En Sıcak Konular

Pelin Batu'dan canlı yayında şok sözler

11 Mayıs 2009 09:46 tsi
Pelin Batu'nun sözde Ermeni soykırımıyla ilgili şok sözleri... Canlı yayında sert tepki geldi...

Pelin Batu, ekranda Ermeni Tehcirini, 'soykırım' olarak ifade edince Murat Bardakçı'dan uyarı aldı, Erhan Afyoncu ise ağır sözler söyledi. Batu ise kendisini bakın hangi sözlerle savundu!

Habertürk'te ekrana gelen Tarihin Arka Odası programında Pelin Batu'nun Ermeni Tehciri konusundaki ifadeleri sırasında bunu bir 'soykırım' olarak gördüğüne yorulabilecek sözleri dikkat çekti.

Ermenistan'a giderek orada din adamları ve akademisyenlerle görüştüğünü söyleyen Pelin Batu, "Onların günlük gazetelerinde ve haberlerinde her zaman Türkiye ile ilgili bir şey var" dedi.

Programda 'Ermeni soykırımı' ifadesini bir kaç kez kullanan Pelin Batu'ya tepki, Murat Bardakçı'dan geldi. Bardakçı, "Soykırım iddiaları diyoruz biz ona" ifadesini kullandı.

AFYONCU'DAN AĞIR SÖZLER

Tarihci Doç. Dr. Erhan Afyoncu'nun, Ermeni tehciri konusundaki görüşlerine pek sıcak bakmadığını söyleyen Pelin Batu'ya yönelik sözleri oldukça dikkat çekiciydi.

Batu'nun Ermenistan'daki seyahatinde gördüğü yakın ilgiyi yorumlayan Afyoncu, "Yani Ermenilerle buluştunuz. Başpiskopos Pelin Batu" dedi.

Pelin Batu'nun Ermenistan'da kendisine çok sıcak ilgi gösterildiğini, sokakta kendisine kötü bir davranış sergilenmediğini anlatmasının ardından Murat Bardakçı, "Bence bu sizin güzelliğinizden. O sizin hoşluğunuzdan" ifadesini kullandı. Erhan Afyoncu'nun sözleri ise bir hayli sert idi:

"Hayır, bir de siz orada meşhur olmuşsunuz. Ermeni tezlerini Türkiye'de savunuyor diye."

Pelin Batu, "Ben Ermeni tezlerini Türkiye'de savunmuyorum" diyerek, kendisinin olayların ne büyük bir trajedi olduğunun altını çizdiğini, söylediklerinin Ermeni tezi olmadığını anlattı.

PELİN'E İZLEYİCİLERDEN TEPKİ

Ekran başında programı izleyenler gönderdikleri e-postalarda Pelin Batu'ya yönelik tehdit içerikli mesajlar atarken, Murat Bardakçı, bunların suç olduğunu ve gerekirse işleme konulmasını sağlayacağını ifade etti.

Seyirciler gönderdikleri mesajlarda Pelin Batu'nun boynundaki 'nar'ın Ermeni simgesi olduğunu belirtirken, Pelin Batu, bunu Ermenistan'dan aldığını söyledi. Batu, "Nar benim dünyada en sevdiğim meyvedir. Estetik olarak çok güzeldir. Bunu görür görmez bayıldım zaten" diye konuştu.

Bazı izleyiciler ise gönderdikleri mesajlarda Pelin Batu'nun 'nar'ını protesto etti. Batu, "Ne ayıp ya, burada deminden beri arkadaşlıktan, dostluktan, normalleşme sürecinden bahsediyoruz, insanlar bir nara takmışlar. Ne kadar ayıp ediyorlar. Gerçekten yazıklar olsun" dedi.

PELİN BATU ERMENİLER'DEN MEMNUN

Pelin Batu, oradaki görüşmelerinde akademisyenlerin ileriye bakmak gerektiği yönündeki düşüncelerini anlattı. Batu, "Bizim karşımızda oturan Ermeni akademisyenler, Erivanlı diplomatlar vesaire... Onların yaklaşımı benim için çok umut vericiydi. Çünkü onlar da bizim gibi 'ileriye bakalım, güzel şeyler birlikte yapalım' diyorlar" şeklinde konuştu.

"ERMENİ DÜŞMANLIĞI YAPACAK DEĞİLİM"

Murat Bardakçı, Asala terör örgütünün Türk diplomatları öldürmesine yönelik tepkisizliğe değinince Pelin Batu, "Ben bunu yaşamadım mı? Ben bir yaşından itibaren babam ölecek diye korkan bir insandım. Ben okula giderken zırhlı araba ile gidiyordum ve o kapıyı kendim açamıyordum bile. Benim babamın en yakın arkadaşları öldürüldü. Ben, babamın en yakın arkadaşları Asala tarafından öldürüldü diye Ermeni düşmanlığı yapacak değilim" ifadelerini kullandı.

"ERMENİSTAN'DA YAŞATMAZLAR"

Murat Bardakçı, Türkiye'de bir çok kişinin Ermeni tezlerini savunabildiğini ve bunu ifade edebildiğini belirterek, "Bugün Türkiye'de Ermeni tezlerini destekleyen grubun tam tersi Ermenistan'da Türk tezlerini desteklese yaşatmazlar. Biraz realist olmamız lazım, gerçekçi olalım" dedi.

Televizyon gazetesi

 

 



Bu haber 834 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,387 µs