En Sıcak Konular

DTP rotayı Ankara'ya çevirdi

0 0 0000 00:00 tsi
DTP rotayı Ankara'ya çevirdi DTP çözüm için AB'den umudunu kesmiş gözüküyor. İşte bu yüsden yönetim rotayı AB'den Ankara'ya, Meclis'e çevirdi. DTP'nin Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan'ın sözleri politika değişikliğini özetler mahiyette.

DTP'nin Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan, "Kürt sorununun Avrupa'da değil, Türkiye'de çözülmesine inandığını, bu nedenle TBMM'nin dikkate alınmasını" istedi. Bakırhan, AB'nin Kürtleri oyaladığını savundu. DTP adına AB ülkelerinde bir dizi temaslarda bulunan Bakırhan, Avrupa'dan umudunu kesti. Bakırhan, hazırladığı raporu parti yönetimine sunarken, "Avrupa oyalıyor. İçe dönelim, Ankara'yı dikkate alalım" notu düştü.
Avrupa'daki temaslarını Milliyet'e anlatan Bakırhan, AB'nin ikili oynadığını söyledi. Bakırhan, "Resmi görüşmelerde Türkiye'yi ürkütmemek için Kürt sorununa değinmiyorlar. Geçmişte Kürtlerin sempatisini kazanan AB, artık Kürtlerin beklentilerine cevap olamıyor. Avrupa ülkeleri, Kürt sorununu bir kart olarak görmekten vazgeçmeli" dedi.

Yaptıkları diplomatik çalışmalardan dersler çıkardıklarını vurgulayan Bakırhan, şöyle devam etti: "Sorunun çözümü Avrupa değil, tarafı hiç değil. Çözüm yeri Türkiye'dir. Biz Avrupa ülkelerinde gezmeyi çok da sevmiyoruz. Kürt sorununu TBMM'de, siyasi partiler ve sivil toplum örgütleriyle tartışmayı istiyoruz. Avrupa kapılarında dolaşmak yerine, parlamentoda sorunu tartışalım. Ben Meclis Başkanı, Dışişleri Bakanı, AKP milletvekilleri, muhalefet partileri ile görüşmeyi, Avrupa'da herhangi bir üst düzey yetkili ile görüşmeye tercih ederim."

Milliyet



Bu haber 342 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,996 µs