''13. Kabile'' iftirası | " /> ''13. Kabile'' iftirası | "/>

En Sıcak Konular

Aleviler'e ''13. Kabile'' iftirası

11 Mayıs 2009 08:11 tsi
Aleviler'e ''13. Kabile'' iftirası Veli Paşa'nın bilgisayarındaki şok belge...

Ergenekon sanığı Veli Küçük'ün bilgisayarında bulunan "13. Kabile" isimli dosya, Alevi vatandaşlar üzerinden hazırlanan kaos planını ortaya çıkardı. Dosyada, Aleviler için gerçek dışı ifadeler ve hakaret boyutlarına ulaşan iddialar var...

Türkiye'de bulunan her kesime farklı roller biçen iddia edilen Ergenekon Terör Örgütü’ nün Aleviler'i de ihmal etmediği ortaya çıktı. Alevilere rol biçen derin yapı, ileride Aleviler'e giydirilmek üzere bir de sanal tarih tezgahladığı tespit edildi. Ergenekon'un yöneticisi olduğui iddia edilen Veli Küçük'ün bilgisayarından çıkan "13. Kabile" isimli şok belge oynanan kirli oyunu gözler önüne serdi.

Ergenekon'un tutuklu sanığı Ümit Oğuztan tarafından hazırlanan "13. Kabile- Ali'nin Musevileri=Ale(Muse)viler" isimli dosya bilgisayarlardan silinmeye çalışılmış. Şok belgenin sadece 2 örgüt üyesinden çıkması ise çalışmanın son derece gizli yapıldığı yorumlarına neden oldu.

Akıl almaz iddialar var

Aleviler'i karalamayı ve toplumda Aleviler'e karşı düşmanlık oluşturmayı amaçladığı açıkça görülen "13. Kabile" belgesinde, bu ülkenin gerçek sahiplerini birbirine düşürmek için şeytanın bile aklına gelmeyecek iftiralar atılmış. Bir yandan Aleviliği İslam dışı bir akım, bir kültür hareketi, hatta Aleviler'i farklı bir millet gibi göstererek kökeninden koparmaya çalışıldığı skandal belgede, bir yandan da Aleviler'i sokak eylemlerinde kullanarak toplumsal ayrışmayı sağlamaya heveslendikleri görüldü. Ustaca hasırlanmış metinde Aleviler'in nasıl radikalleştirileceği ve kullanılacağı tek tek anlatılırken, toplumun diğer kesimlerinin de Aleviler’e karşı nasıl kışkırtılacağı işlendi.

Aleviler’e atılan diğer iftiralar:

Reenkarnasyona inanırlar. Kıyamete ve ahirete inanmazlar. Aleviler’in Türkçe dışında kendi ana dilleri vardır. Hizbullah'ın militan kadroları Alevilerden oluşur. Domuzbağı yöntemiyle ölüm Alevi hukukunda vardır. Aleviler dış güçlerin hizmetindedir. Sebateistlerle Aleviler derin ilişki içindedir. Amerika Ordadoğu'da Alevi ve Bektaşileri kullanıyor. Aleviler terörün ana aktörleridir. Alevi gençlik olmamış olsa Dev Genç gibi örgütler oluşturulamazdı. Ali sevgisini hep kullandılar.

Kayıp kabile: Aleviler!

Şok belgenin çıkış noktası Aleviler'in Yahudi olduğu iftirası oldu. Tevrat'ta bahsedilen kayıp 13. Kabile'nin Aleviler olduğu tezini işleyen belgede, vakti geldiğinde Aleviler'i Ergenekon yapılanması tarafından radikalleştirilerek eylemlerin odağı haline getirmenin amaçlandığı görüldü. Aleviler ile Yahudiliğin tarihsel irtibatı belgede şu ifadelerle kuruldu:

Museviler tezgahladı

"8. YY'da Musevi din adamlarının istilasına uğrayan Hazar Türk Devleti, özellikle saray, eski inançlarını bırakarak Museviliği seçti. Doğu Avrupa Musevileri'nin, 9 ve 10. yy'larda Hazar'ın Kuzeyi'nden kitleler halinde göç eden Türkler oldukları, Musevi inancında kayıp olarak bilinen '13. Kabile'nin Hazar Türkleri'nin Musevi olan ve Avrupa'ya göç eden torunları olduğu, Hitler yönetiminin Yahudi oldukları için göçe zorladığı ve öldürttüğü Doğu Avrupa Yahudilerinin gerçekte Hazar Türkleri olduğu da ileri sürülen tarihi gerçekler arasında yer alır."

Yahudiliğe göre kaybolduğuna inanılan bu topluluğun, 8. yüzyıldan itibaren Museviliğe hizmet eden ve Türklüğünü yitirerek değişime uğrayan Aleviler olduğunun savunulduğu belgede, Doğu Avrupa'ya göçederken Hazar Türkleri’nden, seçilerek eğitilmiş bazı kişilerin, önce Arap Müslüman dünyasına seyahat ettiği ardından Kudüs'e gittiği ve son olarak da Anadolu'ya göç ederek 'Türklük' ile 'din' misyonerliği rolünü üstlendikleri iddia edildi. Aleviler'in çocuklarına Türkçe ad vermesi geleneğinin de bu nedene dayandığının ileri sürüdüğü belgede, Aleviliğin doğuşunun da Museviler tarafından tezgahlandığı savunuldu.

bugün



Bu haber 1,785 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,245 µs