Putin'den en güçlü sinyal: 2012'de... | " /> Putin'den en güçlü sinyal: 2012'de... | "/>

En Sıcak Konular

Putin'den en güçlü sinyal: 2012'de...

11 Mayıs 2009 09:02 tsi
Putin'den en güçlü sinyal: 2012'de...
Putin, Japonya'ya gerçekleştireceği ziyaret öncesi Japon basınına verdiği röportajda 2012'de yeniden Kremlin'e dönebileceğinin en güçlü sinyalini verdi.

Konu ile ilgili bugüne kadar değerlendirme yapmaktan kaçınan Putin, Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev'in süresinin dolmasının ardından kimin göreve geleceği konusunda henüz karar vermediklerini söyledi. Rusya Başbakanı, "Çalışmalarımızın verimliliğine bağımlı olarak, Medvedev ve ben birlikte karar alacağız. Bunu zaman gösterecek." açıklamasında bulundu.

Medvedev'le çok güzel ilişkileri olduğunu kaydeden Putin, "Her birimiz kendi görevimizi yapıyoruz. Her birimizin kendi alanı belli." dedi. Kremlin'de bir yılını tamamlayan Rusya liderinin, Putin'in gölgesinde kaldığı değerlendirmeleri yapılıyor. Bir kısım uzmanlar, Medvedev'in ülkeyi daha liberal ve daha az otoriteryan yapacağı tahminlerinin de, sembolik anlamda kaldığını kaydediyor.

Rusya lideri, geçen yıl gerçekleştirdiği anayasa değişikliği ile başkanlık süresini dört yıldan altı yıla çıkarmıştı. 2000-2008 yılları arasında iki dönem başkanlık yapan Putin'in 2012'de geri dönmesi ve 12 yıl daha görevde kalmasının planlandığı belirtiliyor. Ancak tüm bu planlar mevcut ekonomik krizin kısa sürede atlatılabilmesi ile doğrudan ilişkili. Krizin uzun sürmesi ve toplumu derinden etkilemesi durumunda, Rusya'da erken başkanlık seçimleri düzenlenerek Putin'in 2012'den önce Kremlin'e çıkarılması ihtimalleri de gündemde.

NATO'nun Gürcistan tatbikatı ABD ile ilişkileri etkiledi

ABD'de gerçekleşen seçimlerin ardından bu ülke ile yeni sayfa açma girişiminde olan Moskova'nın planları NATO'nun Gürcistan tatbikatından önemli ölçüde etkilendi. Konu ile ilgili soruyu cevaplayan Putin, "İki ülke ilişkilerini 'resetleme' düşüncesi ABD girişimi. ABD Başkan Yardımcısı Joseph Biden bu ifadeyi kullandı. Geçen hafta Gürcistan'da başlayan tatbikat, farklı yönde bir işaret veriyor. Bu demokratik olmayan, polis ve protestocuları çatıştıran Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili'ye destek anlamına geliyor. NATO'nun barış ve ortaklık perspektifinde gerçekleştirdiği tatbikatı geriye doğru bir adım olarak değerlendiriyoruz." dedi.

Putin, ABD'nin doğu Avrupa'ya yerleştirmeyi planladığı füze savunma sistemi projesi ile stratejik silahlarda indirim müzakerelerinin birbiri ile bağlantılı olması gerektiğini söyledi. Dünya nükleer silahlarının yüzde 90'ınına sahip olan iki ülke, yıl sonuna kadar yeni bir anlaşma hazırlamaya çalışıyor.

cihan



Bu haber 886 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,937 µs