denizden... | " /> denizden... | "/>

En Sıcak Konular

Bu kez denizden...

10 Mayıs 2009 20:37 tsi
Bu kez denizden... Yurdun değişik noktalarında genellikle ihbar sonucu bulunan bomba ve mühimmat vakalarına bir yenisi daha eklendi. Ama bu sefer "denizden bomba fışkırdı"... İşte dakika dakika gelişmeler...

Beykoz'un Çubuklu İskelesi'nde denize atılmış poşetler içinden çok sayıda bomba, silah ve mermi çıkartıldı. Bombalar yine ihbarla bulundu.   

19:35 - POLİSLER ARAMA ÇALIŞMALARINA SON VERDİ

İskelenin yanında bugün aralıklı olarak dalışlarını sürdüren polisler, saat 19.35'de arama çalışmalarına son verdi.

Deniz Liman Şube Müdürüğü'ne bağlı deniz polisi 2 botla güvenlik önlemlerini sürdürürken, bariyerle çevrilen arama alanı içine de hiçbir teknenin girişine izin vermiyor.

Arama çalışmalarının yarın saat 09.00'dan itibaren yeniden başlayacağı bildirildi.

17:49 - POLİS ALANI KONTROL ALTINA ALDI

Denize atılmış poşetler içinden çok sayıda bomba, silah ve mermi çıkartılan Beykoz'un Çubuklu İskelesi kıyısı, dubalarla kontrol altına alınıyor. İskelenin hemen yanında aralıklı olarak dalışları sürdüren polis, saat 17.00 sıralarında çalışmalara tekrar ara verdi. Bu sırada, bir polis botunda bulunan polisler, bölgeyi dubalarla çevirme işlemine geçti. Çalışma yapılan alanın kıyı kesiminde polisin aldığı güvenlik önlemleri de sürüyor.

14:49 - TAKVİYE DALGIŞ EKİBİ GELDİ

Mühimmatların çıktığı bölgeye ek su altı arama ve dalgıç ekipleri geldi. Arama çalışmaları genişletilerek sürüyor.

14:20 - MÜHİMMAT İNCELENMEK ÜZERE EMNİYETE GİTTİ

Denize atılmış poşetler içinden çok sayıda bomba, silah ve mermi çıkartılan Beykoz'un Çubuklu İskelesi'ndeki arama çalışmaları sürüyor. İskelenin hemen yanında 2 dalgıç polis, denize girerek aramalara devam ediyor. Dalgıçların denizden çıkardığı bazı maddeler, poşetlere konularak incelenmek üzere emniyete götürülüyor. Bu arada, iskele ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

14:15 - TAKVİYE DALGIÇ TALEP EDİLDİ

Emniyet güçleri Beykoz Çubuklu'da denizden çok sayıda mühimmat çıkardığı bölgeye takviye dalgıç istedi. Dalgıçlar poşetler içeresinde getirdiği patlayıcıları kenarda bekleyen polislere teslim ediyor.

13:30 - DENİZİN BİR İKİ METRE AÇIĞINDA BULUNDU

Emniyet güçleri Beykoz Çubuklu'da denizden çok sayıda mühimmat çıkardı. İki dalgıç polis sahilden sadece bir iki metre açıkta insan boyunu geçmeyen derinlikte yaptıkları aramada el bombaları, sis bombaları, patlayıcı maddeler, uzun namlulu silahlara ait yüzlerce mermi buldu. Emniyet güçleri Beykoz Çubuklu'da denizden çok sayıda mühimmat çıkardı.

İki dalgıç polis sahilden sadece bir iki metre açıkta insan boyunu geçmeyen derinlikte yaptıkları aramada el bombaları, sis bombaları, patlayıcı maddeler, uzun namlulu silahlara ait yüzlerce mermi buldu. Edinilen bilgilere göre gelen bir ihbarı değerlendiren İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri Beykoz Çubuklu'ya geldi. Güvenlik şeridi çeken polis hazırlıklarını tamamladıktan sonra Deniz Polisi su altı ekipleri arama çalışmalarına başladı. Sabah saatlerinde başlayan ve 2 dalgıcın yürüttüğü aramalar öğleye doğru sonuç verdi.

Dalgıçlar sahilden sadece bir iki metre açıktaki bir bölgeden peş peşe bomba, mermi ve diğer mühimmatları çıkardı. Dalgıçların çıkardığı mühimmatlar bomba uzmanları tarafından incelendikten sonra delil torbalarına konuldu. Bulunan uzun namlulu silahlara ait mermilerin bir kısmı MKE logolu kutularda bulunduğu bazılarının da kutulardan döküldüğü görüldü. Mermilerin bazılarının uç kısımlarının kırmızı renkte olduğu bunların izli mermi olduğu öğrenildi. Çıkan mermilerin pas tuttuğu görüldü. Toplanan el bombaları, mermi ve diğer mühimmatlar tasnif yapıldıktan sonra konuldukları delil torbalarıyla Olay Yeri İnceleme aracına konuldu. Çıkan mühimmatın Emniyet Müdürlüğü Kriminal Laboratuarı'nda inceleneceği belirtildi.

13:00 - DENİZDEN EL BOMBASI VE MÜHİMMAT ÇIKTI

Beykoz Çubuklu İskelesi açıklarında çok sayıda mühimmat bulundu. El bombaları ve mermiler Deniz Polisi tarafından çıkarıldı. Gelen bir ihbarı değerlendiren İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Müdürlüğü ekipleri ile Deniz Polisleri sahilde arama yaptı. Sabah saatlerinde başlayan arama öğlene doğru sonuç verdi. Deniz Polisi, denizden çok sayıda el bombası, mermi ve mühimmat çıkardı. Toplanan mühimmatlar polis araçlarına alındıktan sonra incelenmek üzere Kriminal Laboratuar'ına götürüldü.

cihan



Bu haber 486 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,961 µs