önemli açıklamalar | " /> önemli açıklamalar | "/>

En Sıcak Konular

İçişleri Bakanı'ndan önemli açıklamalar

11 Mayıs 2009 11:53 tsi
İçişleri Bakanı'ndan önemli açıklamalar      
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, terörle mücadele konusunda koordinasyonu sağlayacak müsteşarlığın kuruluşuna ilişkin bakanlıkta basın toplantısı düzenledi. İşte Atalay'ın açıklamasından satırbaşları:

- Güvenlik özgürlük dengesi ve bunun teminat altına alınması bütün güvenlik çalışmalarının en temel önceliğidir.

- Hak ve özgürlükler ancak düzenin sağlandığı bir ortamda korunabilir. Tüm dünyada barış ve güvenliği tehdit eden en önemli unsur terör belasıdır. Terör sadece güvenliği değil her birimizin hak ve özgürlüklerini hedef almaktadır.

- En sağlıklı yöntem insan haklarına dayalı yöntemlerdir. Hükümetimiz geliştirdiği sosyal politikalar sayesinde teröre kalıcı çözümler bulmak için köklü adımlar atmıştır. 

- Demokrasinin olgunlaşmasına inandığımız için özgürlük anlayışını genişlettik. Güvenlik sektörünün gelişimini ancak denetimin şeffaflığın ve hukukun yerleşmesiyle mümkün olduğuna inanıyoruz.

- Burada bakanlığımızda ve güvenlik birimimizde bu yönde çalışmalar en önemli önceliğimizdir.

- Aynı derecede önem arz eden diğer bir konu, güvenliğin tüm yönlerini bir bütün halinde ele alınmasıdır. Zaten sosyal bilimler bize, sosyal politikalarda tek boyutlu yaklaşımların her zaman eksik ve başarısız kaldığını göstermektedir.

ÇOK ŞEHİT VERDİK

- Türkiye yaşadığı acı tecrübeler sonucu terörle mücadele sonucu, gerçekten büyük kayıplar vermiştir. Yıllardır bu yürütülmektedir. Çok şehit verdik, çok can kaybettik.

- Terörizmle mücadele ise çok daha geniş kapsamlı olarak ele aldık. Terörle mücadele çok boyutlu bir çaba gerektiriyor. Ama en önemlisi yönetimin sağlam iradeli olmasını gerektiriyor.

- Biz AKP hükümetleri olarak bu anlayışımızın gereklerini hayata geçirmek konusunda ciddi adımlar atmış bir iktidarız. Hükümetimiz bu bağlamda ve bakanlığımız, iç güvenliği bir bütün olarak değerlendirmektedir.

- Bütün dünya devletleri teröre karşı işbirliği yolları ararken, Türkiye öncü bir yol oynarken, Türkiye’nin açılımları dünya önünde olurken, Türkiye’nin huzurunu kaçırmaya kimsenin hakkı yoktur. Bir tek vatandaşımızın en ufak acısını bile yüreğimizde hissediyoruz.

- Sayın Başbakanımızın da defalarca ifade ettiği gibi demokrasiyle birlikte büyüyeceğiz. Konuşmak isteyen konuşur, örgütlenmek isteyen örgütlenir ancak hiçbir zaman şiddet olamaz. Bütün vatandaşlarımız eşit hak ve hürriyetlere sahiptir. Demokrasi dairesi geniş, siyasi kanallar açıktır. Bu dairede herkesin kendini ifade etme hak ve imkanı var.

- Biz bir çok konuda imkansız denilen işleri başardık, önemli adımlar attık. Biz huzur ve istikrarımıza hep birlikte sahip çıkacağız.

TERÖRİSTLE VATANDAŞI KARIŞTIRMIYORUZ

- Biz bütün sorunlarımız için çarenin daha çok yatırım üretim olduğuna vurgu yaptık. Terörle mücadele olmazsa olmaz ilkemiz, teröristle vatandaşın birbiriyle karıştırılmaması olmuştur. Vatandaşımızın güvenini kazandık.

- Bu anlayışımızın doğal sonucudur ki AKP Türkiye’nin her bölgesinde vardır ve birinci partidir. Devlet millet kaynaşmasını en iyi seviyeye çıkardık ve bunu geliştireceğiz.

- Güvenlik alanında bütün komşularımızla güvenlik anlaşmaları imzaladık. Türkiye bölgesinde terörle mücadelede de öncü ülkelerden biri oldu.

- Türkiye – Irak – ABD işbirliği ile üçlü mekanizma sistemi geçtiğimiz Kasım ayında tekrar başlatılmıştır.

OLUŞTURULACAK YENİ YAPI

- Bakanlığıma bağlı olarak hizmet verecek olan Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı’ndan bahsetmek istiyorum.

Kanun tasarısı Bakanlar Kurulu tarafından imzalanmış ve TBMM’ye gönderilmiştir.

Çerçevesi sınırları görevleri ayrıntılı bir şekilde görüşüldü.

- Toplumumuzun farklı kesimlerinin değişen güvenlik sorunlarını anlamaya gayret gösteren bir anlayışı tespit etmek için çalışacağız. Bu sorunların toplumsal ve küresel nedenleri de incelenecektir.

- Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı önleyici çalışmalara ek olarak, metotlarını ve araçlarını sürekli tahlil eden bir yaklaşımı tesis etme sürecindeyiz.

- Zaman ve emek kaybının engellemenin birinci şartının birimimizin tahminlerini değerlendirmek olduğuna da inanıyoruz.

- Yeni teşkilatımız bunları amaçlamaktadır. Yeni oluşturulan yapı koordinasyonu sağlayacak, tehditlere tepki verme sürelerini kısaltmayı hedeflemekteyiz.

- İstihbaratın koordinasyonu diğer önemli bir alandır. Ülkemizde bu konuda bir dağınıklık olduğu bilinmektedir. Bu bir yasayla bir çerçeveye oturtulmaktadır.

- Bu yeni kuruluşta biz gerçekten analizi çok önemli görüyoruz. İleri analizler, hem yurt içi hem yurt dışı. Daha iyi anlayan daha iyi değerlendiren ve insani ve sosyal yönü ağırlıklı yeni stratejiler konusunda uzman bir kurum olmasını en başa alıyoruz.

- Kamuoyunun bilgilendirilmesi ve halkla ilişkinin sağlanması. Hem insanımızın teröre bulaşmasını önlemeyi hedefliyoruz.

- Terörle mücadele de etkili ve hızlı karar almak sadece operasyonel değil, stratejik olarak da önemlidir. Burası, politika belirleyecek. Karar vericilerin önüne alternatifler sunacak ve tabi daha az bürokratik bir yapılanmayı hedef aldık.

- Ayrıca illerimizde de bir birimi kanunla sağlıyoruz. Uzman kişilerden yeterli biçimde yararlanmak amacıyla, sözleşmeli olarak personel çalıştırılması mümkün hale gelmiştir. Yani birikimi olan herkesten faydalanılabilecektir.

- İsmi ne olursa olsun, önümüzde sorun var ve bu konu Türkiye’nin tabi önemli bir sorunudur ve bu sorunun çözümü için konjonktür iç ve dış etkenler her zaman kinden daha müsaittir. Şu anda bu konuda yapılacak çalışmalar destek görmektedir. Devletimiz de tek vücuttur.

BAŞBAKAN'IN 2005'TEKİ DİYARBAKIR KONUŞMASININ ARKASINDAYIZ

- Zaten yürüyen ciddi çalışmalar vardır ve biz açıkça ifade ediyorum hükümet olarak bakanlık olarak ve bu yeni müsteşarlığın görevlileri olarak, Başbakan’ımızın 2005 Ağustos ayında Diyarbakır’da yaptığı konuşmanın arkasındayız ve bu konuda biz istiyoruz ki hiç kimse teröre bulaşmasın. Terör yüzünden hayatını kaybetmesin. Biz terörsüz bir hayatı istiyoruz ve güçlü bir siyasi iradeyle bu mümkündür diyoruz. Herkes bilmelidir ki terör dahil Türkiye’nin meseleleri çözümsüz değildir.

- Biz diyoruz ki insan hayatını korumak adına ne gerekiyorsa onu yapacağız.

 hurriyet



Bu haber 462 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,275 µs