kalıyoruz? İcraatlarının izlenerek sonuçlarına göre karar vereceksek, geç kalabiliriz. Onlar nasıl tam demokrasiyi kullanıyorlarsa biz de onlara tam demokrasi ile mukabele etmeliyiz. Yani azınlık olarak çoğunluğa hükmedemeyeceklerini anlatmalıyız. Bir yol olarak AKP dışındaki tüm partiler bir cephede birleştirilmelidirler. Kadrolaşma benim olduğum bölgede % 90 oranında gerçekleşmiştir. Daha başka kadrolaşma beklemeye gerek yoktur.

FARUK CÖMERT
AKP yerel seçimleri kazanırsa TSK’ne karşı daha da küstahlaşabilir. Bu hükümet amacına ulaşabilmek için batıya daha fazla taviz verebilir, dolayısı ile haklarımızı da kaybedebiliriz.

ORHAN YÖNEY
AKP’nin iktidar olmasına rağmen muktedir olamadığı halka gösterilmelidir. Bu
yönde eylemler yapılmalıdır. Zaman geçtikçe karşımızdaki kitle büyümekledir.
Bunlar kadrolaştıkça genişliyorlar. Dolayısı ile zaman lehimize çalışmıyor. Bu nedenle ileride bir eylem yapmaya gidersek, alacağımız tedbirler çok sancılı olabilir. Eylemlerimiz Aralık 2004 dönemine kalmamalıdır. Yargı bitmiştir, yargıdan medet ummamalıyız... Doğal müttefiklerimiz, üniversiteler ve sendikalar bizlerden işaret beklemektedir... Emniyete çok güveniyorlar ve bizim karşımızda onları seçenek olarak görüyorlar. Memurları iki kategoriye ayırmışlar. Alnı secdeye değenler ve alnı secdeye değmeyenler... AKP’ye gücümüzü göstermek zorundayız. Bizi hafife alıyorlar.

YAŞAR BÜYÜKANIT
Vahim bir tablo. Yeni model bir Türkiye yaratmaya çalışmaktadırlar. Başbakan
Recep Tayyip Erdoğan, ABD’ne gittiğinde Fethullah Gülen ile buluştular. Ak ismi bilinerek ve kasıtlı olarak Bediüzzaman’ın yazılarından alınmıştır. ABD, AB ve Türkiye’yi manipüle etmektedir. Direnmenin başladığı yerde ekonomi bir silah olarak kullanılmaktadır Pozitif davranmalıyız. Acaba zamanı mı geçti. Bence geçti... Eylem planında tedbirleri sıralamak kolay ama uygulanabilir olmalıdırlar. Kamuoyu desteği için en önemli kaldıraç basın yayındır. Bunu
kullanmalıyız.

FETHİ TUNCEL
Takdimde belirtilen hassas taraflarından hiçbirini istismar edemeyiz. Karşılarına bir siyasi alternatif çıkaramayız. Basının desteğini almalıyız. Eylem planını bir an önce tespit ederek icraata geçmeliyiz.

FEVZİ TÜRKERİ
Devletin bütünlüğü tehlikededir. Bu takdimi seçimden sonra Başbakanʼa anlatmanın bir yararı yok. Ülkemiz süratle bölünmeye gitmektedir. Şimdiden tedbir alınmalıdır. Basın, TÜSİAD, sermaye sahiplerini toplayıp bu iktidarın
yaptıklarını anlatalım. Eylem planında çok zorluklarla karşılaşacağız. Toplum iktidarın yaptıklarına pembe gözlüklerle bakmaktadır. Yerel seçimlerden önce başbakana bu işlerin böyle gitmeyeceğini anlatalım.

OKTAR ATAMAN:
Kötü bir tablo. Doğu ve Güneydoğu’da bölücülük ve irtica iç içe beraberce hareket ediyor. Bu iktidar güvenliğimize ve anayasamıza bir tehdittir. Bertaraf etmek için her şey yapılmaktadır. Kamuoyunun kazanılması gerekir. Medya patronları önemli. Bu kişilerle birebir konuşularak tarafımıza kazanılmalıdırlar. Eylem planını süratle geliştirerek icraata koymalıyız.

Levent Ersöz böyle bir sunum yaptı mı?

CUMHURİYETÇİ Çalışma Grubu adına Levent Ersöz’ün darbe toplantısında yaptığı sunum: Sunumda kamuoyu oluşturmak amacıyla basın mensuplarının
kullanılması gerektiği, seminer, konser vs. gibi organizasyonların yapıldığı, afiş çalışmaları, SMS ve mail gönderimi gibi faaliyetlerin yanı sıra doğrudan siyasi ortamı şekillendirme amaçlı taktik ve tavsiyeler de yer alıyor. AKP’nin zayıflatılması maksadıyla merkez sağda alternatif bir partinin desteklenmesi, AKP ve DEHAP’a karşı seçim ittifakı yapılması, suni gerilim oluşturularak
AKP’nin parçalanması gibi öneriler sunumda açıkça beyan ediliyor. Vakit Gazetesi’ne karşı yapılacaklar bölümü de hayli ilginç:

LEGAL FAALİYETLER
Her gün Adli Müşavirlikçe gazete taranarak suç unsuru tespit edilen haber ve yorumların İst. Ynt. Şb. Md.lüğüne bildirilmesi,
 Tespit edilen suç unsurları doğrultusunda ilgili kişi, kurum ve STK’ların uyarılması ve dava açmalarına öncülük edilmesi, gazetenin çalışamaz hale getirilmesi,
 Gazetenin MİT ve İngiliz istihbaratı tarafından kullanıldığı yönünde teyide muhtaç bilgiler alınmış olup, gazete yönetiminin ve yazarlarının arkasında kimlerin olduğunun tespit edilmesi,
 Bunların özel yaşamlarının ve ilişkilerinin teknik takibe alınması,
 Kamu yöneticileri ve siyasetçilerle ilişkilerinin tespit edilerek deşifre edilmesi,
 Vergi, mali durum, ahlaki durum ve diğer ticari faaliyet ve ilişkileri takibe alınarak, elde edilen bilgilerin kamuoyuna sızdırılması,

İLLEGAL FAALİYETLER:
 Gazete dağıtım sistemi ve şirketi takibe alınarak, dağıtım araçlarına yönelik eylem yapılması,
 Gazetenin baskıya girdiği saatlerde, binanın elektrik, gaz, yangın güvenliği gibi alanlarına yönelik saldırı ve sabotajlarda bulunulması,
 Adam kaçırma, tehdit, darp gibi yollara başvurulması uygulanabilir...

“SUNİ GERİLİMLE AKP PARÇALANMALI”
Seçim öncesi TBMM’nin şekillendirilmesi başlıklı bölümde AKP’nin kopmalarla parçalanmasının gereğinin altı çizilen raporda, bazı milletvekillerinin kriz durumunda partiden kopabileceği ve bu maksada yönelik krizin, suni bir gerilimle kontrollü biçimde tırmandırılabileceği yazıyor.
Suni kriz için kullanılacak temalar şu şekilde belirlenmiş:
 Bartholomeos, Ruhban Okulu, Fon’un Hüseyin Çelik tarafından kullanılması. AKP’nin gayri İslami ve gayri milli uygulamaları var!
 Bld. projelerinin sahibi 6 kişilik komite
 R.T’nin Aldros görüşmesi
 Zaman ve Radikal gazetelerinin arkasındaki Ermeni desteği
 Gürtuna, Gökçek ve Altınok’un AKP’den koparılması
 Uzan Grubu operasyonu, BDDK Başkanı’nın istifası
 Gerilimin TSK öncülüğünde, AKP’nin tabanını da rahatsız eden uygulamalarından istifade edilerek yaratılabileceği. Gerilimin konusu olarak laiklik ve dinsel temelli argümanlar yerine; kamu yönetimi yasa tasarısı, Irak, Kıbrıs, Yunanistan ve Ermenistan politikalarındaki gayri milli yaklaşımlar ve Uzan Grubu- ’na yönelik tutumdaki sapmaların kullanılmasının daha maksada matuf olacağı değerlendirilmektedir.

Örnek’in günlüğünden
EYLEM PLANININ ADI: SARIKIZ

6 Aralık 2003
Org. Eruygur’un isteği üzerine jandarma sosyal tesislerine gittik. KKKomutanı ve JanGenk çarşamba günkü toplantıdan sonra çok rahatsız olmuşlar ve bu arada Kuran kursları ile ilgili yönetmelik düzeltmesi yayınlanınca hepimiz de rahatsız olduk. Bilhassa bütçe komisyonunda bir AKP milletvekili tekkelerin açılmasını isteyince hepimiz çok rahatsız olduk. Toplandık.

AY (Aytaç Yalman): Ben bu işten çok rahatsız oldum ve kendime göre şöyle bir plan yaptım. Cumhurbaşkanı’nın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmelerini bekleyip eğer ocak ayı içinde bir hareket olmazsa istifa edeceğim... Hepimiz buna itiraz ettik.
Ş.E. (Şener Eruygur): Buna gerek yok. Daha yapacağımız çok şey var.

AY’ın bazı rahatsızlıkları vardı. Kendini rahatlatmadan takıntıdan kurtulamayacaktı. Bu nedenle de pazar günü tüm Or’ları kahvaltıya davet etmişti. Buna neden Or’lardan birinin vermiş olduğu bir cevaptı. Hepimiz AY’ın istifa etmesini kabul etmedik. Ve kendimize göre bir eylem planı
yapmaya karar verdik: Önce basını ele geçirmeye çalışacaktık. Bu nedenle ben M.Ö.’ı davet edecektim. Sonra rektörler ile temas edip öğrencileri sokağa dökecektik. Sendikalar ile aynı şekilde hareket edecektik. Sokaklara afiş astıracaktık. Dernekler ile temas edip onları da hükümet
aleyhine teşvik edecektik. Bütün bu olayları yurt çapında yapacaktık.
Yukarıdakiler SARIKIZ olarak anılacaktı. Ayrıca bana ALABANDA isimli bir
proje verdiler. Onun hazırlığını yapacaktım.

12 Aralık 2003
Akşam grubumuz ile bir araya geldik. AY bugün Genelkurmay Başkanı ile görüşmüş ve mesleki konulardan sonra ulusal konuları konuşmuşlar. AY’ın söyledikleri özetle: 1. Rahat olun. Bizler gayet iyi anlaşıyoruz ve bir bütünüz. Sizin de bize katılmanız lazım. Geçen seneyi hatırlarsanız ne kadar iyi bir konumda olduğumuzu anlarsınız. Bu akşam yemek yiyeceğiz isterseniz gelin siz de bizimle beraber olun...

2. Bu adamların yaptıkları artık tartışılmaz bir şekilde meydanda. 3. Ordu komutanlarının tepkisini gördünüz. Herkes daha fazla etkin olmamızı istiyor. 4. Gerekirse bunlara seçimlerden önce bir muhtıra verelim. Sonra hepimiz SARIKIZ kapsamında yaptıklarımızı anlattık. Ben de İstanbul’da M.Ö. ile yaptığım konuşmayı ve gazetecilerin bu konuya ne kadar önem vermeleri
gerektiği konusunda kendisine verdiğim mesajı, Rahmi Koç ile olan görüşmemizin özetini, Orhan Karabulut’a AD (Aydın Doğan) ile olan görüşmemizi anlattım ve 18 Aralık’ta M.Ö. ile görüşmeye karar verdik.

CÇG İLE YIPRATMA
19 Aralık 2003
Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanı general yaptıkları faaliyetler ile ilgili olarak sadece bana özel bir brifing verdiler. AKP hükümetine karşı, bu hükümeti demokratik kurallar içerisinde zayıflatmak için neler yapılması gerekiyorsa hepsi düşünülmüş ve uygulamaya geçmişler. Hayranlıkla dinledim. Kendilerine birkaç konuda görüşlerimi söyledim. Alınacak tedbirler içersinde afiş asmaktan gazetelerde ilanlar vermeye kadar değişen bir çok hal tarzları vardı. Bu çalışmaya “Cumhuriyet Platformu” ismini vermişler.



Bu haber 774 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,923 µs