En Sıcak Konular

"Pamuk hemşire" bey

0 0 0000 00:00 tsi
Erkeklerin de hemşire olabilmesini öngören kanun teklifi yarın MeclisKomisyonu’nda ele alınacak. Tasarıda, kadın hemşirelerle aynı eğitimi alan erkek sağlık memurlarının hemşirelik mesleğini yapabilmeleri de öngörülüyor.

Erkeklere de hemşire olabilme imkanı tanıyan kanun teklifi, bugün TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu’nda görüşülecek.

Komisyon Başkanı, AK Parti Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl, teklifi hazırlayan AK Parti İstanbul Milletvekili Zeynep Karahan Uslu ile TBMM’deki makamında yaptığı basın açıklamasında, teklifin geçen yılın Mayıs ayından beri komisyonlarının gündeminde olduğunu söyledi. Erdöl, hem teklifi hazırlayan milletvekilinin hemde destekleyen derneğin genel başkanının kadın olduğunu vurgulayarak, ‘’ Teklifle erkeklere de hemşire olabilme imkanı getiriliyor.Keşke bütün erkekler de kadınlara mesleklerinde bu kadar yer verebilmek için çabalasa’’ dedi.

EŞİTSİZLİK GİDERİLECEK

Teklif sahibi AK Parti’li Uslu, teklifinin hemşireler açısından mevcut kanunda yer alan bir çok eksikliği gidereceğini kaydetti. Uslu, ‘’yürürlükte olan yasada, kadın-erkek eşitliğine aykırı hükümler var.hiç bir meslek kadın veya erkek mesleği olarak tanımlanamaz. Teklifle bu ayrımı da ortadan kaldırıyoruz’’ dedi. Türk Hemşireler Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Saadet Ülker ise mevcut kanunun hemşirelik mesleğini ‘’zayıf kıldığını’’ belirtti. Ülker, ‘’Bir çok erkek hemşire var ancak, görevleri sağlık memuru olarak geçiyor. Bu durum Düzelecek’’ diye konuştu.

TESCİL ZORUNLULUĞU

Hemşirelik Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun teklifine göre,üniversitelerin fakülte ve yüksekokullarından mezun olan ve diplomaları Sağlık Bakanlığı’nca tescil  edilenler, hemşire olabilecek.Teklifle,hemşire olabilmek için kadın olma şartı kaldırılarak, erkeklere de hemşire olabilme imkanı getiriliyor. Kadın hemşirelerde aynı eğitimi alan erkek sağlık memurları, hemşirelik mesleğini yapabilecek.

Bugün



Bu haber 370 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,094 µs