En Sıcak Konular

Iraklı hacılar kaçırıldı mı?

0 0 0000 00:00 tsi
Iraklı hacılar kaçırıldı mı? Irak'ta, hac farizasını yaptıktan sonra Suudi Arabistan'dan dönen Iraklı Sünnileri taşıyan bir konvoyun kaçırıldığı öne sürülürken, hükümet bu iddiayı yalanlandı.

Yerel Bağdat televizyonu, Iraklı hacıların Arar sınır kapısından ülkeye girdikten kısa bir süre sonra kaçırıldıklarını duyurdu. Haberde, kaç kişinin kaçırıldığı konusunda bilgi verilmedi.

Başbakan Nuri El Maliki'nin makamından yapılan bir açıklamadaysa, hacıların kaçırıldığı haberlerinin "doğru olmadığı" bildirildi. Maliki'nin bu açıklamasına karşın, hacılarla ilgili çeşitli kaynaklardan farklı bilgiler geldi.

Amerikan Associated Press ajansına bilgi veren bir güvenlik yetkilisi, polisin 5 otobüslük konvoyda aranan 10 Suudi vatandaşı bulunduğu bilgisine sahip olduğunu, tüm yolcuların gözaltına alınarak sorgulandığını söyledi. Yetkili, konvoyda söz konusu Suudilerin olup olmadığının henüz belli olmadığını kaydetti.

Irak'taki Müslüman Din Adamları Birliği ise yazılı bir açıklama yaparak, güvenlik güçleri üniforması giymiş kişilerin hacılardan otobüslerden inmelerini istediğini ve hacıları akrabaları gelip almak üzere çölde bıraktıklarını belirtti.

Sünnilere ait bir vakfın başkanı Ahmed Abdul Gaffur El Samareyi de Şarkiya televizyonuna yaptığı açıklamada, kaçırılanların çoğunun Sünni İslam Üniversitesi hocası olduğunu söyledi. El Samareyi, bu kişilerin, güvenlik güçleri üniforması giymiş militanlarca kaçırıldığını savundu.

El Cezire'ye konuşan Sünni milletvekili Alaa Makki ise cep telefonu alınmadan önce kendileriyle temas kuran hacılardan birinin anlattığına göre, Arar'daki güvenlik güçlerinin önce güvenlik için konvoya eşlik edeceklerini söylediklerini, ancak ellerinde arananların isim listesi olduğunu söyledi.

Makki, konvoydaki 4 hacının askeri araçlar eşliğinde bilinmeyen bir yere götürüldüğünü, kendilerini arayan kişinin "bizi bilinmeyen bir yere götürüyorlar" dediğini ve daha sonra hattın kesildiğini belirtti.

Hürriyet



Bu haber 287 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,074 µs