En Sıcak Konular

Dolardaki düşüş devam edecek

11 Mayıs 2009 10:53 tsi
Dolar/TL'de parite ve dış borsalara bağlı aşağı yönlü seyrin devamı bekleniyor .

Stres testi sonuçlarının açıklanmasının ardından bankacılık sektörünün ve ekonominin en kötü günlerinin geride kaldığına ilişkin beklentilerle yükselen yurtdışı borsaların yanı sıra euro-dolar paritesindeki yukarı yönlü hareketin etkisiyle 1.5400 seviyesinin altına gerileyen dolar/TL'de aşağı yönlü hareketin devamı bekleniyor.

Yerli bir bankanın döviz masası yetkilisi, "Dolar/TL 1.5370'e kadar gevşedi. Bunda en önemli etken yurtdışı borsaların toparlanması, özellik S&P ve Dow'un ralli yapması. Ayrıca euro-dolar paritesi de son yedi haftanın en yüksek seviyelerinde bulunuyor. Risk iştahı geri dönmüş durumda" dedi ve ekledi:

"Açılışımız dolar/TL'de 1.5400 seviyelerinde. Euro/dolar paritesindeki yukarı yönlü hareket devam ederse ve borsalarda herhangi bir bozulma olmazsa dolar/TL'deki aşağı yönlü seyir devam edecek gibi görünüyor."

Bankalararası piyasanın Cuma günkü spot kapanışında 1.5470/1.5545 lira olan en iyi dolar alış ve satış kotasyonları bugün saat 0837 itibariyle ilk işlemlerde 1.5390/1.5440 seviyesindeydi.

İstanbul serbest piyasada da dolar 1.5440, euro 2.1000 liradan haftaya başladı. Kapalıçarşı'da 1.5380 liradan alınan dolar 1.5440 liradan satılıyor. 2.0950 liradan alınan euro'nun satış fiyatı ise 2.1000 lira olarak belirlendi.

Serbest piyasada cuma günü kapanışta doların satış fiyatı 1.5520 lira, euro'nun satış fiyatı ise 2.0920 lira olmuştu.

BORSA YÜKSELİŞLE AÇILDI

İMKB Bileşik Endeksi birinci seansta, cuma günü ikinci seans kapanışına göre 217,98 puan artarak 33.023,70 puan seviyesinde açıldı. Hisse senetleri bu seviyede yüzde 0,66 değer kazandı.

ABD borsaları, Cuma günü büyük bankalara uygulanan stres testi sonuçları ve beklentilerin altında gelen istihdam kayıplarının ardından bankacılık sektörü ve ekonomi için en kötünün geride kaldığı beklentisiyle yükseldi.

Asya borsaları ise yükselişe bugün de devam ederken, euro gibi nispeten daha riskli varlıklar değer kazanımlarını korudular. Ancak şirketlerin açıkladıkları zayıf çeyrek dönem sonuçları ve global ekonomide herhangi bir toparlanmanın kademeli olacağı görüşü borsalardaki yükselişin sınırlı olabileceği yönünde işaretler veriyor.

sabah



Bu haber 610 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,705 µs